Şimdi Ara

HARİTA-JEODEZİ-GEOMATİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • harita mühendisliği 5. sınıf biri olarak okumanızı hiçbir şekilde tavsiye etmem hangi üniversite olursa olsun farketmez neden derseniz bakın şimdi bir mimar oldun mu ne yaparsın çizersin satarsın dimi elektrik elektronik müh oldun tasarlarsın kendi fikrini yapıp satabilirsin hemen hemen bütün fabrikalarda çalışabilirsin şantiyelerde bile çalışabilirsin makine mühendisi oldun bütün fabrikalarda çalışabilirsin ve aynı şekil kendi fikrin varsa bunu planlayıp yapıp satabilirsin
    diğer mesleklerde böyle bir şansınız var ama harita mühendisliğinde böyle bir olay yok sürekli bir şeye bağlısınız kendi işinizi yapmanız gibi bir durumunuz yok ofis açsanız bile dışarıya bağlısınız yani birisi size iş getirmediği zaman bittiniz yani bir fabrikaya gir ve çalış olayı yok memur olmazsan tabi

adı mühendislik ama derslerin çoğu sözeldir

şimdi yaz kamplarında olsun haritacılar toplantılarında olsun diğer üniversitelerde okuyan arkadaşlarlada konuşuyoruz adamlar 2. 3. sınıf daha ölçme aletlerini görmemişler alet yok çünkü başka üniversitede yada bir alette 10 kişi 15 kişi eğitim mi bu yada bölüme hocalar asistan almış olurlar bakarsın asistan 2.sınıf öğrencisinin bildiği şeyleri bilmiyor harita mühendisi olmuş ama bilmiyor

ben 4 sene önce bölüme girdiğim zaman kariyer.net te belki 200 250 ilan oluyordu harita müh
    şimdi 50lere düşmüş
    başka mesela derslerle ilgili konuşayım biraz bölümlerin eski adı neydi jeodezi ve fotogrametri dimi fotogrametri nedir havadan çekilmiş fotoraflar üzerinden harita yapmaktır kısaca ama sen okurken bu dersi sınıfta oturarak dinlersin fotoğraf makinesinin resmini görürsün uçağın resmini görürsün işlemin yapıldığı bilgisayar programının adını okursun slayttan sana derler ki ee sen mühendis olacaksın kendin araştıracaksın kendin öğreneceksin
    okullarda birşey öğrenemezsiniz stajlarda da size bir şey öğretmezler en basitinden NETCAD ana programdır haritacılıkta sonra GIS felan diyelim okullarda mesala netcad dersi yok anlatmıyorlar ana program nasıl anlatmazsın sorduğun zaman derlerki eee kurcalaya kurcalaya öğrenceksin nasıl?

her hoca kendi alanını över kendi derslerini daha çok ders programına koyar bir bakarsın ben mühendislik mi okuyorum sözel bölüm mü okuyorum dersin
    mühendislik demişken mühendislik bence birşeyler üretmektir yeni birşeyler bulmaktır tasarlamaktır yaratmaktır
    ama bu bölümde birşey üretmeniz birşey tasarlamanız birşey bulmanız bence imkansızdır
    neden derseniz standart hep aynı sistem üzerinden yürüyen işlerdir çünkü al aleti ölç açıyı yap hesabı al amca nokta burası çak kazığı
    yada gps le at koordinatları alete git al abi nokta burası çak kazığı bitti
    işte bu kadar basit boş
    bir konu daha var iş ilanlarına bakıyorum istedikleri yaptıkları şeyler benim okulda gördüğüm derslerle alakası ve ilgisi yok dışarda senden istenilen şeyi sen bilmeden mezun oluyorsun

ama yinede ilginizi çekiyorsa ben bunu okuyacağım ailemde tanıdıklarım var çevremiz var inşaatçı tanıdıklarım var ben çok çalışkanım hiçbirşey olmadı asistan olarak okulda kalırım diyorsanız itü yıldız kocaelinden başkasında okumayın çok üzülürsünüz bunlarıda büyükşehir en azından canınız sıkıldığı zaman bir yerlere gidersiniz gezersiniz diye diyorum yoksa zonguldakta trabzonda konyada gümüşhaneden bir farkı yok bence

