Şimdi Ara

Harici HDD ye Wİn7 kurma[ÇÖZÜM] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
26.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kardeşim bende denedim ama yine aynı hatayı aldım.. 2 kere denedim yanlş yapmışımdır diye ama yok herfiyen uyguladm ama olmadı yardımcı olur musunuz
  • merhaba dostum ben bişey merak ettim bunu denicem fakat denicem hardiskin içinin boş olması mı gerekiyo yada içinde bişeyler varsa onları siliyomu bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim
  • Merhaba arkadaşlar belki konuyu hortlattım ancak bir açıklama yapma gereğini hissettim.Harici hdd ye Windows xp ve öncesi kurulabiliyor ancak kurulum tamamlandıktan sonra açılış sırasında kilitlenme veya mavi ekran hatası alıyorsunuz nedeni ise işletim sistemi açılırken usb portlarını yükleyeceği anda data bağlantısı anlık olarak kesilir ve sonucunda işletim sistemi kilitlenir veya mavi ekran verir.Bunun bir çözümü yok ne yazıkki.
    Xp ve üzeri işletim sistemlerinde ise usb portu üzerinden kuruluma izin vermiyor sayfanın başındaki hatayı alırsınız Microsoft hata verdiği için tamamen kapatmış bu bölümü yani başta daha kurdurtmuyor.Ola ki kursanız dahi çalışmaz.Bu bahsettiklerim tabiki usb ve usb 2.0 sistemler için geçerli teknoloji ilerliyor aynı işlemi e sata girişi olan bi pc de veya usb 3.0 girişi olan bir pc de rahatıkla kurup kullanabilirsiniz.Hatırlatmakta fayda olduğunuda düşünüyorum donanımınıza göre bu söylediğim durum değişmekte ama eski sistemde çalışmıyor.Uzun zamandır araştırıyorum denemediğim yöntem kalmadı ve 3 aylık araştırmam sonucu bu bilgilere ulaştım ve paylaşmak istedim.

• söylenenleri harfiyle uyguladım. hiç bir işe yaramadı. yine aynı hatayı verdi. zeten kursada usbden çalıştıracağını sanmıyorum. boşa zaman harçadım.
  • arkadaşlar benim sorum şu. masa üstü pcmin hard diskine laptoptan win7 kurmak istiyorum fakat bu işlem benim işimi görür mü?
  • Arkadaşlar görüyorum ki konu hortlatılmış ben win7 yüklü bilgisayarım üzerinden harici hddme win7 yükledim. Sorun en başta alınan hataydı o yazdıklarımı teker teker yaptım ve kurmayı başardım. Sonra tekrar denedim tekrar denedim hep başarılı. Sizlerde olmamasının yüzlerce sebebi olabileceğini düşünüyorum. Ancak tamamen imkansız deniliyordu ben bu yolla kurdum denedim çok güzel oldu. Benden çok çok fazla hatayı görünce anlayan arkadaşlar var forumda umarım onlar sorunlara el atar zira benim yapacabileceğim yarım yamalak ingilizcem ile hatada ne diyor onu söylemek olur. Bilgisayarlarınızın farklılıkları vardır elbet biribirnden sorunlar çıkabilir. Yukarıda bir hata da bölüm C: yazılabilir değil demiş demek ki korumalı benim ilk deneyeceğim denetim masasından kullanıcı hesabı denetimini tamamen kapatmak, bilgisayarda yönetici olarak mı kullanıyorum ona bakmak. Bu işlemi virus programı önlüyorsa onu silmek olurdu. Kısaca hataların bir kısmı erişim engellemelerinden dolayı oluyor bunları kaldırmak önemli
    quote:

Orijinalden alıntı: recep_64_18

mrb hocam bende bu hatayı verdi ne yapmam lazım acaba ne yapacım simdi

Harici HDD ye Wİn7 kurma[ÇÖZÜM]

Senin kullandığın install.wim dosyasını başka bir yerden almanda fayda var
    quote:

Orijinalden alıntı: midan90

merhaba dostum ben bişey merak ettim bunu denicem fakat denicem hardiskin içinin boş olması mı gerekiyo yada içinde bişeyler varsa onları siliyomu bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Hayır normal bilgisayarın hard diskinden açtığınızda win7 kurduğunuz harici hdddeki normal dosyaları görebilirsiniz.
    quote:

Orijinalden alıntı: afkar

söylenenleri harfiyle uyguladım. hiç bir işe yaramadı. yine aynı hatayı verdi. zeten kursada usbden çalıştıracağını sanmıyorum. boşa zaman harçadım.

