Şimdi Ara

Harici HDD arızası garip ses geliyor (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Harici hdd dün sorunsuz çalışmasına rağmen bugün durup dururken garip ses çıkarıp çalışmamaya başladı. ses 5 saniye videodaki gibi gelip sonradan kayboluyor. Bilgisayarın verdiği tepki ise; USB yi takınca donanımı tanıma sesi çıkıyor, aygıt yöneticisinde hdd görünüyor ancak bilgisayarımda hdd partisyon u görünmüyor, bilgisayaramı yönet dediğimde ise depolama aygıtlarında hdd yi göremiyorum. (not: Hdd herhangi bir darbe almadı)

https://www.youtube.com/watch?v=ykrC17Gd0zw

• quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

Merhaba arkadaşlar. Harici hdd dün sorunsuz çalışmasına rağmen bugün durup dururken garip ses çıkarıp çalışmamaya başladı. ses 5 saniye videodaki gibi gelip sonradan kayboluyor. Bilgisayarın verdiği tepki ise; USB yi takınca donanımı tanıma sesi çıkıyor, aygıt yöneticisinde hdd görünüyor ancak bilgisayarımda hdd partisyon u görünmüyor, bilgisayaramı yönet dediğimde ise depolama aygıtlarında hdd yi göremiyorum. (not: Hdd herhangi bir darbe almadı)

https://www.youtube.com/watch?v=ykrC17Gd0zw

Smart durumuna göz at harddiskin, smart hatası veriyorsa harddisk son saniyelerini yaşıyordur.

Smart durumu normalse farklı usb kabloları, farklı usb portları denemelisin. Şayet bu da çözmüyorsa usb nin akım toplamış olma ihtimali var, tüm bağlı usb aygıtlarını söküp laptopun pilini çıkartıp bekletiyoruz bir süre bunu gidermek için.

• Cicihost C kullanıcısına yanıt
    1-"Smart durumuna göz at harddiskin.." --> Bilgisayar bios ekranında hdd nin smart hatası almadığını söyleyebilirim ama win7 açılış ekranında takılıyor pc. USB den hdd yi çıkardığım zaman açılıyor pc.

2-"Smart durumu normalse farklı usb kabloları, farklı usb portları denemelisin"--> Farklı usb kablosu ve farklı portda denendi sonuç aynı.. (USB2.0-USB3.0)

3-"laptopun pilini çıkartıp bekletiyoruz bir süre bunu gidermek için." --> Malesef Lenovo Z500 serisi kullanıyorum ve pili sökülmüyor leptopumun :(

Soru1= Youtube da ilgili videoları izledim bazı videolarda emsal sesler hdd den çıkıyor ve hdd açılarak okuma kafası ile ince bir ayar yapılıyor sorun gideriliyor. HDD açılması hdd için bir sorun yaratır mı? (Not: Hdd içi açılırsa birdaha çalışmaz diye biliyorum)

Soru2=Lenovo z500 bilgisayarı alalı 6 ay oldu garantisi devam etmekte. bilgisayara 120 gb SSD taktım içerisindeki 1TB ı da harici olarak kullanıyorum. Şuanda garantiye göndermek istesem şu anki SSD yi söküp HDD yi mi takmam lazımgelir yoksa HDD yi ayrı olarak da gönderebilirmiyim?

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Yardımcı Olabilecek yok sanırım :/
  • bende aynı sorun var sanırsam HDD kafa vuruyor tak tak dıye ses gelıyor yardımcı olacak arkadasım var ıse sevınırım ıkımııze :)

1,5 tb seagete hardısk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni laptopum ve hdd den gelen ses
    11 yıl önce açıldı
    PC'de ses sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.