• Dediklerine katılıyorum genel olarak.Ama keşke başında yazsaymışsın 2-3 okul dışında okumayın diye.Ben de böyle düşünüyorum Geomatik-Harita mühendisliği itü ytü dışında okunmamalı.Çünkü mezun olduktan sonra kullanacağınız bilgiler okulda verilmez.Gerçi itü ve ytü'de de bilgisayar programları üzerinde pek durulmuyor.Bu işin temeli NETCAD GIS vb. programlar.Okulda her sene sene en az 2 ders bu programları kullanma ile ilgili olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümüşhane ile İTÜ arasında bir fark yok mu yani Harita mühendisliğinde ? Mezun olduktan sonra vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: OUaTime

Gümüşhane ile İTÜ arasında bir fark yok mu yani Harita mühendisliğinde ? Mezun olduktan sonra vs

Bence eğitim olarak çok fark var.Ama bahsettiği programları iyi öğrenmeden mezun olursan mezun olduktan sonra nereden mezun olduğunun önemi yok.Çünkü özel sektör için deneyimsiz ve kendine bir şey katmadan mezun olduysan İtü de Gümüşhane'de bir olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Erman

quote:

Gümüşhane ile İTÜ arasında bir fark yok mu yani Harita mühendisliğinde ? Mezun olduktan sonra vs

Bence eğitim olarak çok fark var.Ama bahsettiği programları iyi öğrenmeden mezun olursan mezun olduktan sonra nereden mezun olduğunun önemi yok.Çünkü özel sektör için deneyimsiz ve kendine bir şey katmadan mezun olduysan İtü de Gümüşhane'de bir olabilir.

Tabiiki öyle, hatta her meslek öyle sayılabilir ama arkadaş son cümlesinde İTÜ,YTÜ'yü de şehir için tercih edin yoksa pek farkı yok demiş. O yüzden sordum ben de. Alt tercihlerime YTÜ Harita yazmayı düşünüyordum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Erman

quote:

Tabiiki öyle, hatta her meslek öyle sayılabilir ama arkadaş son cümlesinde İTÜ,YTÜ'yü de şehir için tercih edin yoksa pek farkı yok demiş. O yüzden sordum ben de. Alt tercihlerime YTÜ Harita yazmayı düşünüyordum

Eğer gelme ihtimali varsa iyi araştırıp yazmanı öneririm.Bir şekilde okuldaki hocalarla konuşup yaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: haritaci38

harita mühendisliği 5. sınıf biri olarak okumanızı hiçbir şekilde tavsiye etmem hangi üniversite olursa olsun farketmez neden derseniz bakın şimdi bir mimar oldun mu ne yaparsın çizersin satarsın dimi elektrik elektronik müh oldun tasarlarsın kendi fikrini yapıp satabilirsin hemen hemen bütün fabrikalarda çalışabilirsin şantiyelerde bile çalışabilirsin makine mühendisi oldun bütün fabrikalarda çalışabilirsin ve aynı şekil kendi fikrin varsa bunu planlayıp yapıp satabilirsin
    diğer mesleklerde böyle bir şansınız var ama harita mühendisliğinde böyle bir olay yok sürekli bir şeye bağlısınız kendi işinizi yapmanız gibi bir durumunuz yok ofis açsanız bile dışarıya bağlısınız yani birisi size iş getirmediği zaman bittiniz yani bir fabrikaya gir ve çalış olayı yok memur olmazsan tabi

adı mühendislik ama derslerin çoğu sözeldir

şimdi yaz kamplarında olsun haritacılar toplantılarında olsun diğer üniversitelerde okuyan arkadaşlarlada konuşuyoruz adamlar 2. 3. sınıf daha ölçme aletlerini görmemişler alet yok çünkü başka üniversitede yada bir alette 10 kişi 15 kişi eğitim mi bu yada bölüme hocalar asistan almış olurlar bakarsın asistan 2.sınıf öğrencisinin bildiği şeyleri bilmiyor harita mühendisi olmuş ama bilmiyor

