Şimdi Ara

HARMAN KARDON HK 3490 incelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
21.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün focal 826 V ve pioneer A9MK2 lerim teslim ediliyor... akşam getirecekler.

klipsch RF 82 II ve marantz pm 7004 almak üzere gittiğim yerden focal 826 ve pioneer A9 ile çıktım

pioneer ile HK demo esnasında karşılaştırma imkanım oldu... (focal 826 ve polk auido ile test edildi)

focal ve pioneer tam istediğim gibi geldi... akşam kurulumu yaptıktan sonra ilk izlenimleri paylaşacağım... selamlar
  • Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Ben de PioA6 kullanıyorum. Gerçekten çok müzikal ve pırıl pırıl çalan bir amfi. Sesi olabildiğince doğal ve temiz verebilecek şekilde dizayn edilmiş. Kağıt üzerinde belki HK nın yarısı güçte gözükebilir ama bunun 35watta kadar classA çalışmasından dolayı olduğunu düşünürsek bence çok daha pozitif bir amfi çıkıyor karşımıza. Bu güç hesaplamasında Pionner in düşük wattlı gözükmesi ve ClassA ve ClassAB çalışma mantığının teknik olarak gösterildiği çok detaylı ve specli bir inceleme vardı. Gerçi ben ta almadan önce incelerken okumuştum ama bulursam linki tekrar yazarım buraya isteyenler bir bakabilir. Yani öyle 60-70 watt deyip geçmeyin.
  • teşekkür ederim...

kurulumu yaptım ve ilk izlenim... iyi ki almışım :) açıkçası a6 dinleyip beğenmiş olmama rağmen a9u alırken aklımda soru işaretleri vardı... ama şimdi görüyorum ki başlangıç seviyesi için tam isabet olmuş...
  • goof
  • Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.
  • 3490 amfıye sahıbım. Yaptıgım ıslemı soyluyorum. Bılgısayar kulaklık cıkısından cd ın , tape cd r, phono bu gırıslere takıp on taraftan taktıgım gırısı secmem ragmen kolonlardan ses gelmıyor. ses sadece asagıda bulunan main amp inputs bolumune taktıgımda gelıyor fakat amfıden herhangı bır ses acıp kapatma mudahalesı yapamıyorum.

benım yapmak ıstedıgım pc cıkısını nereye baglıcam yanlıs yaptıgım bır noktamı var
    dvd player aldıgımda cıkısı nereye baglıcam amfıde bır sıkıntı olma ıhtımalı varmıdır

ısın ılgıncı cıhazı fm moduna alıyorum hoparlorlerden cızırtı dahı gelmıyor

hoparlor secımınıde yapıyorum dogru yerde takılılar

yardımcı olursanız cok cok memnun olacagım

bana gercekten yardımcı olurum dıyen varsa telefonumdan bana ulasırsa sevınırım hayır duacısı olurum
    0539 569 64 99 - Mustafa

HARMAN KARDON HK 3490 incelemesi

• Misti kullanıcısına yanıt
    cihazda arıza var gibi
  • sorun cozuldu arkadaslar forumda nıckını hatırlayamıyorum bır arkadas aradı allah razı olsun

cıhazdan hıc ses gelmıyorsa main imput amp girisini hemen yanında bulunan gırısıne ıkı tane cıhazla beraber gelen kopru apartıyla beyazı beyaza kırmızıyı kırmızıya paralel takıyoruz.

daha once basına gelen varsa yardımcı olabılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Misti -- 20 Ağustos 2013; 11:14:25 >
  • Acil yardım bekliyorum. Ben de bir önceki mesajdaki sorun var. Ama ben paralel Bağlantı Yaptım. Ve Sadece phone girişinden ses alabiliyorum. Diğer girdilerden hiç brinden ses gelmiyor. Phone girişine Yakınca da Çat çiut sesler geliyor. Hoparlörlere zarar verir diye ben de MAIN IN den şu an kullanıyorum. Ama o zaman ses Kontrolü olmuyor. Sesi direkt amfi kontrol ediyor. Tecrübeli arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phono girisini sakin kullanma hoparlorlere ciddi zarar verirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 5-10 dk kullandım hemen değiştirdim. Ama acilen normal girişe geçmem lazım. Şu an idareten MAIN IN kullanıyorum.

• Sonuç alamadığım için satın aldığım kişiye sorunu çözmesi için göndermeye karar verdim. İlgilenenlere tşk ederim.
  • Sorun çözüldü satıcının desteğiyle.

