Şimdi Ara

Harddiskte sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3-4 sene evvel aldığım maxtor hdd'mde son zamanlarda tam anlayamadığım bir sorun var. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Şöyle ki:

Windows'un CHKDSK(DOS+Windows) ve Full Formatını hdd üzerine uyguladım fakat her ikisinde belli bir yerinde reset atıyor sistem. Free Space taramasında

Norton'un DiskDoctor 'unu denedim aynı şekilde belli bir yerde reset atıyor. Free Space taramasında

Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

• maxtor web sitesine girip oradan maxblast.iso yu bul ve boş bir cdye yazdır. bilgisayarı bu cdden boot et ve low level format at, sektörel bir problemse düzelme ihtimali var. olmasa bile performansı artacaktır. bölümlemeyi de burdan yap ve cluster boyutunu 4096 olarak seç.
  • hdd nin içindekilerden vazgeçip yada başka bi aygıta taşıyıp low level bi format at ve bu fotmat sırasında hata veriyomu bak veriyosa % kaçda bu hatayı veriyo bunu bi kenara yaz sonra konuya sonucu yazarsın...
  • maxblastı maxtorun sitesinden indiriyorum fakat .exe uzantılı olarak iniyor. iso formatında dos versionunu sitesinde göremedim. bir insin bakayım yoksa direk dostan açar öyle format atarız artık. Biraz uzun sürer ama 250gb.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.