Şimdi Ara

Harddiskteki Bad Sectorleri İptal Etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elime geçen 250 gb lık Harddiskte ekteki tarama sonucunda BadSector Rastladım. Bu Harddiskte veri yok, içine linux kurmak istiyorum (İkinci Harddisk olarak.). Sadece bir tane hatası var. Kullanırken hata vermesin diye bu bölümü iptal etme, yokmuş gibi yapmak isyorum. Dediğim gibi amacım veri kurtarma vesaire değil yada o bölümü kullanmak değil sadece o bölümü iptal edip yokmuş gibi davranma üstüne okuma/yazma işlemi yapılmamasını istiyorum. Bunun için önereceğiniz programlar var mı? Birde HDDRegenerator işimi görür mü?

Harddiskteki Bad Sectorleri İptal Etme

• HDD Regenerator görür, ama bootable olarak flash disk oluşturup öyle yaparsan daha iyi olur. Programın kendi içinde var zaten. Bootlamadan yaparsan genelde drive is not ready türü hatalar verebiliyor.

Gerçi altında hangi sektörde hata olduğunu belirtmiş. Bootlamadan da manuel seçimde sektör girerek yapabilirsin muhtemelen. Onu sonradan gördüm ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2025 -- 28 Temmuz 2020; 14:26:25 >
  • Peki ben bu diske format attıktan sonra yapılan işlemi tekrarlamam gerekir mi? Linux kurulumunda format atılıyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ziusky

Peki ben bu diske format attıktan sonra yapılan işlemi tekrarlamam gerekir mi? Linux kurulumunda format atılıyor çünkü.
    Bad sector onarıldıktan sonra bir daha bad sector oluşmadığı sürece yapmanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2025 -- 28 Temmuz 2020; 15:19:24 >
  • Zaman ayırıp yardım ettiğiniz için teşekkürler. İşlemi flash tan başlattım, manuel sector seçerek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Zaman ayırıp yardım ettiğiniz için teşekkürler. İşlemi flash tan başlattım, manuel sector seçerek.
    Ne demek rica ederim hocam.

Manuel sector'e yukarda LBA kısmındaki rakamı girdiniz değil mi?
  • MB girip aralık belirledim, Beş on dakikada bitti. Bir adet Bad Sector buldu ve onardı(zaten bir adet vardı). Şimdi kontrol amaçlı tekrar hd tune pro ile tarama yapıyorum, yarıya geldiği halde hala temiz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD yi bandan kurtarma ?
    15 yıl önce açıldı
    SSD ve Bad Sector
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

MB girip aralık belirledim, Beş on dakikada bitti. Bir adet Bad Sector buldu ve onardı(zaten bir adet vardı). Şimdi kontrol amaçlı tekrar hd tune pro ile tarama yapıyorum, yarıya geldiği halde hala temiz.
    Tamam o zaman hallolmuştur mesele.

Ayrıca bad sectorleri Health sekmesindeki 'Current Pending Sector' kısmından da öğrenebilirsiniz. Burası sarıyla gösterilirse 'Data' kısmındaki sayı kadar bad sector var demektir harddiskinizde.
  • Dediğiniz geride kontrol ettim bir sıkıntı gözükmüyor. Tekrardan teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ziusky -- 18 Şubat 2024; 3:18:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.