Şimdi Ara

Harvard Günlüklerim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
43
Favori
3.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üst EDIT: Tıp seçecek veya hedefi yurtdışı olan, kariyerini/hayatını bu yönde ilerletmek isteyenlere dm’den elimden geldiğince yardımcı olurum.

    Merhaba,

    Tr saati ile 01.30 gibi geldim buraya. Kalacağım yere giderken uber çağırmak istedim 13 km 32 dolar istedi. Bende daha ucuz şekilde gelmek için otobüs metro yaptım. 2 kere aktarma yaptık, 2 kere de ben kayboldum. Otobüste benle birlikte aynı uçaktan inen Türkler vardı. Valizimi otobüsteki valiz yerine koyarken sırt çantamı düzelteyim dedim Türk adam valizimi gösterdi this is wrong dedi. Abi dur çantamı düzelteyim yerleştirecem dedim bi dk bekle dedim. Hİdgsşhşsdhi o kadar Amerikalı bir şey demezken bunun parlaması tuhaftı. Neyse otobüsle aktarma yaptım metroya ama tam bilmiyordum. Bir siyahi adama sordum adam kendi gideceği yere gitmedi indi beni durağa kadar götürdü. Tarif etse yeterdi ama saolsun Burada evler eski müstakil 3 katlı 2 katlı. Kimse kapısına kilit vurmuyor. İlk olarak bunlar dikkatimi çekti. Az sonra gidip terlik ve şampuan alacam. Şampuana izin vermediler hava alanında. Terliğide ben unuttum.
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..



    2.Gün EDITI: Birkaç fotoğraf eklendi.
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..

    3.Gün EDITI: Birkaç foto eklendi. MIT’nin müzesi çok güzel herkese şiddetle tavsiye ediyorum.

    4.Gün EDITI: Yağmurda donuma kadar ıslandım hasta oldum. Tüm gün labda ıslak şekilde çalıştım akşama hasta oldum. O yüzden güncelleme yapamadım. Yağmurda yürürken arkamdan biri ayağıma doğru balgam attı ama çok şükür ayağıma gelmedi. Arkamı döndüm pardon dedi. Şhdşhshb İkinci hemşeri vakası oldu.


    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..


    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..


    5.Gün EDITI: Sabah boğazım şişti ve ağrıyordu. Öğlene kadar labda çalıştım. Öğlen biriyle buluşmaya gittim. Akşam hafiften boğazım ağrısada iyileştim sayılır. MIT’de bir mühendislik lab’ı gezdim. Bilimkurgu filmlerindeki gibi değişik insansız robotlar vardı biri Tv izliyordu falan o derece. Çok çılgındı. :D
    Birkaç foto eklendi..

