Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: strokent

windows üzerinden sadece 32 gb kadar yapabilirsiniz diyor. dvd playere takınca sadece fat32 çevirdiğim kısımı görmez değilmi. daha sonrasında bölümleme yapmama gerek kalırmı .... seni biraz fazla yordum kusura bakma lütfen hakkını da helal et ne olur.

Windows evet sadece 32gbı fat32 yapabilir ama bu demek değildir ki 400gb lık, fat32 dosya sistemli bir diski göremiyecek. Yani bu dönüştürme işlemini windows 32gb a kadar yapıyor ama fat32 dosya sistemli bir diki okumasında bi sınırlama yok. Ben o nedenel o programları önerdim. fat32 formatter programı ile 1tb a kadar fat32 yapabilirsiniz.

Siizn dvd oynatıcınızda bi sınır yok. 500gb ı fat32 yaparsanız okumamazlık etmez.

Sorularınızı sorabilirsiniz.

• quote:

ben sizi anladım fakat 32 gb üzerinbde fat32 çevirmek istiyorsanız başka bir proğram önerilmiş. ben 32 gb fat32 çevirici olan fat32 formatter yükledim ondan format atıyorum. geri kalanı ntfs olarak mı kalır ve dvd player fat32 olan bölümüm görürmü ....

Şimdi geri kalanı derken: Eğer siz 500gb ın 500ünü de fat32 yaparsanız geriye bişey kalmaz. Yok ben 250gb ını fat32 yapayım derseniz geriye 250gb kalır. Onu da yine progrmla ya da disk yönetiminden ntfs ya da yine fat32 yapabilirsiniz.
  • Strokent, bence boş yere uğraşma.:) benimde başıma geldi iki yıl önce. yine bu forumda çözüm aramaya çalıştım ama başaramadım. Bu divx playerların özelliğinden kaynaklı birşey gibi geliyor bana. 2.5 luk hdd yi tanımadı fat32 olmasına rağmen. 3,5 luğu taktım dün akşam yine tanımadı. Daha doğrusu tanıyor ama içini boş gösteriyor.İlave güç kaynağıda ekledim yine görmedi.Yani belki dvd nin güç kaynağı yetmiyordur hdd yi çalıştırmaya diye. ama olmadı.O yüzden bu sorun dvd playerin hdd leri tanımama özelliğinden kaynaklanıyor.Daha doğrusu 8 yada 16 gb dan üstünü tanımıyor divxplayerlar.Bazıları tanıyor. özellikle dandik markalar tanıyor.:) philipsin tanıyacağını sanmıyorum.Bir zamanlar creative marka cd rom ların, sonradan kayıt yapılan cd leri tanımakta zorluk çekmesi gibi bir şey bu.Yeğenimin cvs marka dvd playerı tanıdı aynı 2.5 luk hdd yi oysaki.:)
  • arkadaşım çok tşkler. bu arada bölümleme yaptım ve 10 gb fat32 olarak bölümledim kabul etti ve geri kalanını ntfs olarak yapıyorum bitince fat32 bölümüne film atıp akşam evde deneyeceğim okuyacakmı diye olursa çok iyi bir yol katetmiş olacağım ve senin sayende arkadaşım şimdi işlemin bitmesini bekliyorum tekrar görüşmek dileği ile sevgiyle kalım iyi çalışmalar ....
  • SLM DEJAAY YARDIMIN İÇİN ÇOK TŞK EDERİM. DÜN EVE GİTTİM İLK İŞİM ONU DVD PLAYARE TAKMAK OLDU SONUÇ HARİKA TANIDI VE ÇALIŞTI 5 FİLM ATMIŞTIM BAKTIM ÇALIŞTIRDI. BU BENİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR SONUÇ OLDU HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN ÇOK TŞKLER YİNE GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE....
  • quote:

SLM DEJAAY YARDIMIN İÇİN ÇOK TŞK EDERİM. DÜN EVE GİTTİM İLK İŞİM ONU DVD PLAYARE TAKMAK OLDU SONUÇ HARİKA TANIDI VE ÇALIŞTI 5 FİLM ATMIŞTIM BAKTIM ÇALIŞTIRDI. BU BENİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR SONUÇ OLDU HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN ÇOK TŞKLER YİNE GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE....