ben 4 sene önce bölüme girdiğim zaman kariyer.net te belki 200 250 ilan oluyordu harita müh
    şimdi 50lere düşmüş
    başka mesela derslerle ilgili konuşayım biraz bölümlerin eski adı neydi jeodezi ve fotogrametri dimi fotogrametri nedir havadan çekilmiş fotoraflar üzerinden harita yapmaktır kısaca ama sen okurken bu dersi sınıfta oturarak dinlersin fotoğraf makinesinin resmini görürsün uçağın resmini görürsün işlemin yapıldığı bilgisayar programının adını okursun slayttan sana derler ki ee sen mühendis olacaksın kendin araştıracaksın kendin öğreneceksin
    okullarda birşey öğrenemezsiniz stajlarda da size bir şey öğretmezler en basitinden NETCAD ana programdır haritacılıkta sonra GIS felan diyelim okullarda mesala netcad dersi yok anlatmıyorlar ana program nasıl anlatmazsın sorduğun zaman derlerki eee kurcalaya kurcalaya öğrenceksin nasıl?

her hoca kendi alanını över kendi derslerini daha çok ders programına koyar bir bakarsın ben mühendislik mi okuyorum sözel bölüm mü okuyorum dersin
    mühendislik demişken mühendislik bence birşeyler üretmektir yeni birşeyler bulmaktır tasarlamaktır yaratmaktır
    ama bu bölümde birşey üretmeniz birşey tasarlamanız birşey bulmanız bence imkansızdır
    neden derseniz standart hep aynı sistem üzerinden yürüyen işlerdir çünkü al aleti ölç açıyı yap hesabı al amca nokta burası çak kazığı
    yada gps le at koordinatları alete git al abi nokta burası çak kazığı bitti
    işte bu kadar basit boş
    bir konu daha var iş ilanlarına bakıyorum istedikleri yaptıkları şeyler benim okulda gördüğüm derslerle alakası ve ilgisi yok dışarda senden istenilen şeyi sen bilmeden mezun oluyorsun

ama yinede ilginizi çekiyorsa ben bunu okuyacağım ailemde tanıdıklarım var çevremiz var inşaatçı tanıdıklarım var ben çok çalışkanım hiçbirşey olmadı asistan olarak okulda kalırım diyorsanız itü yıldız kocaelinden başkasında okumayın çok üzülürsünüz bunlarıda büyükşehir en azından canınız sıkıldığı zaman bir yerlere gidersiniz gezersiniz diye diyorum yoksa zonguldakta trabzonda konyada gümüşhaneden bir farkı yok bence

Bir bayan icin devlete atanma olayi nasil.iyi diyorlardi maaslari da iyi oluyo devlette.hemsirelikmi yoksa devlette harita mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harita Mühendisliği
    13 yıl önce açıldı
    Gemi mühendisliği
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haritaci38 H kullanıcısına yanıt
    hangi ünivesitede harita mühendisliği okuyorsun bilmiyorum bende ytü harita mühendisliği son sınıf öğrencisiyim
    -Derslerin çoğu sözl demişsin ytüde sözel dersler olmasına karşın hesap dersleride çok hatta daha fazla ölçme dersleri zaten çoğu hesap jeodezi derslerinin çoğu hesap kartografya hesap yani sizin okulda böyle olabilir ancak bizde çoğu derslerde hesap makinesi kullanıyoruz hesap makinesi olarak algebra kullanıyoruz dengeleme gibi derslerde
    -Alet olarak bizim okulda bir sorun yok ikinci öğretimide kapattılar gerçi ona göre aletleri ayarlıyorlardı en fazla 10 kişilik gruplar rahat öğrenmek isteyen öğrenir yani alet öğrenmekte bir mühendislik yok önemli olan yaptığın işin ne olduğunu hesaplamaları yapmak hataları analiz etmek mühendislik burda aleti ilkokul mezunu biride kullanabilir.
    -birçok üniversitede harita müh. açılıyor bu konuda haklısın rakipler artıyor hayliyle ancak çalışan çabalayan kişiler bu meslekte üst seviyelere gelecektir mesleğin büro kısmıda artık ticarete döndü müh. adına birşey yok hazır işler var sana iş gelir yaparsın ama müh. kısmıda var bizle mesleğimizi sevmeliyiz geliştirmeliyiz teknolojiyle gelişen alanlardan pay almalıyız.
    -Netcad arcgis gibi programlar bizim okulda öğretiliyor öğrenmek isteyenler için bilgisayarlar var şimdiki bologna sistemiylede uygulamalar yaptırıyorlarmış bu 2 programı rahat öğrenebilirsiniz.
    -Derslerin sözelliğinden şikayet etmişsin eğer üniversitenizde sözel ağırlıklı dersler görüyorsan haklısın sözel okutularak ezbere yetiştirilen bir mühendis olamaz hesap ve bu hesapların analizi nasıl yapılır bilmek lazım matematik ağırlıklı bölüm hesap yapmayı sevmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stormback -- 15 Temmuz 2015; 15:17:48 >