    11.Gün EDITI: Laboratuvarda her gün yaklaşık 10 saat çalıştığım için fırsat bulamadım editlemeye. Ama genel olarak bahsetmek gerekirse 2 gün önce New York’a gitmek için çıktım. Yürüyerek otogara gittim. Arabalar şekil değiştirdi Rolls-Royce’lar McLarenlar... Otobüse bindim New York’a yola çıktım. Şimdiye kadar Türkiye’den özlediğim sadece otobüsler oldu. Burdaki otobüsler kötü. New York’daki otogar Times meydanına 800m civarı uzaklıktaydı. Hayatımda şimdiye kadar gördüğüm en ultrasonik yerdi Times. Gece 2.30’da yürüdüm Times’a. Korkmuştum hafiften. Ama genç kadınlar tek yürüyordu, onlar yürüyebiliyorsa bu saatte bende yürürüm dedim. Times’a az mesafe kalınca birden bi adam bir şeyler dedi tam anlamadım. Sonra kokain ister misin dedi tabi bende yusuf yusuf yoluma devam ettin. Geldim meydana Lgbti bir şeyi vardı galiba değişik insanlar her tarafta, reklam panoları olağanüstü büyüklükte her tarafta, her köşede mısırlı abiler tezgah açmış helal diyorlardı bende açtım gittim sordum helal dedi, besmele çekip gömüldüm hot dog’a umarım domuz değilidir. Oturdum bir köşeye New York’un şehir internetine bağlandım meydanda. Siyahi bir kadın birinin arkasından koşuyordu o benim diyordu niye aldın ceketimi diyordu, adamda sorry dedi verdi ceketi kadına baktım elbisesi göbeğine kadar inmiş göğsü açılmış galiba kapatmak için ceketinin peşinden bu kadar koştu. Sonra susadım su satan yer göremedim 7/24 açık McDonalds vardı gidip bi kola alayım dedim. Espresso’da karar kıldım. Bekelrken yanıma New York Knicks formalı şapkalı küpeli hip-hop tarzı gyinmiş biri geldi. Ceketimi elledi süet mi? Hmm iyiymiş dedi. Bende evet süet dedim. Neyse eleman hamburgerini aldı gitti. Bi adam sürekli babacan biri gibi gülüyordu her şeyr zaten yaşlıca. Kovboy şapkası vardı kafasında. Texas’dan gelmiş. Ama her şeye gülüyordu tuhaf tuhaf. Neyse yavaşça meydana geçiyorum tekrar. Millet meydandaki güvenlikle kavga ediyor, polisler geliyor falan, bir yandan da Lgbti eylemi var. Meydanın ortasında siyahi arkadaşlarımız rap albümü yapmış gel dinle falan yaptı. Adam bana cd sini verdi para yok deyince cd yi aldı sadece albüm kapağını verdi. Artık daha ünlüsün dedim geçtim meydana sabahı beklemeye. Bir grup 25 yaşlarında genç geldi. Amuda kalkıyor oo falan diyorlardı 2-3 metre önümde. Kız yapınca göğsü açıldı. Sonra hayır hadi senin sıran dediler kıza kız devam etti bir şey yok gibi. O sırada bi adam belli turist olduğu yoldan geçen bayağı balık etli bir siyahi bayanla tanıştı biraz uzağımda, bunlar öpüştü fotoğraf çekildi falan ama tuhaf kısım şu sonra McDonalds’a gittiler ve o turist adam bu hanımefendiye hamburger ısmarladı

    Sabah oldu meydanı çöp götürüyor. Rockefeller Center’a çıktım en iyi görüş açısına sahip gökdelenmiş diye. Gerçekten güzel deneyimdi. Özgürlük heykeline gidecektim hava yağmurluydu ve biraz uzaktı zaten gökdelenden görmüştüm gerek yok dedim şehirde takıldım. Apple Store’a gittim fiyatlarda aşırı fark yoktu. Şimdilik vaktim kısıtlı daha sonra tekrar editleyeceğim. Birkaç New York fotosu ekliyorum.
    Herkese kolay gelsin.
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..k
    Harvard Günlüklerim..o
    Harvard Günlüklerim..l
    Harvard Günlüklerim..a
    Harvard Günlüklerim..y
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..gelsin.


    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..

    Son ikisi bana albüm kapağını veren siyahi arkadaşın albüm kapağı :D

    SON EDIT:
    New York’ta bir süre kaldıktan sonra Boston’a geri döndüm. Bizim laboratuvarın başında çok ünlü bir profesör vardı. Ona sunum yapmamı istedi benim hocam. Yaklaşık 5 saat sunuma hazırlandım.
    Çok başarılı bir bilim insanı ile tesadüfen tanıştım. Sosyal medyada İngiltere’den Boston’a kongre için geldiğini gördüm. Bende laf olsun diye yorum yapmıştım. Hoca görüşebilmemiz için yer ve tarih attı. Bana kahve ve aperitif bir şey ısmarlamıştı ve hayatımda tanıdığım en iyi insanlardan biriydi kendisi. Kendisi birkaç yıl içinde nobel alacak deniyor, hatta geçen sene nobeli bu hocaya vermediler diye birçok tartışma bile vardı. Kesinlikle örnek alınması gereken bir insan. Benim projemi ve yapmaya çalıştıklarımı destekledi. İnşAllah ilerde yine karşılaşırım.