Sevindim. Ben teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Stroker bende sevindim başardığına.
    Dejaay ben birşey sormak istiyorum bu durumda. bu bellek milleti, 1-2-4-8-16-32 mb olarak gidiyor ya.
    Bu dvd playerlarda eğer bu bellekleri tanıyorlarsa belli bir sınıra kadar, bu sınırlar dahilinde tanımaları gerekmez mi? Yani demek istediğim şu, eğer stroker 10 gb değilde, 16 gb olarak ayırsaydı fat 32 bölümünü belki yine tanıyacaktı bu dvd player. Bu durumda bende bir deneyeyeyim bakayım.Bende 16 gb olarak bölümleyip deneyeceğim.Sonra onu tanırsa belki bir üst sınırı denemeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

Stroker bende sevindim başardığına.
    Dejaay ben birşey sormak istiyorum bu durumda. bu bellek milleti, 1-2-4-8-16-32 mb olarak gidiyor ya.
    Bu dvd playerlarda eğer bu bellekleri tanıyorlarsa belli bir sınıra kadar, bu sınırlar dahilinde tanımaları gerekmez mi? Yani demek istediğim şu, eğer stroker 10 gb değilde, 16 gb olarak ayırsaydı fat 32 bölümünü belki yine tanıyacaktı bu dvd player. Bu durumda bende bir deneyeyeyim bakayım.Bende 16 gb olarak bölümleyip deneyeceğim.Sonra onu tanırsa belki bir üst sınırı denemeliyim.

Sınırları nedir, var mıdır bilmiyorum. Eğer@stroker 10gb değil de 20gb yapsaydı tanıyacak mıydı? Denemek lazım. Aslında bu dvd oynatcılar öyle komplex makinalar değil. Mesela bazı 2.5" kullanıcıları 150gb ın hepsini de tanıyabiliyor bazısı hiç tanıyamıyor bazısı da 10gb ını tanıyor. Şansa galiba :))

• harici hardisk okuyucular var içindeki hardiski sök ona tak belkikart arızası varsa en azından harddiski kurtarırsın
  • SLM ARKADAŞLAR. DEJAY SANA SON BİR SORUM VAR. BÖLÜM ESNASINDA BELLİ BİR MB YADA GB BÖLÜM ESNASINDA GİDİYOR. YANİ BENİM HERİCİ 500 DÜ 460 GÖRÜNÜYOR. 10 GB FAT32 YAPTIM 9 BİR KÜSÜR GB VAR. EĞER BEN TEKRAR SİLİP BÖLÜMÜ BÖLERSEM YİNE KAPASİTEDEN KAYBETME DURUMUM OLURMU. BİRDE BEN DENEM YAPIYORKEN ÖYLESİNE 1O GB DEDİM BİLSEYDİM 20-25 DEERDİM EĞER TAPLAM BOYUTTAN KAYBIM OLMAZ İSE TEKRAR ARTTIRIP ÖYLE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM. CEVABINI BEKLİYORUM TŞKLER DEJAAY...
  • quote:

SLM ARKADAŞLAR. DEJAAY SANA SON BİR SORUM VAR. BÖLÜM ESNASINDA BELLİ BİR MB YADA GB BÖLÜM ESNASINDA GİDİYOR. YANİ BENİM HERİCİ 500 DÜ 460 GÖRÜNÜYOR. 10 GB FAT32 YAPTIM 9 BİR KÜSÜR GB VAR. EĞER BEN TEKRAR SİLİP BÖLÜMÜ BÖLERSEM YİNE KAPASİTEDEN KAYBETME DURUMUM OLURMU. BİRDE BEN DENEM YAPIYORKEN ÖYLESİNE 1O GB DEDİM BİLSEYDİM 20-25 DEERDİM EĞER TAPLAM BOYUTTAN KAYBIM OLMAZ İSE TEKRAR ARTTIRIP ÖYLE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM. CEVABINI BEKLİYORUM TŞKLER DEJAAY...

