Şimdi Ara

Harddiskten ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar harddisten sanki bir yere sürtermiş gibi ses geliyor cızt cızt diye ne yapmam gerek ?

• Takilma oluyor mu pcde
  • Merhaba,

Harddiski Hd Tune adlı yazılım ile test etmeniz gerekmekte.

Buradan! Hd Tune adlı yazılımı indirip kurun.

Program da Error Scan sekmesi altında Bad Sectör taraması yapın. Sonuçları buraya aktarırken yine Healt sekmesi altında bulunan S.M.A.R.T. tablosunu da ekleyin.

Ek olarak, bu ses anormal seviye deyse Garantiye gönderip bire bir değişim sağlayabilirsiniz. Tabii garanti durumu devam ediyorsa.
  • Diskin garantisi devam ediyorsa garantiye vermenizi tavsiye ederim.

Diskten ses gelmesi diskin vurduğunun, zarar gördüğünün göstergesidir.

Önemli dosyalarınızı o diskte bulundurmamanızı ve HD Tune gibi programlar ile onarım yapmanızı tavsiye ederim.
  • şu anda oturdum bad sectör taramasına başladım quick de bir sorun yok gözüküyor ama emin olmak için normal tarama yapıyorum..

Ayrıca harddiskim bilgisayarımda gözükmüyor bilgisayar yönetimi>depolama>disk yönetiminden sadece diskin var olduğunu görebiliyorum ancak NTFS değilde RAW olarak gözüküyor
     Harddiskten ses geliyor

disk internals partition recovery'den de diski görebiliyorum 5,5 saatte taramanın yarısına geldi sonra mavi ekran hatası verip pc kapandı sarı ile işaretlediklerim arızalı olan wd 1,5tb 'ye ait
     Harddiskten ses geliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.