gıgabayte ga-m61pme-s2p anakartım var sephira atı hd 5450 1gb ddr3 64 bit harici ekran kartı aldım anakarta taktım vga kablosunu taktım görüntügelmiyor ne yapmam gerekir harici kartın kullanma kulavuzunda onboart ekran kartını devre dışı bırakın yazıyor ustalardan bi yardım bekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: DarkSmellMan
Öncelikle sistemde tek bir ekran kartı olması gerekmekte. Ardından onboardı kapatmak için Bios'da arama yapmanız gerekmektedir.
bios ta ayar için biosa girip açılışta onboard ekran kartını devre dışı bırakırsam sonra harici kartı takıp açıcam ya harici görüntü vermezse onboardı da devre dışı bıraktığım için pc de görüntü gelmezse tekrar bios onboardı nasıl açarım bundan korkuyorum çok deneyimim yok bide bu harici ektan kartına powerden kablo bağlanacakmı kutusundan kablo çıkmadı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: parlamenter
quote:
Öncelikle sistemde tek bir ekran kartı olması gerekmekte. Ardından onboardı kapatmak için Bios'da arama yapmanız gerekmektedir.
bios ta ayar için biosa girip açılışta onboard ekran kartını devre dışı bırakırsam sonra harici kartı takıp açıcam ya harici görüntü vermezse onboardı da devre dışı bıraktığım için pc de görüntü gelmezse tekrar bios onboardı nasıl açarım bundan korkuyorum çok deneyimim yok bide bu harici ektan kartına powerden kablo bağlanacakmı kutusundan kablo çıkmadı
Bios'da onboardı kapattıgınız zaman 'disable' yapacaksınız tekrar açmak için yine bios'a girip o seçeneği 'enable' yapacaksınız. Ekran kartı için herhangi bir kabloya gerek yok sadece anakarttaki yuvasına oturtacaksınız.
şöylemi yapıyım haricikartı anakartta takılı olsun monitör kablosunu onboard vga çıkışına takılı olsun pc başlarken biosa girip dısable yapıyım sonra bıostan çıkıp pc yi kapatıp vga kablosunu onboardan söküp haricikartın vga kısmına takıp pc açıyım
ben şunda teredüt ediyorum dısable edince bidaha ekran açılmazsa ne yaparım
Öyle bısey olursa bios pilini cıkarıp takarsın on board calışır
yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim harici kartı geri iade ettim onbooard la devam edicem