Dikkat ederseniz kendi bilgisayarımda denediğimi söylemişim her ayrıntıyı da vererek. Sizde işe yaramamısının binlerce sebebi olabilir. İnşallah aldığınız hataların ne manaya geldiğini okuyup anlayabilerek çözüm bulabilrsiniz elimde olsa bilgisayar birşeyler yapabilirdim ancak bu işlemi etkileyen çok parametre var ne yazık kı.

quote:

Orijinalden alıntı: mute_danger

Merhaba arkadaşlar belki konuyu hortlattım ancak bir açıklama yapma gereğini hissettim.Harici hdd ye Windows xp ve öncesi kurulabiliyor ancak kurulum tamamlandıktan sonra açılış sırasında kilitlenme veya mavi ekran hatası alıyorsunuz nedeni ise işletim sistemi açılırken usb portlarını yükleyeceği anda data bağlantısı anlık olarak kesilir ve sonucunda işletim sistemi kilitlenir veya mavi ekran verir.Bunun bir çözümü yok ne yazıkki.
    Xp ve üzeri işletim sistemlerinde ise usb portu üzerinden kuruluma izin vermiyor sayfanın başındaki hatayı alırsınız Microsoft hata verdiği için tamamen kapatmış bu bölümü yani başta daha kurdurtmuyor.Ola ki kursanız dahi çalışmaz.Bu bahsettiklerim tabiki usb ve usb 2.0 sistemler için geçerli teknoloji ilerliyor aynı işlemi e sata girişi olan bi pc de veya usb 3.0 girişi olan bir pc de rahatıkla kurup kullanabilirsiniz.Hatırlatmakta fayda olduğunuda düşünüyorum donanımınıza göre bu söylediğim durum değişmekte ama eski sistemde çalışmıyor.Uzun zamandır araştırıyorum denemediğim yöntem kalmadı ve 3 aylık araştırmam sonucu bu bilgilere ulaştım ve paylaşmak istedim.

Evet e-sata -usb 3.0 dan çalışıyordur doğrudur ancak usb2.0dan da denediğim ve başardığım için paylaştım ;)
    quote:

Orijinalden alıntı: demonmaster

arkadaşlar benim sorum şu. masa üstü pcmin hard diskine laptoptan win7 kurmak istiyorum fakat bu işlem benim işimi görür mü?

Notebookunuzun işletim sistemi nedir bilmiyorum ancak benimki win7 idi harici hdd ye win 7 kurdum sizde de çalışır sanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucra -- 27 Ağustos 2013; 13:29:21 >

• bendeki sorun genişlettiği zaman değil windowsun yükleneceği yeri seçtiğimde başlatmama izin vermiyor ve o hatayı veriyor bu yöntemi yaparsam sorun çözülürmü acaba teşekkürler...

İnternetten biraz araştırdım fakat bulamadım bunun waıksız bir yöntemide vardı sadece installerile ondada bu hatayı alıyorum kusura bakmayında bir yardım etseniz :(

Orijinalden alıntı: xarizmaa11

bendeki sorun genişlettiği zaman değil windowsun yükleneceği yeri seçtiğimde başlatmama izin vermiyor ve o hatayı veriyor bu yöntemi yaparsam sorun çözülürmü acaba teşekkürler...

Vallahi işin doğrusu aynısını yaptım olmadı diyenler var benim bilgisayarım izinler anlamında herşeye açıktı belki bende sorun yapmadı ama bu yöntemi yabancı forumlarda uygulamışlar olmuş bende anlattığım sıra ile denedim oldu usb 2.0 da ve türkçe açıklamalı olarak türk forumlarına kazandırmak istedim bence bir deneyin zararınız çıkmaz çünkü format gerektirmiyor ama tabiki formatlı en temizi olur ;)
    quote:

Hocam konuyu hortlatıyorum kusura bakmayında bende bu işlem bittikten sonra bcdboot.exe geçerli bir win32 uygulaması değil diyor.

İnternetten biraz araştırdım fakat bulamadım bunun waıksız bir yöntemide vardı sadece installerile ondada bu hatayı alıyorum kusura bakmayında bir yardım etseniz :(

Hocam benim verdiğim adresteki bcdboot olmuyorsa başka adreslerden elde etmeye çalışın. Eğer yine olmuyorsa bilgisayarınız 64 bitse mesela win7 32 bit uyumlulukta deneyin uyumluluk sorunu olabilir çünkü

• böyle uğraşıcağınıza hddyi kutudan çıkarın sata bağlantısından kurun gerekli bootloader ayarlamarını yapıp tekrar kutuya takın boot menüsünden usb hdd seçin.
    linux ve os x için bu sekilde yapmıştım windows olurmu bilemiyorum.
    os x direk usb üzerindende kuruluyor ama.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.