Şimdi Ara

Harman KArdon AVR 165/HKTS 9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evimde philips smart tv özellikli 55pfl7606h/12 tvm ve bu tv ye hdmi üzerinden bağladığım harman/kardon AVR 165-HKTS9 sistemim var. Cihaza uydu alıcımı pcmi vs. bağladığımda hiç bir sıkıntı olmadan görüntü ve ses aktarımı yapabiliyorum. Fakat Philips smart tv üzerinden ya da usb üzerinden veya ağ bağlantısı ile medya akışı üzerinden direkt tv yi kullandığımda görüntü alıyorum fakat ses Harman kardondan gelmiyor. TV hoparlörlerini kullanabilmem için ise cihazı kapatmam gerekiyor. Biraz uzun anlattım galiba ama istediğim şey TV me Usb takıp film açtığımda veya smart tv ile internetten film vs izlediğimde sesin ses sisteminden gelmesini nasıl sağlayabilirim. Cihazın arkasında o kadar çok bağlantı var ki çoğunu algılayamıyorum. Bu cihazlardan anlayan varsa yardımlarını bekliyorum. Eğer isterseniz cihazın arkasının fotoğrafını çekebilirim.

• Selamlar anlattiginiz durum normal tvnizi optik kablo veya komponent cikislarini kullanarak receiver'inize baglamaniz gerekli.
    Mantiken receiveriniz ile tvnizi birbirine baglayan hdmi kablo sadece receivere bagli cihazlarinizin goruntusunu tvye aktarmak icindir. Yani tvde calan sesi receiver'a hdmi ile aktaramazsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demonos33 kullanıcısına yanıt
    Teknik bilgi olarak eğer TV'de ve avr'de ARC özelliği varsa AVR'nin hdmi çıkışından Tv'ye bağladığınız hdmi kablo ile TV'de oynattığınız bir filmin sesini AVR ve ses sisteminizden alabilirsiniz. Şimdi tv ve AVR'nin teknik özelliklerine bakamayacağım ama teorik olarak bu şekildedir. Ama işin içine tv'lerdeki lisans hakları vs girince işler değişebiliyor. Mesela benim Sony tv, USB girişinden dts sesli mkv filmleri oynatabiliyor fakat ARC yada optik ses çıkışı ile dts sesleri 5.1 olarak aktaramıyor, 2.0 olarak aktarıyor. Sadece dolby sesleri 5.1 olarak iletebiliyor.

Bu sebeple öncelikle tv'nizin ve avr'nizin ARC özelliği olup olmadığını öğrenin. Varsa avr'nizin hdmi çıkışını Tv'nin ARC desteği olan girişine bağlayın. Sonrada her iki cihazın menülerinden ARC özelliğini aktif edin. Bu şekilde Tv'nin sesini avr'den alabilirsiniz.

Eğer ARC özelliği yoksa Tv'nin optik ses çıkışından optik kablo ile AVR'ye bağlantı yapın. Bu şekilde kesin çözüm olur. Ama gelen sesin 5.1 yada 2.0 olması tamamen Tv'nin özelliklerine bağlı olacaktır, bilginize.

İyi geceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Cihazlarımın kataloglarını biraz okursam sanırım dediğiniz bilgilere ulaşabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harman Kardon Avr 255 Hk
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.