Merhaba Arkadaşlar oldukça iyi diyebileceğim bir sistemim var. AMD 3200 1024 MB ram 120 GB harddisk vs vs... Bilgisayarımın performansı çok iyiydi. O kadar hızlı bir sistemim vardı ki bununla övünürdüm bile. Fakat yakın zamanda elime çok iyi bir arşiv geçti ve ben de bilgisayarıma 250 GB olmak üzere 2 adet harddisk aldım yani 500 GB. Üzerinde de 120 GB olduğu için toplamda 620 GB oldu hemen hemen hepsi dolu diyebilirim. Bilgisayarım şimdi kaplumbağaya döndü. O kadar kasılıyor ki hiç bir işlem yapamıyorum. Çok yavaşlıyor, sürekli donuyor. Ne yapmam gerektiği konusunda lütfen yardımcı olun arkadaşlar. Aklımdan ram ı yükseltmek geçiyor bu çözüm olur mu? Ya da sizin bildiğiniz ne yapabilirim eski performansı tekrar yakalamam lazım...
benim sistem seninkinden daha kötü durumda ve 1tbtan fazla disk takılı üzerinde ama hiç takılma yok bence sorunun disklerde! Jumper ayarları ve bağlantıların doğruluğundan emin ol
Arkadaşım hdd makinayı senin yazmış olduğun derece yavaşlatmaz senin makinada farklı bir durum olmuştur ama işletim sisteminin bulunduğu disk çok doluysa çok az yer kalmış ise sana tavsiyem işletim sisteminin kurulu olduğu diskte gerektiğinden fazla boş yer bırakmaya bak belki o zaman sorunun düzelebilir.
C ye yeteri kadar boş yer bırak sorun olmaz bi ide kablolarını kontrol et haa bi de switch ayarlarını master slave.Olmazsa ide kablonu kaliteli bi kablo al 80 pinli olanından
yardımlarınız için teşekkürler. birkaç deneme yaptım. mesela ide harddiski çıkarıp satayı bağladım tek başına bir sorun yok. satayı çıkarıp diğerini bağladım onda da tek başına bir sorun yok. tekrar ikisini birden bağladım, ne ilginçtir ki bu sefer de sorun yok. Şimdilik iyi gidiyor bakalım inş yine bir sorun çıkarmaz...
birader sadece bi tahminde bulunmak istiyorum sakın sen birden fazla hdd takınca senin kasadaki güç kaynağı yetersiz kalmış olmasın güç kaynağı kaç watt senin eğer 250-300W falansa büyük ihtimla güç kaynağının yetersiz kalmasından olabilir die düşünüyorum
quote:
Orjinalden alıntı: bnss
yardımlarınız için teşekkürler. birkaç deneme yaptım. mesela ide harddiski çıkarıp satayı bağladım tek başına bir sorun yok. satayı çıkarıp diğerini bağladım onda da tek başına bir sorun yok. tekrar ikisini birden bağladım, ne ilginçtir ki bu sefer de sorun yok. Şimdilik iyi gidiyor bakalım inş yine bir sorun çıkarmaz...
birader sadece bi tahminde bulunmak istiyorum sakın sen birden fazla hdd takınca senin kasadaki güç kaynağı yetersiz kalmış olmasın güç kaynağı kaç watt senin eğer 250-300W falansa büyük ihtimla güç kaynağının yetersiz kalmasından olabilir die düşünüyorum
bu dediğin bilgisayarı yavaşlatıyorsa eğer kesinlikle böyle birşey olabilir. çünkü bilgisayarda o kadar parça var ki en son harddiskleri aldığımda power çıkışında yer kalmadığı için ben de kabloları lehimleyerek ek yaptım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme