Şimdi Ara

HARİCİ DİSK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar hemen meseleye gireyim ALLAH izin verirse bi kaç gün içinde hard disk alıcam en fazla 150 tl lik bişey düşünüyorum ancak bi problem var nette ve forumda araştırdım ya kimisi seagate aldım tavsiye ederim diyo sonra başka bi yerde sakın almayın kulladım yandı diyorlar.Yada mesela wd markaya bakıyorum aynı sekılde ılk basda tavsıye edıyolar sonra yandı dıyenler oluyo. Ben yanma rıskını goze alamam gerekırse hafıza yonunden az olsun ama 250gb falanda olur ama dedıgım gıbı yanma olayından korkuyorum ıcıne hatıra resim ve videoları atacagım yardımlarınızı beklıyorum.

• O fiyata alabileceğin en iyi harddisk budur. http://www.vatanbilgisayar.com/Harici%20Harddisk/wd-wdbkxh5000abk-eesn-2,5-500gb-my-passport-essential-siyah-usb30--usb20-tasinabilir-disk/productdetails.aspx?I_ID=62216

3yıldır 1tb olanı kullanıyorum sorun çıkmadı,inşallah da çıkmaz :)
  • Mekanik disk kullanıyorsunuz sonuç itibariyle, marka model farketmeden hepsinde sorun yaşayabilirsiniz.
    Bugüne kadar Seagate - Western Digital - Samsung gibi markaların hepsinden arızalı ürün gördüm.
    Çok garanti istiyorsanız Sandiskin ucuz 64 yada 128GB lık flash disklerine göz atın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Mekanik disk kullanıyorsunuz sonuç itibariyle, marka model farketmeden hepsinde sorun yaşayabilirsiniz.
    Bugüne kadar Seagate - Western Digital - Samsung gibi markaların hepsinden arızalı ürün gördüm.
    Çok garanti istiyorsanız Sandiskin ucuz 64 yada 128GB lık flash disklerine göz atın.

+1

Elektronik eşyalar şans işi derler ya bu deyim ne kadar yerindeyse iş harddisk ise daha fazla şans işidir. Bilgisayar donanımları içindeki en hassas donanımlar mekanik disklerdir.

Size tavsiyem;
    WD veya Seagate farketmiyor çünkü son zamanlarda iki markada kaliteli ve sorunsuz diskler piyasa sunuyor. Marka tercihi size ait.
    1-Diskinizi alırken ve ilk sisteminize taktığınızda ses varmı yokmu diskte çalışırken kontrol edin, tak tuk ses geliyorsa disk uzun ömürlü değildir.
    2-Diskinizin ilk kullanımınızda sağlık durumunu kontrol edin. HDTune ve Harddisk Sentinel programlarıyla. Diskte problem varsa bu iki programdan tespit edebileceksiniz.
    3-İlk iki madde okey ise geriye sizin kullanım tarzınız kalıyor. Diski kullanırken sisteminizi koruyan kaliteli bir UPS (Güç kaynağı) olmalı. Özellikle online UPS tavsiye ederim. Elektrik dalgalanmalarından etkilenmemeli.
    4-Diskte aynı anda birden fazla işlem yapmayın. Örnek: İki veya daha fazla kopyalamayı veya taşımayı aynı anda yapmayın, bu disk plakasındaki kafayı bozuyor. Bu yüzdendirki sistem diskleri depolama olarak kullanılan disklere nazaran daha hızlı bozuluyor.
    5-Sistem diski olarak kullanacaksanız SSD öneririm, depolama amaçlı kullanıcaksanız Seagate almayın WD Caviar green modelini öneririm. Daha yavaştır ama daha serin ve daha az ısınır.

Son olarak diskin yeri sağlam olmalı ve darbe almamalı, elinizden düşürmeniz bile diski öldürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KiLLeR© -- 23 Haziran 2013; 22:33:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: apkdgn1996

Merhaba arkadaşlar hemen meseleye gireyim ALLAH izin verirse bi kaç gün içinde hard disk alıcam en fazla 150 tl lik bişey düşünüyorum ancak bi problem var nette ve forumda araştırdım ya kimisi seagate aldım tavsiye ederim diyo sonra başka bi yerde sakın almayın kulladım yandı diyorlar.Yada mesela wd markaya bakıyorum aynı sekılde ılk basda tavsıye edıyolar sonra yandı dıyenler oluyo. Ben yanma rıskını goze alamam gerekırse hafıza yonunden az olsun ama 250gb falanda olur ama dedıgım gıbı yanma olayından korkuyorum ıcıne hatıra resim ve videoları atacagım yardımlarınızı beklıyorum.

istediğin boyutta 7200 rpm bir sabit disk ve harici harddisk kutusu alırsan usb 3.0 olması tercih edilir. 20.30 tl civarıdır. kendi harici harddiskini yapmış olursun. zaten harici harddisklerin içinde sabit disk var. yalnız çoğunun dönüş hızı 5400 rpm dir. böylece avantaj elde etmiş olursun.

harici alacak olursan wd pek tavsiye etmem. onlarda kafa yapışık oluyor söküp sabit disk olarak kullanamazsın. diğerlerinde sabit diskin arızalanırsa söküp bilgisayarına takma olanağın var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x biri -- 24 Haziran 2013; 2:02:33 >

• HEPINIZE TEK TEK TESEKKUR EDERIM. COK SAOLUN ARKADASLAR excell74 beyın dedıgı gıbı yanı sabıt dısk almam nasıl olur dedıgı gıbı onunda dısına bır koruma kabı alırsam olur heralde. ama sabıt dısk ı leptopa taka bılırmıyız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apkdgn1996 -- 24 Haziran 2013; 12:50:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.