500*0.93= 465 gb. İşte bu sizin diskinizn gerçek boyutu. Bunun dışında bölümlendirme esnasında birkaç mb ın düşmesi artması normal.
    Bölümleri silip yeniden bölümlendirme yapmak kapasiteden kayba neden olmaz.
    Yani yeniden bölümlendirme yapabilirsiniz.

• Arkadaşlar anlatım gerçekten çok yararlı olmuşş aslına benim sormak isteidm konu biraz farklı topick aradım ama nerde sorunumu dile getirçeğimi bilmiyordum arkadaşlar bundan yaklaşık 1 sene önce vatan computer,dan 1 tb harici hdd aldım bugün itibari ile hdd masa üstünde kelmeni tam anlamı ile havaya uçtu masaüstündek iken hdd havalandıma bloklarında aşırı derecede dumanlar geldi analdım tabi hdd yandı hemen fişi çektim deidm faturayı alıp yarın giderim vatana yannız fatura kayıp ama garanti belgesi var bir sorunla karşılaşırmıyım acaba orda ne bilim fatura olmlı gibi laflar edilirmi saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tosun paşa34

Arkadaşlar anlatım gerçekten çok yararlı olmuşş aslına benim sormak isteidm konu biraz farklı topick aradım ama nerde sorunumu dile getirçeğimi bilmiyordum arkadaşlar bundan yaklaşık 1 sene önce vatan computer,dan 1 tb harici hdd aldım bugün itibari ile hdd masa üstünde kelmeni tam anlamı ile havaya uçtu masaüstündek iken hdd havalandıma bloklarında aşırı derecede dumanlar geldi analdım tabi hdd yandı hemen fişi çektim deidm faturayı alıp yarın giderim vatana yannız fatura kayıp ama garanti belgesi var bir sorunla karşılaşırmıyım acaba orda ne bilim fatura olmlı gibi laflar edilirmi saygılar

Faturanın kayıp olması önemli değil. Fatura Vatanda zaten vardır. Bilgisayardan ad ve soyadınızla anında bulurlar. Herhangi bir sorun çıkarmazlar. Çıkarırlarsa tüketici masasına başvurmakla tehdit edebilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar, internetten http://www.casperstore.net/pinfo.asp?pid=2200 bu ürünü aldım. Şu anda elimde olan ve kullandığım http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750792 bu laptop. Sorum ise hariciyi usb den taktığım zaman dosya aktarımı veya paylaşımı yapabiliyorum anca e-sata ile aktarım yapamıyorum forumda biraz gezdim ancak bir cevap bulamadım. Güç kablosuyla birlikte taktım yeniden başlattım o şekilde hatta her yolu denedim aklınıza gelebilecek her yolu denedim. Hatta güç kablosunu usb ve e-sata ile birlikte bağladım

Windows I:\$Mft dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı. Veri kaybı oldu .Bu hataya bilgisayarınızın donanımındaki veya ağ bağlantınızdaki bir arıza neden olmuş olabilir.Lütfen bu dosyayı başka bir yere kaydetmeye çalışın.

böyle bir uyarı aldım. Ne yapmam gerekiyor acaba bunun çözümü için. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eminbidon

Merhaba arkadaşlar, internetten http://www.casperstore.net/pinfo.asp?pid=2200 bu ürünü aldım. Şu anda elimde olan ve kullandığım http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750792 bu laptop. Sorum ise hariciyi usb den taktığım zaman dosya aktarımı veya paylaşımı yapabiliyorum anca e-sata ile aktarım yapamıyorum forumda biraz gezdim ancak bir cevap bulamadım. Güç kablosuyla birlikte taktım yeniden başlattım o şekilde hatta her yolu denedim aklınıza gelebilecek her yolu denedim. Hatta güç kablosunu usb ve e-sata ile birlikte bağladım

Windows I:\$Mft dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı. Veri kaybı oldu .Bu hataya bilgisayarınızın donanımındaki veya ağ bağlantınızdaki bir arıza neden olmuş olabilir.Lütfen bu dosyayı başka bir yere kaydetmeye çalışın.

böyle bir uyarı aldım. Ne yapmam gerekiyor acaba bunun çözümü için. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Başka bir bilgisayarda e-sata olarak denem imkanınız var mı?