• up
  • stormback S kullanıcısına yanıt
    kardeşim söylediğin sayısal dersleri bende gördüm ölçme1-2-3-4 kartografya jeodezik ölçmeler jeodezi1-2 dengeleme 1-2 sayısal çözümleme ve hepsini ba aa verdim o önemli değil
    aletten bahsetmişsin herkes kullanır ama hesap kısmı ne olcak demişsin gps veriyim birinin eline 1gün anlatayım olay biter yapacağı şey sadece noktaya tutmaktır gpsi
    yada totalle açı ölçtün diyelim yapacağın hesap nedir? çokmu zor birşey yada anlattığın zaman anlaması ne kadar sürer?
    netcad için nasıl bir sisteminiz var bilmiyorum bizim okulda bilgisayar lab var içinde netcad yüklü bilgisayarlar var ama öğreten yok yada öğretilen bir ders yok
    aynı zamanda MATLAB programı var bölümde bu programda 1. sınıfta dersi alınıyor ama sana bu dersin ası öğretiliyor(alfabedeki a) ama senden 2. sınıfta ksı isteniyor 3.sınıfta psi isteniyor 4. sınıfta zsi isteniyor isteniyor derken sorular veriliyor ve bu soruların çözümlerinin yapılmasını ve çözümü yapacak bilgisayar kodunun yazması isteniyor bu sadece bir derste değil 3-4 derste aynı şekil isteniyor ve ödevler %20 %25 etkliyor ve aynı zaman da ödevi sen tam yapsan bile sınavda sana ödevdeki soru değilde başka bir soruyu sorup onun kodunu yazmanı istiyorlar :D ve o soruya verdiğin cevaba göre ödevine puan veriyorlar böyle bir sistem mi olur ?

alet olarak bir sorun yok diyorsun 10 kişi en fazla diyorsun benim okuduğum okulda bi alette en fazla 5 kişi olur hadi arkadaşlar grupu dağıtmamak için 6 olur oda kendi istediği için alet olmadığı için değil 10 kişi tek alette çalışmayı sen kabul ediyorsun :D
    bizim okulda arcgis a sını görmedik onu söyliyim

sözel derken bizim meslekte hukuk olmak zorunda o dersler olmak zorunda ama benim kızdığım konu sayısal derslerin bile artık sözele dönmeye başlaması ve insanların son gün ezberleyip dersleri geçebilmesi

sana birşey sorucam senin mezun olduğun zaman ne yapacağın hakkında bir fikrin var mı ? bir düşüncen yada ne yapabilirsin ?

iş ilanlarına bir bak orda yapılması istenen işi yapmayı biliyormusun bir bak ben en çok bu olaya kızıyorum üzülüyorum çünkü bilmiyorum nasıl yapılır mezun olacağım mühendis olacak adım ama sıfır bilgi :D

bölümde adamlar var düşün daha total station kurmayı bilmiyor kurmayı bilen açı okumayı bilmiyor açı okumayı bilen mesafe okumayı bilmiyor anladın mı dertlerimi :D

