Kardeşim yanlış anlamada yani adamın aynasını neden kırıyorsun tamam araç sürücüsü'nün tepkisi çok ağır ama tahrik neden ediyorsun insanları. |
HASSAS | İstanbul'da tartıştığı kuryenin aynasını kırmasına sinirlenen sürücü, kuryeyi aracıyla ezdi (5. sayfa)

-
-
Kurye de ömür boyu sakat kalırsa keşke ayna kırmasaydım der. Milyar dolar tazminat alsa bile ömür boyu sakat yaşamanin acısını gidermez. Bugüne kadar kırdığı aynalara bakar bakar ağlar bundan sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 9 Şubat 2025; 14:33:56 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin de biri 3 bin liralık malına zarar versin sen de öldürmeye teşebbüs et götürsün dünya kaç bucak. Yazıyı ön yargısız okursan kuryeyi savunmadığımı götürsün. Diyelim ki meyve bahçen var biri bir poşet meyveyi çalıp kaçıyor adama silah mı sıkacaksın?
Araç sürücüsü 10 yıl hapis yatsa karısı bile %90 boşanır. 3 bin liralık ayna için hapiste tuvalet temizler 10 yıl. Siz cezaevini tatil köyü sanıyorsunuz galiba. 1 gün yat bir daha sana küfredene bile karşılık vermezsin. Klavye delikanlıları sizi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen. Bundan daha hafif şeylere bile haksız tahrik indirimi veriyorlar.
Valla bu mantıkla motorcular palazlandi. Bir ayna için uğraşmazlar diye önüne gelenin aynasını kırıyorlar. Motorcular da bu işten zarar görmediği müddetçe bu böyle devam eder. Umarım devlet bu motorculara gereken cezayı verir. zaten çoğu sosyal medyada kırdıkları ayna videolarını paylaşıyorlar. devletn bunları buradan bulubilir ve cezalarını verebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 9 Şubat 2025; 16:42:14 >
iki tarafta da büyük öfke sorunu var. ben trafikte en çok motorculardan korkuyorum. araçlayken sağımdan zırt diye geçiyor bi gün boşluğuma gelse ne olacak? yaya iken de yaya geçidinde asla durmazlar, kırmızıda da geçip giden çok kurye gördüm. trafik kuralları herkes için geçerli. son zamanlarda sosyal medyada bu ayna kırma işi bir hayli popüler olmuştu, baktı ceza falan yok iyi cesaretlendiler.
madem tartışıldı gidip ne diye adamın arabasının aynasını kırıyorsun bu hakkı falan değil. araç sahibi de hem öfkesini kontrol etmekte sıkıntılı hem de bir ayna icin cana kıymayı kafaya koyacak kadar gözü dönmüş. yüzlerce haber çıktı hala millet trafikte birbirinin damarına basıyor.
-
Sen hayatında hiç haksız tahrik indirimli mahkeme kararı okudun mu? 3 bin liralık aynayı kırıp kaçtığı için adamı dorseye silahla(araba silah yerine geçer) sıkıştırıp öldürmeye teşebbüs etmek neyin kafası? Polise taş atana polis silah sıkamıyorken aynayı kıranı öldürmeye teşebbüs etmek haksız tahrik demek hangi aklın ürünü?
Senin mesajlarının ekran görüntüsünü alıyorum avukata soracağım eğer suç teşkil eden bir şey varsa seni savcılığa şikayet edeceğim. Suçu ve suçluyu övmek mesajlarında var mı bir bakacağım.
O anın telaşıyla ne yaptığını bilemezsin hocam, bir olayı videodan izleyip yorum yapmakla canlı yaşamak arasında büyük fark var. Belki de adam hafif dokunacaktı veya motorcu kaçmasın diye sağa geçip hızla motorcunun peşinden gidecekti veya motorcunun duracağını yavaşlayacağını tahmin edememiştir, aynasını kırıp hızla kaçacağını zannetmiştir, her ihtimal olabilir.
Motorcuyu savunmadım.
Ben de bazı motor kullananlardan şikayetçiyim ve onlardan korkuyorum.
Mümkün oldukça onlardan uzak kalmaya, onlarıdan kendimi sakınmaya çalışıyorum.
Trafiğe çıktığımda oldukça sakin olmaya beladan uzak durmaya çalışıyorum.
Ve trafik önlemlerinin çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. Ülkedeki trafik sorununu ceza yazarak önleyeceğini sanıyor yetkililer.