    Boston’da ayağım alışmaya başlamıştı her yere rahat rahat gidebiliyordum, kimse bir şey demiyordu. Bir bar vardı barın adı Miracle Of Science. Bide starbucks’lar. Buralar dolaşırken güvenerek durup bir şeyler yiyip içtiğim mekanlardı aynı zamanda internet kaynağımdı. Yemek olarak staj bölgem hastane bölgesi olduğu için hep az kalorili organik gibi şeyler satan benim tabirimle organikçilerle doluydu. Genelde günde bir öğün avokadolu tavuk dürüm yiyordum:D Hem domuz eti vs yoktu içinde hemde fiyatı ortalamaydı. Çok güzel yetiyordu üstüne bide kahve içiyordum. Normalde kilolu sayılacak biriydim. Ama streste yoktu orada çalışmalarımı yapıyordum. İnsanlar çalışanları takdir ediyordu. Burada ... kalkar o yüzden iyice kafasına bas daha iyi çalışsın gibi bir düşünceleri yoktu oradaki insanların. Gelince tartıldım 10-15 kilo vermiştim.
    Neyse bir hoca ile özellikle görüşmek istiyordum. Zar zor görüşebildim. 5-10 dk konuştuk hoca insanın içini en azından benim içimi karartmıştı. Aslında beni kötülediği için vs değil tam tersi beni takdir etti ama hani insanlar olur ya sıkıntı verir. Aynen öyleydi. Pişman oldum. Hoca MIT’de profesördü ve bayağı ünlü biriydi. Bir hoca ile de Türkiye’ye dönerken uçak beklerken tanıştım. Kendisi felsefeciydi. Sohbet ettik. Kendisi bileti benim kadar ucuza bulamadığından yakındı:D
    Ekşide hocayı arattım her dersi AA iken bu hocanın dersinde düşük alanlar epey yardırmış ekşide

    Bayramda serbesttim lab hocamla bayramlaştık. Zaten beni iftarada götürmüştü. Çok iyi biriydi.

    Genel olarak çalıştım yani. Türkiye’de sene içi gittiğim için giremediğim sınavlar vardı. Çok zorluydu hocalar acımamış hepsini 2 gün arayla yaptılar çünkü. Onlara yetişmeye çalışıyordum. Sınavlarım bitti. Aklıma bahsetmediğim kısımlar gelirse zamanla editlerim. Birkaç foto ile editi sonlndırıyorum şimdilik. Herkese kolay gelsin, iyi günler..

    Aklıma gelmişken Thy yemekleri çok güzeldi.

    Nusret New York’ta ki Rahmi Abi adamın dibidir aksini iddia eden adam değildir

    Önceden attığım bazı fotoları tekrar atmışım mobilden attığım için hangisini iki kere attım düzenlemeye geçince anlaşılmıyor. Pc ye geçince düzeltirim.


    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..
    Harvard Günlüklerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AD08D0F1 -- 2 Şubat 2019; 21:2:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • meyan kökünü tadarmısın
  • Hocam meyan kökü Türkiye’de de var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SS'siz günlük mü olur 1000+ mesajlı üyesiniz yakıştıramadım size


    - Resimler için saolun devamını bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irresolute -- 3 Haziran 2018; 10:48:32 >
  • Irresolute kullanıcısına yanıt
    Hocam dur daha yeni geldim. Atacam ss şimdilik pek bir şey çekemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okul bir ücret ödeyecek mi yoksa herşeyi kendin mi karşılıyorsun hocam ? uçak biletinden itibaren bu staj için kaç lira harcayacaksın veya bütçen ne kadar merak ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1AD08D0F1

    Hocam meyan kökü Türkiye’de de var
    walterın yediği şu şeker.nerden satın alınabilir
  • freedom traili takip et
  • Hocam o kim bilmiyorum valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1AD08D0F1

    Hocam o kim bilmiyorum valla
    Harvard Günlüklerim..


    işte bu hocam bunu tr de hangi markette alabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1AD08D0F1

    Hocam o kim bilmiyorum valla
    uyuşturucu diyor işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri de demiyor ki, massachusets'de ne iş göreceksin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne icin gittiniz? Yaz staji icin mi? Iyi eglenceler, keyfini cikarin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merakla bekliyoruz paylaşımları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Staj için geldim, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AD08D0F1 -- 2 Haziran 2018; 15:51:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.Gün editi geldi. Resimler eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AD08D0F1 -- 3 Haziran 2018; 0:7:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irresolute kullanıcısına yanıt
    Resim editi geldi hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adınıza mutlu oldum yerinizde olmak isterdim.

    Chocolate orange bulursanız tadar mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lars Mikael Akerfeldt kullanıcısına yanıt
    Niye herkes bana bir şey tattırıyor anlamış değilim. Umarım o da uyuşturucu değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam eskiden türkiye'de de olan bir çikolata. Terry's orange chocolate diye geçiyor. İngiltere üretimi ama orda da vardır muhtemelen. Bi tanıdık eskiden yemiş yediğim en güzel çikolataydı falan diyor ben de merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.