hard diskimde yer yok.wow u harici diske yükleyip oynayabilir miyim.yanıt evet ise nasıl bir harici disk almalıyım, 5200 rpm taşınabilir bir disk olur mu, bir sınırı var mıdır?
teşekkür ederim.
Sata girişlli olsa belki dicemde sanmıyorum yahu..
okuma hızı 7200 rpm'liklerden yavaş olan bir harddisk ile wow nasıl oynanır, loading ekranları ne kadar sürede geçer hayal edemiyorum.
Ben 4 senedir oynuyorum (malum şantiyeciyiz, hangi bilgisayarı kullanacağım asla belli olamıyor.) ve eve gidince normal bilgisayardaki wow'la oynuyorum, arasında zerre farkda yok oynanış açısından.
Sadece harici HD'deki WoW o bilgisayardaki ilk açılışında birşeyleri biryeremi yüklüyor bilmiyorum ama 30 sn kadar geç açılıyor. Sonra wow'u kapayıp açsanda açılış dahil herşey sanki bilgisayarın HD'sindeymiş gibi oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Saphrenia
Ben 4 senedir oynuyorum (malum şantiyeciyiz, hangi bilgisayarı kullanacağım asla belli olamıyor.) ve eve gidince normal bilgisayardaki wow'la oynuyorum, arasında zerre farkda yok oynanış açısından.
Sadece harici HD'deki WoW o bilgisayardaki ilk açılışında birşeyleri biryeremi yüklüyor bilmiyorum ama 30 sn kadar geç açılıyor. Sonra wow'u kapayıp açsanda açılış dahil herşey sanki bilgisayarın HD'sindeymiş gibi oluyor.
Adam hakli... Bende HDD den oynuyordum cogu zaman... WD 500 gb 5xxx rpm disk vardi, ondada cok rahat, 1 tb 7xxx rpmde de cok rahat... Tek fark arkadasin da belirttigi gibi, onbellekleme sebebiyle ilk acilis uzun suruyor... Onbelleklemeden sonra ise HDD sokulene kadar sorun olmuyor acikcasi... GW2 Diablo 3 Dragon Age 2 ve daha bircok oyunu HDD den oynadim... Asil problem rpm degil burada... Bagladiginiz USB cikisinin kalitesi... 1.1 ile oynayabilirmisiniz bilmiyorum fakat 2.0 ve 3.0 kullanan biri olarak normalden farki yok... 1.1 kaldi mi ki zaten ya ?
Eskiden flash disk ile oynardık :) şimdilerde sığdıracak disk bulamıyoruz.. Hiç bir sorun yaşamazsın arkadaşım. Rahat oynarsın.
Aynen bende harici disk ile denedim ama gecikmeli yazma hatası verdi ?? Nedendir acep...
Aynen bende harici disk ile denedim ama gecikmeli yazma hatası verdi ?? Nedendir acep...
Kasaniz eski ise eger on usblerden bagladiysaniz bu sorunu vermis olabilir... On usbleriniz 1.1 calisiyorsa tabi... Siz yinede farkli bir usbde deneyin derim...
quote:
Orijinalden alıntı: jaspersykes
quote:
Orijinalden alıntı: mezara_kabul
Kasaniz eski ise eger on usblerden bagladiysaniz bu sorunu vermis olabilir... On usbleriniz 1.1 calisiyorsa tabi... Siz yinede farkli bir usbde deneyin derim...
Bilgisayarım notebook eski değil usb 2.0.. SSD disk taktığım için depolama alanım düştü. O yüzden harici diske dönmüştüm oda oyuna girerken okuma yazma hatası vermeye başladı..
quote:
quote:
quote:
Bilgisayarım notebook eski değil usb 2.0.. SSD disk taktığım için depolama alanım düştü. O yüzden harici diske dönmüştüm oda oyuna girerken okuma yazma hatası vermeye başladı..
Garip... Su an icin aklima gelen 2 secenek var... Oncelikle attiginiz kopyanin bozuk olmasi... Yani diske atarken bir sorun cikmis olmasi... Ya da bad sector olma ihtimali... Tabi HDD den daha iyi anlayan biri cevaplarsa daha iyi olur... Fakat aklima gelenler bunlar...
quote:
quote:
quote:
quote:
Garip... Su an icin aklima gelen 2 secenek var... Oncelikle attiginiz kopyanin bozuk olmasi... Yani diske atarken bir sorun cikmis olmasi... Ya da bad sector olma ihtimali... Tabi HDD den daha iyi anlayan biri cevaplarsa daha iyi olur... Fakat aklima gelenler bunlar...
valla hocam aynı şeyleri bende düşündüm sonra başka çözüm buldum. dv-rom çıkardım oraya sata hdd taktım( aparat yardımı ile )
ama hariciden oynamak için çözümcül bir sonuç olursa süper olur. İlgin için teşekkürler.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
valla hocam aynı şeyleri bende düşündüm sonra başka çözüm buldum. dv-rom çıkardım oraya sata hdd taktım( aparat yardımı ile )
ama hariciden oynamak için çözümcül bir sonuç olursa süper olur. İlgin için teşekkürler.
Onemli degil dostum... Keske daha fazla yardimci olabilseydim...
e sata girişi felan varsa oynanır neden oynanmasın.
Ben flash diske kopyaladım ve sıkıntısız oynuyorum. Zamanında da 120 gb lik harici harddiskimden oynuyordum. Sıkıntı çıkmıyo anlayacağın.