Şimdi özet geçeyim. Bilgisayarımda takılı olan dahili iki diskten birine Windows 7 Home Basic, diğerine de Mint Cinnamon 17 kurdum. Şu an Mint olan işletim sisteminden yazıyorum. Kulaklıktan ses geliyor sorunsuzca. Demek ki girişten kaynaklanmıyor.
Windows 7'de hoparlörde sıkıntı yok ama kulaklığı takınca ses gelmiyor. Jak takıldı diye bildirim de geliyor.
Tam 3 hafta oldu ben disklere bu şekilde işletim sistemleri kuralı ve sorunu yeni yaşıyorum.
Sizce nedendir?
Bilgisayarın markası Casper Nirvana Realtek ses donanımı mevcut.
denetim masası ses simgesini tıkla, ses kartını seç yapılandır de dört kanallı ses sistemini seç devamlı ileri ve son de
Merhaba,
Dört kanallı ses sistemine kadar sıkıntı yok da, ondan sonrasında problem var. Bendeki menüyü ekledim. bakabilirseniz sevinirim.
Realtek programından kulaklığın olduğu jaka tıklayıp "kulaklık" şeklinde seçmeyi deneyebilrisiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: adilazimdegilx
Realtek programından kulaklığın olduğu jaka tıklayıp "kulaklık" şeklinde seçmeyi deneyebilrisiniz.
olay bu.
yalnız bende o program yok diyorsan bilgisayarına uyumlu driverin full halini kurman gerekmekte.
zaten yükledikten sonra kulaklığı takınca bir menü gelecek ve sana soracak bu ne ? diye sende kulaklığı seçip sorunsuz ses alacaksın.
quote:
Orijinalden alıntı: MühendisMurat
quote:
Orijinalden alıntı: adilazimdegilx
olay bu.
yalnız bende o program yok diyorsan bilgisayarına uyumlu driverin full halini kurman gerekmekte.
zaten yükledikten sonra kulaklığı takınca bir menü gelecek ve sana soracak bu ne ? diye sende kulaklığı seçip sorunsuz ses alacaksın.
Merhaba,
Teşekkürler, zaten bu dediğinizi yaptığım halde ses alamıyorum. O yüzden başlık açtım. Buyurun bakın:
Kulaklıkta kesinlikle sorun yok. Çünkü ilk mesajda da belirttiğim gibi diğer işletim sisteminden (Linux Mint'ten) yazdığımı belirtmiş ve tüm sesleri sıkıntısız işittiğimi bildirmiştim. Çok enteresan bir sorun. Bu arada driver güncellemiştim, tekrar güncellemeyi denedim ki son sürüm uyarısı verdi. O ihtimali de aradan çıkartalım.
Teşekkürler tekrardan.
Aresin.NetiiA
kullanıcısına yanıt
kasanın ön kulaklık girişine değil de..
kasanın arkasında anakartın üstündeki kulaklık girişine takıp bir denermisin arkadaşım ..
anakartaki kulaklık girişine
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme