Şimdi Ara

Hartge Laguna Biturbo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hartge Laguna tamamen fabrikasyon bir araçtır Hartge ve Renault tarafından ortak geliştirilmiş bir modeldir. Araca sonradan yapılan bir müdahale yoktur.

Ülkemizde bu aracı bilenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez ülkemizde bulunmamaktadır.

0-1000m hızlanması M3 ile aynıdır (Fabrika verileri) . Maksimum hızı M3 250km Laguna 254km'dir. Araç 280hp dir.

Hartge Laguna Biturbo

Hartge Laguna Biturbo

Hartge Laguna Biturbo

Hartge Laguna Biturbo

Hartge Laguna Biturbo

Hartge Laguna Biturbo

Hartge Laguna Biturbo

Hartge Laguna Biturbo

Hartge Laguna Biturbo

Hartge Laguna Biturbo

• Senin bordonun yanına gider bu
  • Gitmezmi süper gider:)

Aslında tam koleksiyonluk araba Safrane Biturbo ile yan yana garajında duracak
  • Sonra İzmir trafiğinde 20-25 litre yakar.Sonra üstüne benzin döküp yakarsın

2.0 devam aga
  • Adam gibi kullanırsan yakmaz o kadar ya (Diyene bak)
  • Bu kasa lagunaları cok severim

Hatta suanki arabamı almadan önce bu kasanın 147hp liklerinide baya bi dusunmustum...

Bu aracın 0-100 tam olarak kaç sn?

Birde motor ozellıkleri nedir?

yukarda aradım ama yazan yerı bulamadım
  • 147hp yoktur Lagunalarda 2.0 115hp, 2.0 140hp ve 3.0 V6 190hp vardı bu kasalarda. Benim aracım 2-3 değişiklikle 147hp üretiyor.

Teknik özellikleri şu şekilde;

Engine : 6 cylinders in V 2963 cm³ 24 valves Bi-Turbo
    Power : 280 PS (206 Kw / 276 hp) at 5500 tr/min (Max RPM 6400 tr/min)
    Torque : 399 Nm (40.7 mKg / 294 Lb-Ft) at 3000 tr/min (~ 170PS)
    Ratios : 94 PS/L (70 Kw/L) - 135 Nm/L

Transmission : Front Wheel Drive
    Gearbox : manual 5 gear
    Tires : 225/45/17

SCx : 0.67 m² / Cx : 0.32
    Weight (CEE) : 1494 Kg / 3294 lbs (heaviest verified in running order)
    Weight/Power ratio : 5.34 Kg/PS & 138 Kw/T
    Torque/Weight ratio : 267 Nm/T

Fuel consumption : sport 22 L/100 (10.7mpg)

Launching year : 1995

HIzlanma verileri;

Max Speed : 254 Km/h
    400m : 14.7 s.
    Km : 26.9 s.
    80 to 120 in 5 : 9.9 s.
    80 to 150 in 5 : 17.4 s.
    400m from 50 in 4 : 15.1 s.
    Km from 50 in 4 : 27.5 s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockford Fosgate -- 5 Mayıs 2009; 13:42:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SUBARU FORESTER LPG???
    17 yıl önce açıldı
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Seat cupra
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sarıyer sahilde önümdeki çılgın Reno'cu modifiyeli Laguna'sını bir sağa bir sola savururken gönlüm kaymıştı bu kasaya Hem de bu renge çok yakın bir rengi vardı, maviydi.

Arkasından aynısı ben de Astra G ile yaptım yakın hızlarda, benim kıç bir o bariyere bir bu bariyere savrulmuştu, neden öyle oldu anlamadım

Paylaşım için teşekkürler R.F.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 4 Mayıs 2009; 23:54:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

147hp yoktur Lagunalarda 2.0 1150hp, 2.0 140hp ve 3.0 V6 190hp vardı bu kasalarda. Benim aracım 2-3 değişiklikle 147hp üretiyor.

HIzlanma verileri;

Pardon o zaman 147 biliyordum ben. Sahipleri öle sölemişlerdi.

Bu arada motoru kısaca ozetlersek;

3.0 V6 BiTurbo
    280HP
    399NM

Gayet guzel degerler. Yanlız dıkkat ettım de bu arac ta opc gibi önden ceker ve manuel vites. Bu yuzden gercekten cok guzel bır aktarma saglamıslar heralde e36 m3 ile aynı 0-100u yakalayarak

• Nolmuş yani bildiğin reno
  • Ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama Laguna OPC'den kısa ve virajları beklenmedik şekilde iyi dönebilen bir araç. Bu modeli kullanmadım bilmiyorum ama önden kayma Allahın emri olacaktır ama belki kilitli difreransiyel olabilir Megane RS'teki gibi bu sayede iyi bir yol tutuş olabilir.

Not:

Lagunalar önden çeker olmasına rağmen araçta arkadan çeker araçlar gibi virajlarda önden kaymadan daha çok arkasını bırakma eğilimi vardır biraz farklı karakterli bir araba mesela arkadaşımın 2008 Corsa GSI ile kayarak girdiği viraja (200 civarı) ben 200-210 arası kaymadan girebiliyorum.

Ama ani frenajlarda araç boş ise öne yığılma oluyor birden yine virajlardada boş ise arkayı savurur. Bu sölediklerim kullandığım araç için geçerlidir yukarıdaki araçta %90 çok daha farklı ve stabil bir alt yapı kullanılmıştır.
  • quote:

Ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama Laguna OPC'den kısa ve virajları beklenmedik şekilde iyi dönebilen bir araç. Bu modeli kullanmadım bilmiyorum ama önden kayma Allahın emri olacaktır ama belki kilitli difreransiyel olabilir Megane RS'teki gibi bu sayede iyi bir yol tutuş olabilir.

Not:

Lagunalar önden çeker olmasına rağmen araçta arkadan çeker araçlar gibi virajlarda önden kaymadan daha çok arkasını bırakma eğilimi vardır biraz farklı karakterli bir araba mesela arkadaşımın 2008 Corsa GSI ile kayarak girdiği viraja (200 civarı) ben 200-210 arası kaymadan girebiliyorum.

Ama ani frenajlarda araç boş ise öne yığılma oluyor birden yine virajlardada boş ise arkayı savurur. Bu sölediklerim kullandığım araç için geçerlidir yukarıdaki araçta %90 çok daha farklı ve stabil bir alt yapı kullanılmıştır.

Benim Vectra B GT aracımdada aynı karakterler hakim. Özellikle virajlarda sınırlarını zorlayınca arkasını bırakmaya baslar. Ama opc gibide onden kızakladıgını hıc gormedım bugune kadar mesela. C kasalarda tam tersi zorlayınca önden kızaklıyor sahıt oldum bıkac kez.

Bu arada sanırım araclarımız hem segment hem guc hemde model yılı olarak birebir aynılar ve ciddi derecede rakipler galiba :)

Aracında Spor helezon veya amortisor mevcutmu bu arada?

• araba yapmak 3 litrelik motora 2 tane turbo baglamak olsaydi.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: GTRulez

quote:

Ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama Laguna OPC'den kısa ve virajları beklenmedik şekilde iyi dönebilen bir araç. Bu modeli kullanmadım bilmiyorum ama önden kayma Allahın emri olacaktır ama belki kilitli difreransiyel olabilir Megane RS'teki gibi bu sayede iyi bir yol tutuş olabilir.

Not:

Benim Vectra B GT aracımdada aynı karakterler hakim. Özellikle virajlarda sınırlarını zorlayınca arkasını bırakmaya baslar. Ama opc gibide onden kızakladıgını hıc gormedım bugune kadar mesela. C kasalarda tam tersi zorlayınca önden kızaklıyor sahıt oldum bıkac kez.

Bu arada sanırım araclarımız hem segment hem guc hemde model yılı olarak birebir aynılar ve ciddi derecede rakipler galiba :)

Aracında Spor helezon veya amortisor mevcutmu bu arada?

Evet o kasalarda güzel arkadaşımda var İzmirde memnun baya.

Coilover var taktırdım ama şuanda takılı değil jantsız kötü duruyor.

@Exxcrea

Aracı yapan firma BMW'lerde uzman diyebileceğimiz Hartge firması. Demekki sizin kadar uzman değillermiş bir dahaki sefere size yaptırırlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Sarıyer sahilde önümdeki çılgın Reno'cu modifiyeli Laguna'sını bir sağa bir sola savururken gönlüm kaymıştı bu kasaya Hem de bu renge çok yakın bir rengi vardı, maviydi.

Arkasından aynısı ben de Astra G ile yaptım yakın hızlarda, benim kıç bir o bariyere bir bu bariyere savrulmuştu, neden öyle oldu anlamadım

Paylaşım için teşekkürler R.F.

o gördügünüz alpina mavsi renkli minikslerin lagunasıolabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 5 Mayıs 2009; 0:27:03 >
  • quote:

Evet o kasalarda güzel arkadaşımda var İzmirde memnun baya.

Coilover var taktırdım ama şuanda takılı değil jantsız kötü duruyor.

@Exxcrea

Aracı yapan firma BMW'lerde uzman diyebileceğimiz Hartge firması. Demekki sizin kadar uzman değillermiş bir dahaki sefere size yaptırırlar.

Ok
  • Yanlız m3 e36 m3.... 46 veya 92 canına okur bu aracın

Ama yine de verileri fenaymış
  • E bir zahmet okusun Candan
  • quote:

147hp yoktur Lagunalarda 2.0 1150hp, 2.0 140hp ve 3.0 V6 190hp vardı bu kasalarda. Benim aracım 2-3 değişiklikle 147hp üretiyor.

HIzlanma verileri;

Vayy 1150 hp

Hocam onu değiştirin

• 115 olucaktı bir sıfır fazla basmışız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.