Şimdi Ara

Harici harddiski usb 3 ile sabit disk yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bugün ölesine düşünürken aklıma bişey geldi şimdi harici harddiskin usb 3 çıkısından 5gb çıkış alabiliyoruz ben sabit disk i iptal edip harici diski usb 3 ile taksam biostan bunu harddisk olarak görürmü eğer görmüosa sata to usb kabloyla yapabilirmiyim yardımlarınız ve önerilerini bekliyorum iyi forumlar

Orijinalden alıntı: vites7777

Merhaba arkadaşlar ben bugün ölesine düşünürken aklıma bişey geldi şimdi harici harddiskin usb 3 çıkısından 5gb çıkış alabiliyoruz ben sabit disk i iptal edip harici diski usb 3 ile taksam biostan bunu harddisk olarak görürmü eğer görmüosa sata to usb kabloyla yapabilirmiyim yardımlarınız ve önerilerini bekliyorum iyi forumlar

Evet BIOS'da HDD olarak görünür.
    BIOS için USB aygıtın ne olduğu farketmez, HDD, harici DVD Yazıcı hatta USB Belleği bile gösterip boot etmek mümkündür.

USB 3.0 5Gbit/s diye diskin de o hızda çalışacak diye bir şey yoktur. SSD olmadığı sürece en yeni 7200 disk 200 MB/saniyeyi ancak bulur.
    USB'de hızı belirleyen şey kullanılan kontrolcü parçanın kalitesidir. Ucuz olanlarda 60-70 MB hıza çıkabilirken iyilerde 100-120'yi görmen mümkün.

USB'de bir de güç sorunun var.
    2.5 inç 5400rpm dönüş hızındaki diskleri tek kabloyla adaptörsüz çalıştırabilirsin. Ama 7200rpm ve 3.5 inç için ayrı bir adaptör gerekir.
    Planını buna göre yap.
    AMD A10 X4 5800K,Gigabyte F2A85X-UP4,2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600,1xWD 1TB,4xWD 2TB,2xSamsung 2TB,1xWD 640GB,Zalman ZM600-GT 600W,3R System L600,HP 2211X,Logitech G9X,Microsoft Comfort Curve 2000,Philips MMS430,Powercom IMP1000AP

• quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

quote:

Merhaba arkadaşlar ben bugün ölesine düşünürken aklıma bişey geldi şimdi harici harddiskin usb 3 çıkısından 5gb çıkış alabiliyoruz ben sabit disk i iptal edip harici diski usb 3 ile taksam biostan bunu harddisk olarak görürmü eğer görmüosa sata to usb kabloyla yapabilirmiyim yardımlarınız ve önerilerini bekliyorum iyi forumlar

Evet BIOS'da HDD olarak görünür.
    BIOS için USB aygıtın ne olduğu farketmez, HDD, harici DVD Yazıcı hatta USB Belleği bile gösterip boot etmek mümkündür.

USB 3.0 5Gbit/s diye diskin de o hızda çalışacak diye bir şey yoktur. SSD olmadığı sürece en yeni 7200 disk 200 MB/saniyeyi ancak bulur.
    USB'de hızı belirleyen şey kullanılan kontrolcü parçanın kalitesidir. Ucuz olanlarda 60-70 MB hıza çıkabilirken iyilerde 100-120'yi görmen mümkün.

USB'de bir de güç sorunun var.
    2.5 inç 5400rpm dönüş hızındaki diskleri tek kabloyla adaptörsüz çalıştırabilirsin. Ama 7200rpm ve 3.5 inç için ayrı bir adaptör gerekir.
    Planını buna göre yap.

peki sizce şuanki bad sectörlü hdd den daha iyi sonuç alabilirmiyim ?

