Şimdi Ara

Hareketli sahnelerde dalgalanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , Sapphire 7870xt kartım var Samsung 23'' s23b350 kullanıyorum monitör olarak . Fps ve diğer oyunlarda Mouseyi çevirdiğim vakit yatay bir şekilde ekranın üst kısmımlarında dalgalanmalar oluyor ama sadece mouseyi çevirdiğim zaman.Mouse sabit öyle normal ekranda oyundayken hiçbir dalgalanma yok.
    HDMI ile bağlı monitörüm , 106 ekran LED tv de de kullandım aynı HDMI ile ondada dalgalanmalar oluyordu , çok farkedilmiyor ancak yakından oynayınca gözüne batıyor insanın bu dalgalanmalar ve canımı sıkıyor açıkcası
    Sizce bunun nedeni veya çözümü nedir ?

• Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D.Garp kullanıcısına yanıt
    V-SYNC açık mı oynuyorsunuz ? Yoksa kapalı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Kasım 2013; 23:26:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

VSYN-C açık mı oynuyorsunuz ? Yoksa kapalı mı ?

Siz bu yazıyı yazdıktan sonra , amd catalysm controldan dıkey yenılemeyı : uygulama belırtmedıyse kapalı yaptım , girdiğim oyunlarda da VSYN-C 'i açtım ve gitti o titreme :D Hiç VSYN-C açmam genelde hani ne bileyim aklıma gelmez , gereksiz bir uygulama olarak görürdüm ama şuan o titreme gerçektende kayboldu , Skyrim , Farcry 3 , DDO - Neverwinter , Planet Side 2 bu oyunlarda denedım VSYN-C açınca o titreme gitti gerçektende :D Sadece fps de düşme yaşadım . Yardımınız için çok teşekkürler Ekran kartım hakkında hiçbir sorun kalmadı , 7870xt yi seviyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 19 Ağustos 2013; 0:34:15 >

• D.Garp kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

V-SYNC monitörünüzün ve TV' nizin, hz oranına kartınızı sabitler.Yani; monitörünüz 60 hz ise, oyunlarda maksimum 60 FPS alırsınız ve yırtılmalar, titremeler, dalgalanmalar eğer kartta bir sorun yoksa kaybolur.

Hiçte gereksiz bir ayar değildir, multiplayer oyun oynamazken, daima açık tutun. Multi' de de açık tutulabilir ama bazı arkadaşlar daha fazla FPS' ye ihtiyaç duyuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Kasım 2013; 23:26:16 >
  • quote:

Rica ederim.

VSYN-C monitörünüzün ve TV' nizin, hz oranına kartınızı sabitler.Yani; monitörünüz 60 hz ise, oyunlarda maksimum 60 FPS alırsınız ve yırtılmalar, titremeler, dalgalanmalar eğer kartta bir sorun yoksa kaybolur.

Hiçte gereksiz bir ayar değildir, multiplayer oyun oynamazken, daima açık tutun. Multi' de de açık tutulabilir ama bazı arkadaşlar daha fazla FPS' ye ihtiyaç duyuyor.

Yani her oyunda artık VSYN-C açmak zorundayım , diğer oyunlarda pek farkettirmiyor ama Skyrimde VSYN-C açıkken oyun baya yavaşlıyor , onuda öyle oynuyacağız artık . Yardımınız için tekrardan teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: buchosss

quote:

Rica ederim.

VSYN-C monitörünüzün ve TV' nizin, hz oranına kartınızı sabitler.Yani; monitörünüz 60 hz ise, oyunlarda maksimum 60 FPS alırsınız ve yırtılmalar, titremeler, dalgalanmalar eğer kartta bir sorun yoksa kaybolur.

Yani her oyunda artık VSYN-C açmak zorundayım , diğer oyunlarda pek farkettirmiyor ama Skyrimde VSYN-C açıkken oyun baya yavaşlıyor , onuda öyle oynuyacağız artık . Yardımınız için tekrardan teşekkür ederim

Açmadığın zaman yırtılma (tearing) dediğimiz olayla yani başına gelen olayla karşılaşırsın ki bence cs veya bf3 gibi online fpslerde vsync açmamak daha mantıklı.

Vsync input lag'a sebep olduğundan mouse hareketlerinde gecikme oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda Gölgelenme
    5 yıl önce açıldı
    Ekranda anlık kararma
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

quote:

quote:

Rica ederim.