Eğitim ve denetim de olmadığından teksasvari bir düzene dönüşmüş durumda ülkedeki trafik.
Ancak ne olursa olsun şiddet çözüm değildir, şiddeti savunmak da hastalıklı bir düşüncedir.
Yorumları okudukça ürpermemek elde değil, bu cinnet aşamasına gelmiş bir toplumda yaşıyoruz.
Bu yorumları yazanlar da bunlar gibi düşünenler de aramızda dolaşıyor maalesef.
Adam videoyu izlerken motorcunun ezilmesinden zevk alıyor embesil, o zevkle yorum yapıyor.
Ben olsam söyle yapardım diye.
-
Olay siyasal islam bataklığına batmış bir ülkenin özeti en başta. Sosyolojik çöküşe bağlı bu olaylar artacak. Katillerin, hırsızların, dolandırıcıların ceza almayıp, düşünce suçlularının ve muhaliflerin içeri atıldığı ülkede bu görüntüler normal, Bangladeş seviyesi.
Olaya gelince, araç sahibi haklı. Gündem oluştuğu için gözaltına almışlardır, ''araba'' yaralayıcı veya öldürücü bir alet sayılmadığı için adam yaralamaya bile girmeyecek olay, asli kusurlu trafik kazasına girecek olay, motorcu ayna kırdığı için ayrıca yargılanabilir şikayetçi olunursa ''mala kasıt, yağma'' gibi suçlardan.
Orta Doğu geleneklerinden nefret etsem de, araba aynası kırmanın ve mala kasıtın cezası videoda ki olay gibidir, araç sahibi tutuklanıyorsa, taksici ve motorcu da tutuklanmalıdır, araç sahibinin yerinde olayım, o taksiciyi ayrı bulur, onun üstünde farklı çalışırdım.
Kısaca araç sahibi 1 hafta bile yatmaz, kamuoyu gazı alınmak için gözaltına alınmış. Bir suç yok ortada. ''aynam kırılınca sesten ve motorcunun beni öldüreceğinden korktum fren yerine gaza bastım'' gibi bir açıklama yeterli olacaktır.
-
Motorcularda yeni moda heralde milletin aynasını kırıp sonra beni nasıl olsa yakalayamaz diyerek kaçmak.. Az bile yapmış o müdahale eden taksiciyi de altına almalıydı.
-
Brezilya unter ülke orada unter insan çok var sanki herrenvolk ülkeymiş gibi brezilya var falan demişsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Şubat 2025; 15:3:56 > -
linkini bıraktığım video sanırım brezilya'da geçiyor anlamında söyledim. brezilya'da geçtiğinden de çok da emin değilim aslında. onun için sanırım diye yazmıştım.
Hep böyle mi gidecek peki? Kimse ne motorcuyu ne sürücüyü savunuyor ancak cezalar yetersiz olunca bu hareketler meydana geliyor! Bu düşük cc motorcu olayları gittikçe artıyor.
Örnek:
Araçta kamera var, kaza yeri belli, kişinin eşgali belli, çalıştığı firma belli (kurye) plakasız elektrikli zımbırtıdan kulanıyor. Aracın farını kırıp polisi beklemeden kaçıyor (ki yasalara göre suç bu) Eeee???... Seni tahrik ediyor, arkadaşlarını olay yerine çsğırıyor ve benim o sırada kafam yerinde değil. Buna rağmen sükunetimi koruyorum ama bir yere kadar! Polis geliyor, karakol bişey yapmıyor. Savcıya gidiyorsun tüm delilerle birlikte "kovuşturmaya gerek yok" diyor! Kasko masko servis avukat birsürü şeyle uğraşıyorsun Sonuç zarar eden sensin, suçlu sensin. Kişiyi tesadüfen birkaç kere daha gördüm ayrıca daha sonra. Şikayet etsen yok dövsen kavga etsen yok! YOK YOK!!!
Bana söyle şimdi! NERDE BURDA ADALET?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Iste brezilya ise normaldir zaten. Böyle olaylar genelde hep unter ülkelerde olur. Avrupa'da çok nadiren olur. ABD'de bazen olabiliyor ama sorun çıkartanlar oradaki malum ırklardan olan kişiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Şubat 2025; 15:5:1 > -
Motorcularla kavga etmek, arabadan inmek vs çok riskli. Geçenlerde bir araba sürücüsünü ensesinden bıçaklayıp öldürdü motorcunun akrabası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 9 Şubat 2025; 15:11:50 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X