Şimdi Ara

Harici HDD Tamiri Yapabilen Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Malatya İlan Türü #Alınık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1Tb Usb 3.0 Adata marka harici hdd kullanıyordum. Harddisk i çanta içerisinde kablosu takılı vaziyette bırakmışım ve kablo bağlantı yeri esneyerek temassızlık oluşturuyordu.
    Bir süre kullandım ama temassızlık arttı sanırım ve kullanamaz oldum. Acaba bunun bağlantı yerini değiştirebilecek var mı?

Bağlantı yeri kasılma yapmış ve içinden 2 tane pin çıkmış vaziyette şu anda.
    Tamiri yapılabilir diye tahmin ediyorum.

Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

• hocam tamirini yaparız ama sana tavsiyem tamir yerine bir tane usb3 hdd kutusu alman. içindeki hdd yi o kutuya geçir gönül rahatlığı ile kullan.
    anlattığına göre female usb3 soketi kırık. 15 tl soketin fiyatı 10 tl yede değiştirtsen 25 tl eder bu paraya yeni kutu bulursun hatta 2 el daha uygun bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoreXXX

hocam tamirini yaparız ama sana tavsiyem tamir yerine bir tane usb3 hdd kutusu alman. içindeki hdd yi o kutuya geçir gönül rahatlığı ile kullan.
    anlattığına göre female usb3 soketi kırık. 15 tl soketin fiyatı 10 tl yede değiştirtsen 25 tl eder bu paraya yeni kutu bulursun hatta 2 el daha uygun bulursun

Hocam fotoğrafla paylaşıyorum sıkıntıyı. dediğiniz gibi aynen ama emin olmak istedim yine de.
    Bir arkadaş da aynı tavsiyeyi verdi. Umarım dediğiniz gibidir :)
  • http://i1324.photobucket.com/albums/u618/ugurbilgin/IMG_20140713_144651_zps58fde711.jpg

http://i1324.photobucket.com/albums/u618/ugurbilgin/IMG_20140713_144618_zpsb47b873f.jpg

Bahsettiğim olay bu.
    Aslında hem kablosunun ucu hemde dişi olan giriş kısmı yani hdd deki dişi uç ezildiği için hasarlandı.

1-2 gün önceye kadar çalışıyorsu ama sanırım ömrünü doldurdu.
    Bahsettiğiniz kutudan alsam bunun içini mi açmam gerekli takmak için?
    Nasıl açılacağı da belli değil tabi daha önce de açmadım.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

• Sizin kablonuzu değiştirmeniz lazım baskada bişeye gerek yok sanırsam .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurbilginn

http://i1324.photobucket.com/albums/u618/ugurbilgin/IMG_20140713_144651_zps58fde711.jpg

http://i1324.photobucket.com/albums/u618/ugurbilgin/IMG_20140713_144618_zpsb47b873f.jpg

Bahsettiğim olay bu.
    Aslında hem kablosunun ucu hemde dişi olan giriş kısmı yani hdd deki dişi uç ezildiği için hasarlandı.

1-2 gün önceye kadar çalışıyorsu ama sanırım ömrünü doldurdu.
    Bahsettiğiniz kutudan alsam bunun içini mi açmam gerekli takmak için?
    Nasıl açılacağı da belli değil tabi daha önce de açmadım.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

o pinler dişi(cihazın gövdesi) tarafından çıkmadığına eminseniz sadece kabloyu değişebilirsiniz. hatta şöyle yapın alın cihazı yanınıza gidin bir birgisayarcı yada elektronikçiye. usb3 data kablosu isteyin ve orada denelerini isteyin çalışyorsa 7-8 tl lik bir kablo. eğer bulmayacağınız bir yerde yaşıyorsanızda gg sanalpazar n11 gibi sitelerde bolca mevcut. oradan alırsınız kablonuz arızalı ise zaten sıkıntısız çalışır

• Hocam pinler cihazın gövdesinden çıktı maalesef :)
    Eksik yerleri bile seçilebiliyor hatta.

speed39 adlı arkadaştan bir usb 3.0 harici hdd kutusu aldım onu bekliyorum.

İlginize teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ugurbilginn U kullanıcısına yanıt
    kabloda alman gerekecek ..keşke kabloda isteseydin..kablo bulamazsan haber et sana ücretsiz bir kablo yollayayım
  • Hocam kabloya ihtiyacım olmayacak sanki ama olursa sizden rica ederim çok teşekkür ederim :)undefinedundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurbilginn -- 17 Temmuz 2014; 0:01:47 >
  • ugurbilginn U kullanıcısına yanıt
    olursa haber et yedek 2-3 tane var bir tanesini sana yollarım, sorun yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.