Şimdi Ara

Harita Mühendisliği okuması zor bir meslek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yani inşaat mühendisleri gibi arazilerde çalıştığı için bir kıza uygun olmayacak bir meslek mi?

• izoo İ kullanıcısına yanıt
    harita mühendisliğinde arazide çalışmak istemezsen ofis içinde de çalışabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormback

harita mühendisliğinde arazide çalışmak istemezsen ofis içinde de çalışabilirsin.

Ben de öyle düşünerek yazacaktım ama herkes zorlanırsın falan dedikçe biraz önyargı oluştu açıkçası
  • valla konuya cok hakım degılım cok okuyanda tanımıyorum ama bu bolumde olan tanıdıgım 6 kısının 5 i kız 1 i erkek.belkı bu bır fıkır verebılır sana.
  • Zorluk görecelidir kişiden kişiye değişir harita için sorarsan ama kız için daha güzel mühendislikler vardır kimya müh. veya gıda müh. gibi düşün derim.Araziye illaki çıkacaksın çünkü iş tamamıyla bunla ilgili masa başındada iş var ama arazi kadar değil onun için tercih etmem...
  • kız için zor olabilir jeoloji mühendisliğine benziyor hem sayısal hem sözel ama kpss de çok düşük puanla atanıyor haritacılarla ziraatçılar
  • Kafam iyice karıştı açıkçası. Kız oranı yüksek olan bir mühendislik olarak düşünmemiştim ama eğer öyleyse biraz olsun içim rahatladı. Kimya,gıda gibi mühendislikleri düşünmüyorum. Tamam bir kız için uygun olabilir ama sonrasında işsiz kalırsın tarzında şeyler söyleniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim kız akrabam harita okuyordu bu sene yapamıyorum deyip bıraktı herkes aynı değil tabi ama senin sıralamanla gidilecek daha iyi bölümler vardır kızlar için daha uygunolan , onun için biraz daha araştır ve düşün derim MF3 ile alan bölümler sana daha iyi olur gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abumeyang41

Benim kız akrabam harita okuyordu bu sene yapamıyorum deyip bıraktı herkes aynı değil tabi ama senin sıralamanla gidilecek daha iyi bölümler vardır kızlar için daha uygunolan , onun için biraz daha araştır ve düşün derim MF3 ile alan bölümler sana daha iyi olur gibime geliyor.

mf3te tutabilecek hemşirelik oluyor diğerleri özellerde falan oluyor.Özeli pek düşünmüyorum.
  • bunu sorman gereken kişiler bence harita mühendisleri sormadan tercih yapma facebook girip gruplardan bu meslegi yapan okuyan kişileri bulup sorularının cevaplarını al ben bunu aime sorayım yarın cevap yazarım abim harita teknikeri çalıştıgı kurumda ,ki tane harita mühendisi var 5 sene önceden bir bayan harita mühendisi vardı sonra tayinini başka şehre çıkarttı bakayım o ne diyecek bayanlara göre bir meslek mi
  • Okuması zor olabilir tam olarak ikrim yok ama mesleği garanti gibi bir şey. Öneririm
  • kardeşim okudu kolay bir bölüm değil harita mühendislerinin neler yaptığı hakkında bilgiler şurada var : harita mühendisleri
  • devlete girmesi en kolay mühendisliklerden
  • Yarim doktor candan edermis. Gelip burda arastirmamani tavsiye ederim.

• Selam arkadaslar size harita mühendisliği ile geomatik mühendisliğinin bi farki var mi onu sormak istiyorum bi fikri olan var mi ?

• Okuması zor bi bölüm mü diye soruyosun yoksa bu mesleğin çalışma şartları ağır mı diye mi ?

EDIT: Geçen senenin konusuymuş yeni fark ettim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pursuitt -- 22 Mayıs 2014; 1:23:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: izoo

Yani inşaat mühendisleri gibi arazilerde çalıştığı için bir kıza uygun olmayacak bir meslek mi?

kadınlara iş vermeye yanaşmıyorlar. facebook meslek gruplarında kadınların şikayetlerine bakmalısın.
    yine de okumana engel olmaz. erkek sayısı %60 gibiydi en son itüde. bana öyle geldi.
    isterse orman mühendisi bile olabilir kadınlar ama türk milleti bundan hoşlanmaz.
    örneğin kadın orman mühendislerini, işletme şefliğinde orman muhafaza memurları pek dinlemez.
    zaten çoğu 2. yılda okulu bırakıp evleniyor.

quote:

Orijinalden alıntı: stormback

harita mühendisliği ofis işi değil. tekniker gibi görülüyor işverenlerce. arazi işidir. kentsel dönüşüm projelerinde altyapı/üstyapı işlerinde çalışıyorlar.
    çoğu ofis işi inşaat fakültesindeki diğer bölümlerce yapılıyor. bugüne kadar hep böyle gördüm şantiyelerde.
    ayrıca istanbul dışında normal mühendis maaşı (2750tl) dahi alamıyorlar. utanmasalar asgari ücrete çalıştıracaklar.

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell
    devlete girmesi en kolay mühendisliklerden

yeni açılan/açılacak olan bölümlerden sonra böyle bir durum devam etmez.
    4 yıl sonra ne olacağını bilemezsin. devlet garantili bir meslek değil.

quote:

Orijinalden alıntı: annll12
    Selam arkadaslar size harita mühendisliği ile geomatik mühendisliğinin bi farki var mi onu sormak istiyorum bi fikri olan var mi ?

Geomatik=harita. çalışırken hiçbir farkı yok.
    yalnız itüde öğretim üyesi olmak istersen geomatikleri alıyorlar sadece bunu bil. kontenjan için geomatik bölümü mezunu olmalı şartı var.
    işlerine geldikleri için böyle yapıyorlar. itüde okumayanlar bizim okula öğretim görevlisi olarak gelemesin diye.

quote:

Orijinalden alıntı: cs_hack05
    Yarim doktor candan edermis. Gelip burda arastirmamani tavsiye ederim.

Katılıyorum. Özellikle o bölümde okuyan akıllı arkadaşlarla internet üzerinden görüş, benim gibi hayatın kararmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: urqun

kız için zor olabilir jeoloji mühendisliğine benziyor hem sayısal hem sözel ama kpss de çok düşük puanla atanıyor haritacılarla ziraatçılar

Dostum cidden ziraatçılar kolay atanıyor mu ya ? Vallahi herkesden ayrı şeyler duyuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.