• 3490 ı tv yi analog kablo ile bağlayınca herşey normal, ancak dijital ses kablosu ile bağlayınca ses alamıyorum, kumandadan özel bir tuş mu seçmek gerekiyor, sorun nedir acaba?
    tv den gelen kablonun ucunda kırmızı ışık yanıyor, ancak tv ye giden kablonun ucunda kırmızı ışık yanmıyor. amfinin dijital girişinde bir problem olmuş olabilir mi?
    yardım edebilecek varsa sevinirim.
  • tvnizin markası ne bilmiyorum ama çıkış olarak digital seçtiniz mi tvden?
  • Yaklaşık 9 yıldır seve seve kullandığım HK3490 amfimi bu zaman zarfında pekçok üst düzey amfi ile kıyaslama imkanı buldum. Henüz yüksek frekanstaki berraklığını geride bırakabilen bir amfi ile karşılaşmadım. Yalnızca 45 Amperlik çıkış gücüne rağmen alçak frekanslarda bazı amfilerin gerisinde kaldı. Özellikle Nakamichi nin amfileri ve bazı EL34 kullanan lambalı amfiler bu konuda oldukça başarılı.
    Fakat bu amfilerin hiçbirinde DAC bulunmuyor. Bu konuda HK3490 gerçekten çok başarılı bir iş çıkarmış. AKM firmasına ait AK4384 24bit 192kHz DAC işlemcisini kullanıyor. Piyasada çok tanınmasada oldukça başarılı bir DAC. Yurt dışında 10 000 doların üstündeki Network cihazlarında bile bu işlemcinin kullanıldığına şahit oldum.

Fiyat performans şampiyonu bir amfi arıyorsanız bundan iyisini bulmanız çok zor.

Eğer piyasada bulabilirseniz kaçırmayın bir tane edinin ve dijital performansını bir deneyin derim.
    Özellikle M2Tech HiFace Two USB ile harika sonuçlar elde ediliyor.

• ogen kullanıcısına yanıt
    MEVLANA CELALETTİN kullanıcısına yanıt
    selam ben stereo amfi almayı düşünüyorum .siz 3490 ı bayagı övmüşsünüz . 3490 benim bildiğim stereo receiver diye geçiyor .. BİR ENTEGRE STEREO AMFİ İLE ARASINDA NE KADAR FARK OLABİLİR .BİLGİNİZ VARMI KIYASLaMA YAPTINIZMI ..

İkincisi ; Yamaha A-S501 ile Harman Kardon Hk980-970 ( yada 3490 bunlar gibi performans verirmi )
    arasında hangisini seçerdiniz ?
    bilgisi olan varsa yazabilirmi sadece sesle alakalı yorumları verebilirseniz sevinirim . özellikle düşük volume deki peformansları merak ediyorum . cevaplar için şimdiden teşekurler ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogen

Yaklaşık 9 yıldır seve seve kullandığım HK3490 amfimi bu zaman zarfında pekçok üst düzey amfi ile kıyaslama imkanı buldum. Henüz yüksek frekanstaki berraklığını geride bırakabilen bir amfi ile karşılaşmadım. Yalnızca 45 Amperlik çıkış gücüne rağmen alçak frekanslarda bazı amfilerin gerisinde kaldı. Özellikle Nakamichi nin amfileri ve bazı EL34 kullanan lambalı amfiler bu konuda oldukça başarılı.
    Fakat bu amfilerin hiçbirinde DAC bulunmuyor. Bu konuda HK3490 gerçekten çok başarılı bir iş çıkarmış. AKM firmasına ait AK4384 24bit 192kHz DAC işlemcisini kullanıyor. Piyasada çok tanınmasada oldukça başarılı bir DAC. Yurt dışında 10 000 doların üstündeki Network cihazlarında bile bu işlemcinin kullanıldığına şahit oldum.

Fiyat performans şampiyonu bir amfi arıyorsanız bundan iyisini bulmanız çok zor.

Eğer piyasada bulabilirseniz kaçırmayın bir tane edinin ve dijital performansını bir deneyin derim.
    Özellikle M2Tech HiFace Two USB ile harika sonuçlar elde ediliyor.
    ne tür cihazlarla karşılaştırdınız? bu serinin alt modelleri hk980 hk990 ların bile bundan daha iyi olduğunu söylüyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: aseasew

ne tür cihazlarla karşılaştırdınız? bu serinin alt modelleri hk980 hk990 ların bile bundan daha iyi olduğunu söylüyorlar

Alıntıları Göster
    HK980 modelinde daha kuvvetli trafo ve daha yüksek kapasiteli (sol kanal için ayrı, sağ kanal için ayrı) kapasitörler kullanıldığını bilmeden bunu yazdığınızı varsayıyorum. HK990 modelinin sadece 24-25kg olduğunu söylemem yeterli sanırım. HK3490 modeli çok kanallı receiver'dan bozma bir cihaz olduğu için bunlarla mukayese etmeniz, üstüne de "alt model" ifadesi kullanmanız talihsizlik olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYSOL!D -- 22 Aralık 2019; 13:41:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SKYSOL!D

HK980 modelinde daha kuvvetli trafo ve daha yüksek kapasiteli (sol kanal için ayrı, sağ kanal için ayrı) kapasitörler kullanıldığını bilmeden bunu yazdığınızı varsayıyorum. HK990 modelinin sadece 24-25kg olduğunu söylemem yeterli sanırım. HK3490 modeli çok kanallı receiver'dan bozma bir cihaz olduğu için bunlarla mukayese etmeniz, üstüne de "alt model" ifadesi kullanmanız talihsizlik olmuş.

Alıntıları Göster
    dediklerinizin hepsine katılıyorum aslında alt versiyon diyerek yanlış cümle kullandım markanın daha önce çıkardığı amfi demek daha doğru olur.tek sıkıntım hk980 de bilgisayara bağlantı yapmak için optik çıkışın ve subwoofer çıkışının bulunmayışı ve ben hk980 alırsam bilgisayara nasıl bağlarım ikilemindeyim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.