Elimde wd nin 320 gb harici harddiski var.Harddiski aldıktan 1 ay sonra bazen okuyor bazen okumuyordu.Okumuyor derken; kablosunu takıyorum içinde bişeyler dönüyor ve ses geliyor kabloyu çıkartıyorum,1 veya 2 sefer sonra pc okuyor.Birkaç kerede veri erişilmez oldu biçimlendirdim.Bazı bilgisayarlarda hdd hiç çalışmıyor.Bu neden olur ? Bilgisayarım hdd yi kaldırmıyormu ?
Harici HDD 2.5" olanlar harici bir güç kaynağı kullanmadığı için güç beslemesini bilgisayarın USB bağlantısından alırlar. Bu nedenle bazı eski bilgisayarlarda bu voltaj beslemesi yeterli olmayabiliyor bu nedenle oluma yapamayabilir bunun için harici HDD ile bazen satışta kutusundan ikili bir USB kablosu çıkar, bu kablo ile bilgisayarın iki USB bağlantı noktasına birden bağlanıp HDD nin çalışması sağlanır. Ya da üzerinde dışarıdan voltaj beslemesi vermek için bir adaptör girişi bulunur buraya harici bir adaptör ve uygun voltaj verilerek bu sağlanabilir.
Ancak sizin sorununuz harici HDD kutusundaki elektronik bir arıza ya da kablo temassızlığı da olabilir.
Başka bir bilgisayarda birkaç defa sağlıklı çalışıp çalışmadığını deneyiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: SeYYaH-1 Harici HDD 2.5" olanlar harici bir güç kaynağı kullanmadığı için güç beslemesini bilgisayarın USB bağlantısından alırlar. Bu nedenle bazı eski bilgisayarlarda bu voltaj beslemesi yeterli olmayabiliyor bu nedenle oluma yapamayabilir bunun için harici HDD ile bazen satışta kutusundan ikili bir USB kablosu çıkar, bu kablo ile bilgisayarın iki USB bağlantı noktasına birden bağlanıp HDD nin çalışması sağlanır. Ya da üzerinde dışarıdan voltaj beslemesi vermek için bir adaptör girişi bulunur buraya harici bir adaptör ve uygun voltaj verilerek bu sağlanabilir.
Ancak sizin sorununuz harici HDD kutusundaki elektronik bir arıza ya da kablo temassızlığı da olabilir.
Başka bir bilgisayarda birkaç defa sağlıklı çalışıp çalışmadığını deneyiniz.