Şimdi Ara

HASAR & PERT & SİGORTA YARDIM & YÖNLENDİRME

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • siyah a3 bana ait (2015 1.6tdi stronic 75000km) 1 şubat sabahı güvenlik aradı görünce şok oldum çarpan araç kaçmış kaza yerinde plakası düşmüş polis çağırdık tutanak tuttuk vuran firari yazıldı saatlerce karşı tarafın trafik sigortasının anlaşmasının olduğu bir tamirci aradık sonra acenta yardımcı oldu güç bela çekiciye yükleyip gönderdik. malesef en son 8000 lira kasko ücreti çıkınca kasko yaptıramamıştım. sonra kaza yapan sürücü geldi eşiyle olduğunu panikleyip kaçtığını söyledi telefonları aldı kurbanların.

    ptesi evrakları teslim ettim ertesi gün eksper gelmiş tamirciye hasarın söylediğinden daha fazla olduğunu söylemiş en az 20-25 kaporta işi var pert olabilir demiş. eksper firmayı aradım ağır hasar olduğu için en az 1-2 haftada belli olur dediler. tam okul açılacakken arabaya deli gibi ihtiyaç varken böyle ortada kaldık araç kiraladım mecburen kazayı yapana söyledim hesap numarası istedi karşılayacağını söyledi.

    sahibinden hızlıca baktım muadili araç 39000 tl hasarlı 143000tl bu değerde bu hasar fiyatıyla pert olmaz diyordum ama durum farklıymış. sigorta aracı bu halde satışa çıkarıp üstüne de hasar miktarından daha düşük bir rakam kalıyorsa perte gidebiliyormuş.

    şu an beklemedeyim başıma geleceklere karşı hazırlıklı olmak için yardım ve yönlendirmenizi bekliyorum


    HASAR & PERT & SİGORTA YARDIM & YÖNLENDİRME
    HASAR & PERT & SİGORTA YARDIM & YÖNLENDİRME
    HASAR & PERT & SİGORTA YARDIM & YÖNLENDİRME



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remotion -- 6 Şubat 2020; 12:52:2 >



  • Geçmiş olsun,

    Karışık hesap var, tüm ihtimaller değerlendirilir, araç 3 yaşından büyük olduğu için, orjinal parça ve yetkili servis olmayacak. 140.000TL rayiç bedelli aracı 40.000TL hasarla perte çıkarmazlar da kolay kolay, ama böyle hasarlar her zaman sürpriz masraflar çıkar araç tam olarak incelenmediği için onarım başladıktan sonra işin içine girince ekstra değişmesi gereken parçalar da çıkıyor. anlaşmalı serviste para kazanmak için perte çıkmasın iş bize kalsın diye elinden geleni yapacaktır fiyat kıracaktır. Bence onarım çıkarda servis onarım yaparsa onun üzerine düşünüz.

    Konuşulcak çok şey var buraya yazmakla yetmez, özelden ulaşın inceliklerini anlatayım.

  • Geçmiş olsun ,
    bu tür durumlarda acenteniz sizin yasal temsilcinizdir. Sizin yerinize karşı sigorta firması ile pazarlık yapar ,görüşür ve işlemleri çözer.
    Gördüğüm kadarıyla size yardımcı olmuş. Acenteniz ile iletişim halinde kalın , personelleri sizin yerinize süreci takip eder.
    Biz mesela sigortalılarımızın hasarlarını takip edip görüşüyüyoruz , pert durumunda sigortalımızda 2-3 kere görüşüyorsak 20-30 kere eksper veya şirketle görüşürüz.
    Yapacağınız tek şey beklemek şuan için , tekrar geçmiş olsun.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    teşekkürler beklemek,belirsizlik en can sıkıcı tarafı işte. kaskom yok olay tamamıyla karşı tarafın sigortasında böyle bir durumda acente personelleri neyi takip edebilir
  • 2 hafta derken tamir kararı çıktı sigorta tamir için ihaleye çıkmış tamircimden daha düşük bir fiyat almışlar pazarlıkta anlaşamayıp beni aradılar sırayla. öyle ki tamirci aradı kapar kapamaz eksper firma aradı yok tamircinizle konuşuyordunuz herhalde falan tamirciniz yüzünden bekliyorsunuz dedim bakın tamircim ilk gördüğünde söylediği fiyatı söyledi sizin eskper gelip az demişsin diyip 2 kat fiyat çekti şimdi kalkmış yarısının bile altına inmeye çalışıyorsunuz zaten mağdurum ben burda 2-3 bin liralık fark için ne idüğü belirsiz bir yerde mi yaptırcam tabi işin "uzmanı" oldukları için herşeye cevapları var.

    kimi diyor farkını ver sonra dava aç tahsil et, kimi diyor mecbur yaptırcaklar ayak yapıyorlar diren ne yapacağımı şaşırdım. zaten acentemi aradım arabulucuk için beklemedeyim şunu biliyorum ki benim onayım olmadan başka yerde yaptıramazlar ama onay alamadıklarında ne olacak bekleyip duracak mıyız öylece
  • Konu kapandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanottas -- 11 Mayıs 2020; 2:55:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selam geçmiş olsun benimki önce pert olcak büyük ihtimal dediler sonra ağız değiştirdiler acele araca ihtiyacınız olduğunu söylemeyin eksper firmaya bunu her türlü aleyhinize kullanıyorlar pazarlıkta elinizi zayıflatmak için beni açıkça tehdit ettiler.

    pert olma ihtimali aslında şu aracınızda 40 lira hasar var o halde haleye çıkıldı 100 lira verdiler diyelim sizi 120 ye ikna ettiler ceplerinden 20 lira çıktı. olay tamamıyle bu matematiğe bakıyor.
  • remotion R kullanıcısına yanıt
    Cavabınız için teşekkür ederim. Bekleyelim bakalım...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.