Şimdi Ara

Harici HDD problemi YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar seagate expansion marka 500 gb lık hdd den kısık ıslık gibi ince bir ses çıkıyor bilgisayar bazen görüyor bazen görmüyor görse bile içerisindeki verileri kopyalarken yavaş kopyalıyor daha düne kadar birşey yoktu bugün neden böyle ses çıkartmaya başladı virüs fln mı yoksa bozulma eğilimleri mi bunlar lütfen yardım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martin_eden -- 16 Nisan 2011; 1:24:07 >

• merhaba,

Geçmiş olsun. Bilgisayara bağladığınız USB girişini değiştirip bir deneyin. Bazen USB girişinden kaynaklanan bu tür sorunlar olabiliyor( Daha çnce aynı yere taktığınızda sorun olmasa da sonradan olabiliyor neden ben de bilmiyorum) Sorun deam ederse, üretici sitesinden test programını indirip diskinizi test edin.

Sağlıcakla kalın
  • farklı pc lerde denedim sorun usb girişlerinden değil tamamen cihaz ile alakalı virüs yada cihaz pert gibi şu test programı cihazın arızalı olup olmadığını gösterir mi ?
  • Çok tanıdık bir ses. O sesi duyduğun zamanlarda performansı baya düşüyor olmalı. Diskin bozulduğunu düşünüyorum ama emin olmak için şunu yapabilirsin; Hdtune programını çek ve çalıştırıp "Health" bölümünün görüntüsünü kaydet (değerler sapıtmışsa, burdan sonrasını yapmasanda olur). Sonra diske küçük olmayan bir dosya kopyala ve onu tekrar diskten bilgisayarına kopyala. Son olarakta Hdtune/Health bölümü açıp ilk kaydettiğin ekran ile karşılaştır. Hata oranlarında artış varsa diskteki verilerini sağlam bir yere aktarıp diski garantiye gönder. Kolay gelsin.
  • diskteki verilere ulaşıyorum (5-10 dk bekleyince anca görüyor pc) ama kopyalamaya başlayınca takılıp kalıyor öyle...içindekilerle birlikte mi garantiye versem yoksa bir de format mı denesem faydası olur mu onuda bilmiyorum garantiye versem belki adamalr içindekileride kurtaracak...
  • ayrıca HD tune programında health bölümnde hiç birşey göstermiyor fakat error scan bölümünde scan yapınca iki kırmızı (damage) kutucuk oluşuyor normalde scan yapınca bütün kareler pc nin hdd sinde yeşil çıkarken harici diskte 2 tane kırmızı çıktı bu da galiba diskin bozuk olduğunu gösteriyor ne dersiniz ?
  • Bu dakikadan sonra o diske güvenip 1 byte bile kopyalama bence. Teknik servisler veri kurtarma yapmıyorlar hatta diski alırken içinde önemli veri var mı diye soruyorlar (silineceği için).
    O kırmızı işaretler diskte bozuk sektör olduğunu gösteriyor. Yeniden adreslenecek sektörler için ayrılan bölümde tamamen kullanılmış demekki. Disk her yönüyle bozuk yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 15 Nisan 2011; 23:52:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ses şu anda çıkmıyor bir saattir fln yok diskin içerisindeki fimleri fln açabiliyorum fakat masaüstüne kopyalama yaptığım zaman takılıyor bu hd tune de gösterilen bad sector e virüsler sebebiyet verebilir mi ? diye düşünmeye başladığım dediğinize göre her türlü içerisindeki veriler gidicekse ben son kez şansımı disk biçimlendirme seçeneğini kullanarak deneyeceğim bunu yapmadan önce son olarak sizlerden alternatif çözüm bekliyorum olmazsa yarın mediamarkta ürünü herşeyiyle birlikte iade edeceğim...
  • sesi tekrardan çıkmaya başladı sesi tarif etmek gerekirse çaydanlıkta kaynayan suyun buharını çaydanlıktan sızarken çıkartığı sese benziyor yada benzer bir tarif olarak yukarıda belirttiğim gibi ıslığa benzer bir ses arkadaşlar yardım bu sesi daha önce duyan bilen yaşayan yok mudur yahu deli olucam gitti hdd gitti veriler...
  • Dostum dedim ya ses çok tanıdık diye. Aynı sorunu iomega içindeki seagate disk ile yaşamıştım. İncecik bir ses çıkarıyordu ve o sesin çıktığı zamanlarda baya yavaşlıyordu. Kısa bir süre sonra verileri okurken hata vermeye başladı. Hdtune ile aynı testi yaptığımda hata değerlerinin hızlı bir şekilde arttığını gördüm ve garantiye gönderdim. Bir hafta içinde başka marka ile değiştirildi.
    Verileri kurtarmak için diski sata üstünden bilgisayara bağlayıp deneyebilirsin. Sonrada hiç çekinmeden garantiye gönder çünkü yenisi ile değiştirecekleri kesin (fiziksel hasar yoksa).
  • hd tune health kısmı...

Harici HDD problemi YARDIM LÜTFEN
  • Aynen dediğim gibi. Kırmızı uyarının nedeni;
    quote:

Orijinalden alıntı: cmt

Yeniden adreslenecek sektörler için ayrılan bölümde tamamen kullanılmış demekki.
  • bazı dosyaları kopyalayabiliyorum şimdi ne yapmam gerek biraz bekleyip iyice pert olmasını yoksa hemen iade etmeli miyim ?
  • Dosyalarını başka diske alıp hemen garantiye ver. Beklemene hiç gerek yok çünkü disk ölmüş. Diskin ses çıkardığını, dosya aktarırken çok yavaş olduğunu, bazen takıldığını bazen de bilgisayarın diski hiç görmediği söyle.
    Bu arada diskte fiziksel hasar yok değil mi, yere falan düşürmedin yani?
  • hayır hiç fiziksel olarak bir hasar yok yani yere fln düşürdüğümü hiç hatırlamıyorum yalnız cihazı verdiğimde onların bunu iddia etmesinden çekiniyorum şimdilik kurtarabildiğim kadar veriyi kurtarıp cihazı geri götürmeye karar verdim kutusu faturaları garanti belgesi hepsi duruyor acaba medimarkt tın garanti olayı nasıl ürünü kendilerine mi teslim edecem yoksa ben mi bunun servisi olan arena bilgisayara gönderecem ?
  • Disk'te ya da kutusunda düşmeden kaynaklanan fiziksel bir hasar yoksa sorun çıkarmazlar. Disk'in garanti süreci diğer donanımlara pek benzemiyor, oldukça esnekler, benim sağlam hdd'mi (sağlam olduğunu yenisi gelince anladım) bile yenisi ile değiştirdiler. Seninkinde sıkıntı çıkacağını hiç sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.