Bu hafta içinde kamera almayı düşünüyorum. Kameralardan pek anlamadığım için kafamdaki en önemli özellik kameranın harddiskli olması. Herhangi bir marka sınırlamam yok. Sony de olur sanyo da vs... 1000 tl üstüne çıkmayı pek düşünmüyorum. Full hd olması tercih sebebi. Bu işin üstadlarından bilgi bekliyorum. Teşekkürler...
Zaten full hd bir nevi zorunluluk artık madem yeni bir kamera alacaksınız demekki enazından bir kaçyıl kullanacaksınız demektir.Bu nedenle birazda geleceğe dönük olması açısından Hd önemli.Standart çözünürlükteki hard diskli kameraların fiyatları 500lere kadar indi bu çözünürlükte marka olarak panasonic ,sony,ve jvc var canonun sd çözünürlükte harddiskli kamerası bildiğim kadarıyla yok ama dvd li falan var.BU çözünürlükte sony yi tavsiye ederim. Full hd yada hd ye gelince 1000 lira civarı ve altında hard diskli hd kamera yok enaz 1500 lerden başlıyor ancak gittigidiyorda ferkadan rumuzlu üye(reklam gibi oldu biraz ama) 1040-1060 lira civarı harddiskli jvc satıyor ki teknik özellik olarak mükemmel kameralar artı disk kapasiteleri 30-40 gb değil 60-80-120 gb civarı.ve sanırım ürünler türkiyede günlerce yurtdışından gelmesi beklenmeyecek ve gümrük vb gibi risklerde dolayısıyla yok,Aynı ürünler ülkemizde 2500 lerden başlıyor fiyat olarak. Ama illahaki harddisk demiyorsanız 1000 lira civarında (hatta sahibinden.comda 750 lere kadar düştü) Sanyofh1 ve hd 2000 i tavsiye ederim.Optik titreşim önleyici konusu hariç gerçekten süper kameralardır. Kamera alırken Zoom vb gibi göz boyayıcı özellikler yerine sensör boyutu sensörün efektif çözünürlüğü,hangi formatta video kaydı yaptığı ve düşük ışıklı ortam larda çekim için normal modda kaç lux ışık hassasiyetine inebildiği gibi konulara dikkat edin görüntü kalitesini asıl bunlar belirler.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Bu lux olayını tam olarak anlamadım. Şu an da en iyi lux durumu nedir ? Neye dikkat edeceğiz ?
Panasonic HDC-SD10EG-S full HD kamera almayı düşünüyorum, fiyat 960 TL., tavsiye edermisiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Logitech_
Cevabınız için teşekkür ederim.
Bu lux olayını tam olarak anlamadım. Şu an da en iyi lux durumu nedir ? Neye dikkat edeceğiz ?
arkadaş hdd li ve hd kamera alacaksanız size canon hg10 tavsiye ederim belki fiyatı biraz bini geçebilir ama aldığına değer kesinlikle.bunu düşünmesseniz kamera alırken nelere dikkat edeceksiniz bildiğimiz kadar yardımcı olalım
sensörüne 1/4 den küçük olmasın yani 1/5*1/6*1/8 olmasın
kullandığı mercek. sony ise vario tessar değil vario sonnar olmasına dikkat et
lux değeri bu değer kameranın zayıf ışık ortamlarda bir mum ne kadar ışık veriyorsa o ışıkta çekim kalitesi için bir değerdir bu değer rakamsal olarak ne kadar düşükse o kadar iyi olur örnek 0,1 gibi
quote:
Orijinalden alıntı: bmww
Panasonic HDC-SD10EG-S full HD kamera almayı düşünüyorum, fiyat 960 TL., tavsiye edermisiniz.
fiyatına göre güzel kamera ama sensörü 1/6 gece çekimlerini beğenmeyebilirsin.lux değeri 0,1 olsada sensör küçük olduğu için zayıf ışık koşullarında net video çekemessiniz tabii harici ışık kaynağı kullanmassanız
Sayın MİY1988 Ben de bir süredir bu makinayı (Toshiba Camileo X100) araştırıyorum. Tam karara varamadım. Biraz daha aydınlatıcı bilgi verirsen sevinirim.
JVC GZ-HD500 * 1/5.8-inch 1.37M pixel CMOS * 80GB Internal Hard Disk Drive for up to 33 hr. of Full HD recording * 20x Optical Zoom / 200x Digital Zoom * Memory Card Slot for microSDHC/microSD * Software provided (for Windows (R)) * 24Mbps High Bit Rate Recording * HD Gigabrid Premium II Engine * Advanced Image Stabilizer * Time-Lapse REC * Auto REC * 1920x1080/60P Output * HDMI(R) (V.1.3 with x.v.Color(TM)) * KONICA MINOLTA HD LENS * One Touch Upload to YouTube(TM) (HD Compatible) * Face Detection / Face Flow Thumbnail * Laser Touch Operation with Sub-trigger and Zoom Function * USB2.0 High-Speed Transfer * Pixela Everio MediaBrowser for Windows(R) provided * Full HD 1920x1080 Recording