• quote:

Bad sector'lü bir HDD'in mi var?
    Ne oldu, ne yapmak istiyorsun biraz daha açıkla.
    AMD A10 X4 5800K,Gigabyte F2A85X-UP4,2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600,1xWD 1TB,4xWD 2TB,2xSamsung 2TB,1xWD 640GB,Zalman ZM600-GT 600W,3R System L600,HP 2211X,Logitech G9X,Microsoft Comfort Curve 2000,Philips MMS430,Powercom IMP1000AP
  • quote:

quote:

Bad sector'lü bir HDD'in mi var?
    Ne oldu, ne yapmak istiyorsun biraz daha açıkla.

evet harddiskim bad sectör olmuş hd tune ile tarattım 12 dk da 15 kırmızı nokta buldu bende düşündümki yani usb 3 hızlı bi veri bağlantısı ya acaba sabit disk almak yerine usb 3 lü bi taşınabilir hdd alıp usb3 le daha hızlı çalışırmı diye düşündüm ve 7200 5400 çok farkedermi ?

evet harddiskim bad sectör olmuş hd tune ile tarattım 12 dk da 15 kırmızı nokta buldu bende düşündümki yani usb 3 hızlı bi veri bağlantısı ya acaba sabit disk almak yerine usb 3 lü bi taşınabilir hdd alıp usb3 le daha hızlı çalışırmı diye düşündüm ve 7200 5400 çok farkedermi ?

Halen o diskin hangisi olduğunu ve USB'li diski ne amaçla kullanacağını yazmadın...

İmzandaki 500 GB mı Bad sector lü?
    Amacın USB diske Windows kurmak mı, yoksa ikinci disk yapıp yedek almak mı?

USB'den çalışan diske Windows kuramazsın, Windows izin vermez, ayrıca kasaya bağlı olandan daha yavaş çalışır.
  • quote:

quote:

Halen o diskin hangisi olduğunu ve USB'li diski ne amaçla kullanacağını yazmadın...

İmzandaki 500 GB mı Bad sector lü?
    Amacın USB diske Windows kurmak mı, yoksa ikinci disk yapıp yedek almak mı?

USB'den çalışan diske Windows kuramazsın, Windows izin vermez, ayrıca kasaya bağlı olandan daha yavaş çalışır.

evet imzadaki 500 gb lik harddisk. Şuanki bad sectörlü diski iptal edip taşınabiliri sabite çevirsem ( sata usb çeviriciyle ) dahamı yavaş olur normal bir sabit diske göre yoksa dahamı hızlı olur bunu öğrenmke istiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

evet imzadaki 500 gb lik harddisk. Şuanki bad sectörlü diski iptal edip taşınabiliri sabite çevirsem ( sata usb çeviriciyle ) dahamı yavaş olur normal bir sabit diske göre yoksa dahamı hızlı olur bunu öğrenmke istiyorum

Bir, Yavaş olur. İki, Windows kuramazsın, Windows harici diske kurulmam der.
  • 1. normal şekilde windows kuramazsın (internette özel yöntemler var usb diske windows kurmak için). windows açılırken chipset sürücüleri yüklendiği için tüm usb cihazlarla olan bağlantı 1 saniyeliğine kesiliyor.
    2. ahci, ncq, trim vs... gibi SATA özelliklerini kullanamazsın.
    3. usb disk sata diskten daha fazla işlemci kullanır.
    4. arkadaşın dediği gibi teorik hızın çok azını alabilirsin. ayrıca disk doldukça performans düşer.

ama harici diskin içindeki diski çıkarıp onu SATA ile normal şekilde bilgisayara bağlayabilirsin.

Orijinalden alıntı: bronzeage

1. normal şekilde windows kuramazsın (internette özel yöntemler var usb diske windows kurmak için). windows açılırken chipset sürücüleri yüklendiği için tüm usb cihazlarla olan bağlantı 1 saniyeliğine kesiliyor.
    2. ahci, ncq, trim vs... gibi SATA özelliklerini kullanamazsın.
    3. usb disk sata diskten daha fazla işlemci kullanır.
    4. arkadaşın dediği gibi teorik hızın çok azını alabilirsin. ayrıca disk doldukça performans düşer.

ama harici diskin içindeki diski çıkarıp onu SATA ile normal şekilde bilgisayara bağlayabilirsin.

peki yardımlarınız için teşekkürler. Ben ozaman yeni hdd araştırıyım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.