Değirmenden aldığınız ekmelik una biraz da mısır veya çavdar unu karıştırarak deneyin, marketlerdeki beyaz unlarla iyi olmuyor. Biz sac böreği yaparken annemler bu karışımı kullanırlar. Yumuşak olur. Bir de haşhaşın ezilmiş olması lazım. Ezilmiş olmazsa lezzeti güzel olmaz. Ezilmiş haşhaşın içine biraz su ve şeker ilavesi yaparsanız daha lezzetli olur.
Haşhaşlı gözleme tarifi öğrenmek istiyorum . Acar karavan gözleme gibi haşhaşlı gözleme tarifi öğrenmek istiyorum . Çalıkuşu gözleme gibi de olabilir. Un su tuz. İle yapıyorum mayasız hamur ama nedense döküm döküm olmuyor sert oluyor taş gibi oluyor. Benim yaptıklarım yaren gibi dürüm haline gelmiyor kırılıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme