Şimdi Ara

Harita üzerinde animasyon

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi projem için harita üzerinde bazı animasyonlar yapmam lazım harita üzerinde ok lar ile yada çeşitli simgelerle göstermek istiyorum hangi programları önerirsiniz şimdiden teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• haritadaki elemanlar sabit olacaksa photoshop güzel bir seçim olur. Ancak harita üzerinde
    rota tarifi, bir yerden bir yere gidişin ayrıntıları olacaksa o zaman After Effects'i önerebilirim.

Ama After Effects kısmı bir hayli karışık gelecek adımlar içeriyor. Bunu aşağıdaki video'dan
    izleyerek yapabileceğinizi umuyorum ama bu programa yabancıysanız hiç bulaşmayın,

Bunun dışında alternatiflerde bulunuyor ama ben yukarıdaki 2 tanesini öneriyorum.

• Harris32 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler after efect biraz karışık gibi ama bi kurcalıyım belki kıvırırım

• after effects ile yapabilirsin, aşağıda bir tane basit yaptım, önce google maps'ten istanbul haritası
    buldum, ekran görüntüsü aldım. Bunu AE içine çektim. Sonra Shape Layer ile rastgele bir
    rota'yı Pen aracı ile çizdim, Fill kısmından içini boşalttım, zira bana sadece çizgi lazımdı.
    Bunu kırmızıya boyadım. İşlem bitti.

Bir sonraki adımda ise Shape Layer'a yani çizdiğim kırmızı çizgiye hareket ettirme aşamasına geçtim.
    Bunun için Shape Layer içinden ADD ile Trim Paths'i seçtim. Trim Paths'in Start ve End değerlerini
    sıfırladım ve END'in yanındaki ufak saate benzer simgeye basarak hareket için ilk key'i oluşturdum.
    Sonra 5-6 sn ileri gittim ve bu değeri %100'e getirdim. Animasyon başladığında kırmızı yol SIFIR değerden
    sıfıncı saniyede çizilmeye başlıyor ve 6ncı saniyeye geldiğinde %100'e tamamlanarak, rotayı da bitirmiş
    oluyor.

Bunu 3D yapmak, daha da süslemek, yolları daha farklı yapmak, mesela ana yolları kırmızı, ara yolları mavi
    filan yapmak olası, hatta video'lu örnekteki gibi video başlangıcına bir Lower Thirds ekleyerek yolun başını
    sonunu göstermek mümkün, biraz light ile yolun üstünü karanlıkta gidiyor gibi aydınlatmak olası.

Bunları yapmak, bu yazıyı yazmaktan daha kısa

Harita üzerinde animasyon

• Harris32 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim

Yarın bi deniyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kodlama ve Animasyon
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.