Olmazsa dizüstünüzün BIOSuna girip e-sata ile ilgili bi ayar var mı bakınız.

• harici hddmi sadece film depolamak için kullanıcam suanda ntfs bunu fat32ye çevirmem gerekiyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: elif__1907

harici hddmi sadece film depolamak için kullanıcam suanda ntfs bunu fat32ye çevirmem gerekiyor mu

Hayır gerekmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orijinalden alıntı: elif__1907

harici hddmi sadece film depolamak için kullanıcam suanda ntfs bunu fat32ye çevirmem gerekiyor mu

Hayır gerekmiyor

tamam teşekkürler
    ayrıca diski bölmeyi de sizin konunuz sayende yaptım onun için de teşekkürler
  • Öncelikle selamlar.. WD Elements serisi 1 tb'lık 3,5" bir harici diskim var... Benim sorum şudur, ben bu harici hddye oyun yükleyip oynayabilir miyim ? Oyunları yüklemek için kullandığım 160gb'lık hdd miladını doldurunca bende sadece 80gb lık hdd kaldı.. Onada sistem yüklü.. 3-4 oyundan sonra adam akıllı yer kalmıyor zaten.. Yabancı forumlarda okuduğum miktarda harici hdd'lere oyun kurulumu önerilmiyor...

Hdd'nin ömrü, oyunların performansı açısından getirisi götürüsü olur mu ? Bu arada hdd gücü pc'den çekmiyor, adaptörü var.. Bağlantı tipi ise sadece usb 2.0.. eSata olayını araştırdım, usb'den eSata'ya dönüştüren ufak çeviriciler var.. eSata ile usb 2.0 arasında 6 katlık bir hız farkının olduğuda söyleniyor.. Anakartımda eSata çıkışı var.. O tarz birşey yapsam hız açısından işe yarar mı ? ..

Şimdiden herkesler teşekkür ederim.. Sevgilerimle, saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: freshmind

Öncelikle selamlar.. WD Elements serisi 1 tb'lık 3,5" bir harici diskim var... Benim sorum şudur, ben bu harici hddye oyun yükleyip oynayabilir miyim ? Oyunları yüklemek için kullandığım 160gb'lık hdd miladını doldurunca bende sadece 80gb lık hdd kaldı.. Onada sistem yüklü.. 3-4 oyundan sonra adam akıllı yer kalmıyor zaten.. Yabancı forumlarda okuduğum miktarda harici hdd'lere oyun kurulumu önerilmiyor...

Hdd'nin ömrü, oyunların performansı açısından getirisi götürüsü olur mu ? Bu arada hdd gücü pc'den çekmiyor, adaptörü var.. Bağlantı tipi ise sadece usb 2.0.. eSata olayını araştırdım, usb'den eSata'ya dönüştüren ufak çeviriciler var.. eSata ile usb 2.0 arasında 6 katlık bir hız farkının olduğuda söyleniyor.. Anakartımda eSata çıkışı var.. O tarz birşey yapsam hız açısından işe yarar mı ? ..

Şimdiden herkesler teşekkür ederim.. Sevgilerimle, saygılarımla...

Evet oynayabilirsiniz. Oyun performası harici hddnin usb hızına bağlı olduğu için kötü olacaktır. Normal dahili hddnizdeki gibi akıcılığı yakalayamayabilirsiniz. Direk esata kullanmadıktan sonra esatanın hızından yararlanamazsınız. O nedenle o çeviriciler iş görmez..

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.