Şimdi Ara

harita mühendisliği ile ilgili bilgiye ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu sene öss girdim ve gelecek puanla girebilceğim yerlerden biride harita mühendisliği bu bölüm hakkında bilgisi olan arklar beni aydınlatırsa sevinirim

• bu bölümle ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum
  • Girebiliyorsan ytü nün altında bi üniye gitme..İş bulma durumu tamamen sana bağlı..Ama makine,inşaat müh. göre iş bulma oranı daha düşük..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssff_allthing -- 28 Haziran 2009; 20:26:11 >
  • Benim bildiğim sektörde büyük açık varmış.Ayrıca gps,navigasyon,harita olayları geliştikçe bu mehendisliğinde açıkta kalmayacağı söyleniyor.Hiç bişey olmazsa devlette çalışılır.
  • Eğer gidebilirsen iş bulmakta sıkıntı çekmeyeceğin bir mesleğin olur.
  • puanın tutuyosa ve teknik üniversite geliyosa yaz mutlaka. Önü açık bi sektör. Şehir planlamacılığı cart curt gibi alanlar geliştirkçe ki gelişicek herzaman iş bulursun.
  • eet arkadaşlar ytü tam belli değil ama ktü tutuyor.
    ben gitmeyi düşünüyorum acıkcası bu bölüme
    yanlız kafamda bir kaç soru var
    1)el becerim kötüdür çizim fln zorlar mı
    2)öss de geom çok kötüydü ve bu bölümde geo çok lazım mış bu geo okulda halledilebilir mi?
    cevap veren bütün arkadaşlara teşşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eski adı Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği idi. (7 Numara dizisindeki Recep aklıma geldi. Hatta dizidekiler Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeydi zaten.)

İş yapan bir bölüm olduğunu duymuştum ben de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Eski adı Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği idi. (7 Numara dizisindeki Recep aklıma geldi. Hatta dizidekiler Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeydi zaten.)

İş yapan bir bölüm olduğunu duymuştum ben de.

o dizi süper di ya olgun şimşek vardı.onu tek geçerim.bölüm için bende hep olumlu şeyler duydum en basitinden ziraat mühendisliğini araştırırken girdiğim forumlarda sitelerde hep bir yılgınlık vardı ama bu bölümede girdiğim forumlarda öle bir yılgınlık yok okuyanlar ve mezunlar önüne hep umutla bakıyor benim kafamı karıştıran üstdeki sorular
  • Abi ÖSS'deki geometri bulmaca gibi bir şey. Adam evirmiş, çevirmiş, 1-2 bilgi vermiş, senden sonucu bulmanı istiyor.

Okuyanlar daha iyi bilir gerçi de, ben mühendislik geometrisinin böyle olduğunu zannetmiyorum. Yani şekiller bizim eserimiz olacak. Esrarengiz birileri önümüze, bir şeyler bulmamız için sunmayacak. Hâlledilir yani orası.

Çizim kısmı için benim de yorumum yok. Çizim yeteneğim var; ama bu bölümün çalışmalarının detaylarını pek bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Abi ÖSS'deki geometri bulmaca gibi bir şey. Adam evirmiş, çevirmiş, 1-2 bilgi vermiş, senden sonucu bulmanı istiyor.

Okuyanlar daha iyi bilir gerçi de, ben mühendislik geometrisinin böyle olduğunu zannetmiyorum. Yani şekiller bizim eserimiz olacak. Esrarengiz birileri önümüze, bir şeyler bulmamız için sunmayacak. Hâlledilir yani orası.

Çizim kısmı için benim de yorumum yok. Çizim yeteneğim var; ama bu bölümün çalışmalarının detaylarını pek bilmiyorum.

o konuda haklısın öss deki geo adamı sinir hastası ediyor.ünü de iyi bir çalışmayla hallederim ama şu çizim olayı yetenek işi bunu tam anlamıyla öğrenip gitmem lzm öle aşırı çizim isterlerse ben ünüde dramı yaşarım adam gibi araba bile çizemiyorum ilk okulda herkesin resmi asılırdı panoya benim anca patates baskım asılmıştı.

• öncelikle hayırlı olsun arkadaşım. ben 2005 ytü mezunu harita kadastro mühendisiyim. mesleğimiz genel olarak yer ölçümlerine dayanmaktadır. basitçe açıklamak gerekirse arazi birleştirme, ayırma, plan çizme, hazırlanmış projeyi zemine tatbik etme, imar uygulaması gibi... özel harita büroları bu işleri yapmaktadır. gelişimi devam eden bölgelerde bu işlerle harita müh.leri iyi para kazanmaktadır. ayrıca inşaat şantiyesinin olduğu her yerde harita mühendisine ihtiyaç bulunmaktadır. özellikle karayolu, baraj, metro vb. büyük projelerde... bu açıdan hem özel sektör hem de devlet sektöründe harita mühendisine ihtiyaç olmaktadır.
    mesleğimizin fotogrametri olarak adlandırılan kısmı hava fotoğrafları, uydu fotoğrafları üzerinde yapılan haritacılık uzaktan algılama işlerini tanımlamaktadır. çok geniş ve teknolojinin gelişmesi ile genişlemeye devam edecek bir iş koludur. GPS ve navigasyon da bizim uzmanlık alanımıza girmektedir.
    kendini mesleki açıdan geliştirme bizim mesleğimizde de çok önemlidir. yeni mezunlar iyi paralar kazanamıyorlar ne yazık ki. şantiyelerde çalışan haritacılar ise genelde çok çalışıp çalıştıklarının karşılığı kabul edeceğimiz parayı alamıyor kanımca. lisanlı harita mühendisliği büroları ise genelde iyi kazanıyorlar ki lisans yeni kanunla iş yapmak için zorunlu hale getirildi.
    gelelim öğrenim programına... evet biraz geometri gerekiyor ama en çok trigonometri... mesleğin bilimsel kısmının eğitiminde matematik bilgisi de oldukça gerekli. bir de 4 yılda bir istatistikçi gibi istatistik temelli dersler gördük. çizim konusunda sana iyi haberlerim var. elde çizim tarih oldu...biz makine müh.leri gibi teknik resim dersi almadık. 4 yılda sadece bir kere elde harita çizimi yaptık o da cetvel gönye falanla oldu ki çok kolaydır. diğer çizimlerin hepsi autocad, netcad gibi cad çizim programları ile yapılıyor. bu programların meslek için çok hayati olduğunu belirtmeme gerek yoktur sanırım. dersler genelde kolaydır. tabi çalışana :)) biraz ciddiye alındığında tüm dersler 2. kez almaya gerek olmadan verilebilir. ama üniversite ortamı denen bir olgu var ilk seneler gezmekten çalışmaya fırsat olmuyor..

edit: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canertansu -- 29 Haziran 2009; 11:51:25 >

• canertansu
    zaman ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim senin için sakıncası yoksa msn pm den verebilirmisin aklıma yine soru gelirse sormak isterim
  • Arkadaşım harita mühendisliğini kazanabildin mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.