• muratın verdiği cevap aslında söylemek istediğim netcad programına arcgise hakimiyet sen istersen itüyü 4 ortalamayla bitir bu programları bilmeden bir iş yapamazsın

itüde programları anlatıp öğretiliyormu bilmiyorum ama ordan birilerine sormak lazım en azından orda ücretsiz kurs murs birşeyler vardır gibime geliyor sonuçta istanbul da
  • güzelolacak G kullanıcısına yanıt
    sağlık sektörü ben şu anki aklımla lise 1e dönebilsem sabah akşam ders çalışır tıpı kazanırdım
    nasıl anlatayım meslekte arazi işleri var arazi bazı zaman düzlük bazı zaman ormanlık uçurumluk yerler bir bayan buralara gider de bence başarırda
    yinede gidemez diyelim biz bizim bölümde 100 kişi geliyorsa her sene 30u 40ı kız asistanların çoğu kız
    memur olmak kolay kolay diyorlar ama kaç kişi alıyor kardeşim onu anlamıyorum kim diyor bu memur olması kolay olayını o sınava 1000 kişi giriyorsa haritacı her sene 1000 tane mühendismi alıyor devlet

ben senin yerinde olsam hemşire olurum neden dersen sağlık sektörü bitmeyen bir sektör hastaneler her zaman hasta dolu ama kilit nokta neresi senin iç dünyan
    sen sürekli hastalarla ilgilenmeyi(her türlü hasta) bazı zamanlar nöbet tutmayı (ilerde evlendiğinde çocuk evde sen hastanede ) :D yani her mesleğin zor bir tarafı var

• haritaci38 H kullanıcısına yanıt
    -Okulda okutulan dersleri bir yana koy mezun olunca diploman bir kağıt parçası olacak herşey sana kalmış bir alanda uzmanlaşmanı öneririm ben öyle yapıyorum şuanda bitirme tezi hazırlıyorum bunun için ingilizce kaynaklar çıkıyor karşıma ingilizceyi halletmeye çalışıyorum eğer para odaklı düşünecek olursak inşaat firmalarında 4-6 milyar alıyor işi bilen harita müh. bir inşaat firmasına girebilirsen işi öğrendiğinde alabilirsin bu parayı ancak para odaklı değilde biraz yaptığın işi sevmen lazım ben böyle düşünüyorum.
    -harita müh. yapılan işler için aşağıdaki linkeleri inceleyebilirsin bunun ticari alan vardır yoktur yapılıyor.ölçüm aletleriyle çıkıp ölçüm yapıp hesaplarını yapmayı bırak bunlarda birşey yok mühendislik yapmak istiyorsan daha derinlere in derin düşün 5 anabilim dalı var mesleğimizin nasıl lisedeyken biyoloji fizik mat gibi dersler aldın şimdi matematik ağırlıklı bir bölüme geldin biyoloji vs. bir işine yaramadı, buda böyle bir anabilim dalını seçer uzmanlaşırsın o alanda firmaları yapılan çalışmaları incelersin o alanda yürürsün bunları sana önerebilirim bizim bölümde de mezun olup daha ne olduğunu bilmeyen öğrenciler var mesleğini sev şikayet etme kendini geliştir hocalar yardım etmeyebilir kendin birşeyler için çabala bitirme tezi hazırlıyorum hoca bana kaynak veriyor git araştır diyor ileride hocan yanında olmayacak bazı şeyleri kendin halletmen lazım

fotogrametri görüntü işleme alanında
    http://www.yildiz.edu.tr/~bayram/anasayfa.htm

fotogrametri uydu fotoğrafları alannda
    http://www.yarbis.yildiz.edu.tr/fbalik/project/

jeodezi gps ölçüleri ve dengelemesi alanında özellikle deprem fay hatlarının incelenmesi
    http://yarbis.yildiz.edu.tr/dogan/project/

jeodezi gravite ölçümleri aynı şekilde gps ölçümleri
    http://www.yarbis.yildiz.edu.tr/caydin/project/

kartografya alanında

http://www.yarbis.yildiz.edu.tr/gokgoz/project/
    http://www.yarbis.yildiz.edu.tr/alpersen/project/

kamu ölçmeleri alanında ;
    http://www.yarbis.yildiz.edu.tr/hudemir/project/
    http://www.yarbis.yildiz.edu.tr/volkan/project/

ölçme tekniği alanında
    http://www.yarbis.yildiz.edu.tr/bakpinar/project/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stormback -- 15 Temmuz 2015; 17:50:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.