Açmadığın zaman yırtılma (tearing) dediğimiz olayla yani başına gelen olayla karşılaşırsın ki bence cs veya bf3 gibi online fpslerde vsync açmamak daha mantıklı.

Vsync input lag'a sebep olduğundan mouse hareketlerinde gecikme oluyor.

Dalgalanmalarda(Tearing) cidden fps oyunlarında rahatsız ediyor beni , henüz bf3 online'a geçemedim ondan şimdilik VSYN-C ile bir sorunum yok , ama input lag yapması kötüymüş

• quote:

Merhaba arkadaşlar , Sapphire 7870xt kartım var Samsung 23'' s23b350 kullanıyorum monitör olarak . Fps ve diğer oyunlarda Mouseyi çevirdiğim vakit yatay bir şekilde ekranın üst kısmımlarında dalgalanmalar oluyor ama sadece mouseyi çevirdiğim zaman.Mouse sabit öyle normal ekranda oyundayken hiçbir dalgalanma yok.
    HDMI ile bağlı monitörüm , 106 ekran LED tv de de kullandım aynı HDMI ile ondada dalgalanmalar oluyordu , çok farkedilmiyor ancak yakından oynayınca gözüne batıyor insanın bu dalgalanmalar ve canımı sıkıyor açıkcası

Hocam o kartın aynısını aldım bugun büyük bir hevesle beni hayal kırıklığına uğrattı kartı taktım driver vs yükledim oyunlara giriyorum bazen mavi bazende siyah ekrana düşüyor makineyi sürekli kilitliyor vatanda satan arkadaşlarda kartdan çok şikayet aldıklarını söylediler allahtan geri iadeye aldılar kartı bende 660 ti aldım asus dc2

• quote:

Orijinalden alıntı: By_SeDo

quote:

Merhaba arkadaşlar , Sapphire 7870xt kartım var Samsung 23'' s23b350 kullanıyorum monitör olarak . Fps ve diğer oyunlarda Mouseyi çevirdiğim vakit yatay bir şekilde ekranın üst kısmımlarında dalgalanmalar oluyor ama sadece mouseyi çevirdiğim zaman.Mouse sabit öyle normal ekranda oyundayken hiçbir dalgalanma yok.

Hocam o kartın aynısını aldım bugun büyük bir hevesle beni hayal kırıklığına uğrattı kartı taktım driver vs yükledim oyunlara giriyorum bazen mavi bazende siyah ekrana düşüyor makineyi sürekli kilitliyor vatanda satan arkadaşlarda kartdan çok şikayet aldıklarını söylediler allahtan geri iadeye aldılar kartı bende 660 ti aldım asus dc2

Ben o kartın çok sorunlarının duyulmasını , çok fazla önerilmesinden ve çok fazla satın alınmasından kaynaklandığını düşünüyorum , çünkü baya kullananı var ve doğal olarak arızası çıkanda çok oluyor , sizin kartınızında öyle olması kötü olmuş açıkcası, çünkü gerçektende performans/fıyat olarak bu kartın bi dengi yok ,performans,ısı veya ses konusunda bana denk gelen 7870xt gerçektende sorunsuz ama aldığın asus 660ti de gerçektende çok güzel bir kart , bütçemin üzerine biraz daha para koyabilsem şahsen bende o kartı almayı düşünüyordum Hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 19 Ağustos 2013; 1:43:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By_SeDo

quote:

Ben o kartın çok sorunlarının duyulmasını , çok fazla önerilmesinden ve çok fazla satın alınmasından kaynaklandığını düşünüyorum , çünkü baya kullananı var ve doğal olarak arızası çıkanda çok oluyor , sizin kartınızında öyle olması kötü olmuş açıkcası, çünkü gerçektende performans/fıyat olarak bu kartın bi dengi yok ,performans,ısı veya ses konusunda bana denk gelen 7870xt gerçektende sorunsuz ama aldığın asus 660ti de gerçektende çok güzel bir kart , bütçemin üzerine biraz daha para koyabilsem şahsen bende o kartı almayı düşünüyordum Hayırlı olsun

Teşekkür ederim hocam bende memnun kaldım özellikle soğutması çok güzel kartın %100 devirde bile nerdeyse sesi duyulmuyor btf3 de max 61 dereceye kadar çıktı fan auto modda iken kartın 192 bit olması başta beni korkutmuştu ama satmış olduğum powercolor 7870 den daha performanslı olduğunu gördüm 10 fps daha fazla alıyorum btf3 de diğer oyunlarda test etmedim daha yarın onlarıda kurcalıcam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.