Şimdi Ara

Harddiskim Sıfırmı 2.elmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba garanti kapsamında hdd 'm değişti fakat kullanılmış oldugunu düşünüyorum üstüne daha nce data yazılıp yazılmadıgını yada sıfır olup olmadıgını anlamanın bir yolu varmı

• Crystal disk info da kac saat calistigi yaziyor olmasi lazim yanlis hatırlamıyorsam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Crystal disk info da kac saat calistigi yaziyor olmasi lazim yanlis hatırlamıyorsam.

Crystal disk info çalışma saati ve genel hataları gösterebiliyor. Buna dikkat edilerek alınabilir.
    Fakat uzun ömürlü sorunsuz kullanım için sıfır almak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: admLive

quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Crystal disk info da kac saat calistigi yaziyor olmasi lazim yanlis hatırlamıyorsam.

Crystal disk info çalışma saati ve genel hataları gösterebiliyor. Buna dikkat edilerek alınabilir.
    Fakat uzun ömürlü sorunsuz kullanım için sıfır almak daha mantıklı.

Aynen arkadasin dedigi gibi .

Harddiskim Sıfırmı 2.elmi

• Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://crystalmark.info/download/index-e.html beyler nasıl ındırım bulamadım bi türlü
  • 20 gün kullanımlı çıktı demekki sıfır vermemişler düşündüğüm gbi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arızalı harddisk alınır
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FearFromHe F kullanıcısına yanıt
    Arızası neydi? Ne diye değişim yapılmıştı? Gidin söyleyin kullanılmış ürün vermişsiniz kardeşim deyin. Kullanılmış ürünü ben ne yapayım deyin. Belki birisi içerisine yazılım falan attı nereden bileceğim. Sorna bilgisayarı bozacak. Hesaplarıam erişecekler falan filan deyin. Sıfırını alırsınız :) Madem böyle bir politikaları var, sıfır ürün almak hakkınızdır o zaman.

• Dit sesi cikip kitleniyodu aradim servisi,diyoki o programlar bizim icin kistas degil 0 harddisk takildi, dedim ozaman sen soyle bi program ordan bakalim cihazi alali 3 gun olmus 482 saat kullanim var,şikayetınız varsa servise ürünü teslim edin diyo :D.Mahkemeye verip paramı almak istiyorum ACER firmasından kesinlikle uzak durun adamların her işi yalan dolan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearFromHe -- 20 Ocak 2017; 13:49:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Muhtelemen alıp iade edilen bir hdd'yi sıfırlayıp size verdiler. 480 saat çok fazla bir süre değil. Yardımcı olacak olsalar telefonda daha ılımlı konuşurlardı.

Şöyle ki koşulsuz şartsız 14 günde iade hakkı var internetten alan kişinin, adam almış biraz kullanmış beğenmedim diyip iade etmiştir, firmaya giden o ürünü sizin arızalı hdd yerine vermişlerdir. Uzun bir kullanım yok fazla takmayın bence.

Muhtemelen inat ederseniz bu işin sonu size tuketici hakem heyetine götürecek uğraş dur sonra. Tabi ki hakkınızı arayın ama malesef o iade gelen ürünleri imha etmiyorlar. Temizleyip sıfırlayıp yollamışlardır.

Kullanım bin saat filan olsa kabul edilemez ama bir kaç saat için değmez. Iade hakkınız varsa kullanın.

Bendeki hdd 515 günlük. Bu programı kullanmıyorum ben ama geçenlerde bakmıştım 520 olmuştur. 520x24 saat bendeki 8 yıllık hdd.

Geçmiş olsun bu arada.

Edit: Uyanık davranmalıydınız hocam. Hdd geldi ama kurulum yapmadan Windows açıldı sıfır değil başkasının hdd gelmiş sanırım karışıklık oldu ürünü size yolluyorum değişim olarak mümkünse kapalı kutu yollayabilir misiniz diyecektiniz.
    Garantilerle, müşteri hizmetleriyle uğrasa uğraşa onlar cinse siz de şeytan oluyorsunuz.

Bundan 3 yıl önce forumdan birisi Vatandan ssd alıyor, ssdyi takıyor direkt Windows açılıyor kurulum yapılmadan adama sıfır kutuda ikinci el ürün vermişler. Forumu o dönem takip edenler hatırlar. Bulabilirsem konunun linkini atarım.
    Dediğim gibi iade hakkı var. Adam iade ediyor firma onu imha edemez haliyle başkasına veriliyor. 480 saat kullanımı dert etmeyin.
    Bunun gibi dünya olay var. Iki anakart alıp en iyi oc olan anakartı deneyip diğerini iade eden mi ararsın aynı şekilde işlemci alıp overclockta sınır deneyip kendini tatmin edip iade eden mi?

Tekrar Edit:

https://forum.donanimhaber.com/ssd-aldim-kullanilmis-cikti--83098047#83098047

Konunun bu olması lazım. Konu hakkında orada da tartışıldı. Sanırım sizin cihaz laptop onda nasıl işler konu bilmiyorum.

Konudan bir alıntı

quote:

Vatandan Sony Ericsson Arc aldım. 10 gün sonra 50 tl fazla fiyatına Arc S çıktı. Gittim telefonu verdim 50 lira da para verdim Arc S aldım. Benim verdiğim telefonu da fabrika ayarlarına çevrip bir güzel sıfırlarının arasına koydu. O günden beri Vatandan açılmış kutu ürün almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 20 Ocak 2017; 14:11:20 >

• InvisibleLord kullanıcısına yanıt
    Hocam 14 gün içerisinde alıp iade hakkının kullanıp iade edilmiş bir hdd olmadığı aşikâr. Çünkü 480 saat kullanılmış diyor arkadaş. 480/24 = 20 gün eder. Bir de kullanan kişi tüm gün yani 24 saat boyunca aralıksız kullanmadığına göre. Bu hdd en az 1.5-2 aylık ürün en az. Arızaya gelen ürünü onarmışalrdır büyük ihtimâl. İçeriğini de bir güzel sıfırlayıp. Bu arkadaşa vermişler işte, başka açıklaması yok bunun.

Gidip şikayette bulunun hocam. Arayın söyleyin firmayı tekrar, Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım deyin. Bir gözlerini korkutun bakalım ne olacak. Söyleyin bu ürün en az 1.5-2 ay kullnılmış bir ürün deyin.

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Teknik servis onarıp arızalıların yerine kullanıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

Muhtelemen alıp iade edilen bir hdd'yi sıfırlayıp size verdiler. 480 saat çok fazla bir süre değil. Yardımcı olacak olsalar telefonda daha ılımlı konuşurlardı.

Şöyle ki koşulsuz şartsız 14 günde iade hakkı var internetten alan kişinin, adam almış biraz kullanmış beğenmedim diyip iade etmiştir, firmaya giden o ürünü sizin arızalı hdd yerine vermişlerdir. Uzun bir kullanım yok fazla takmayın bence.

Muhtemelen inat ederseniz bu işin sonu size tuketici hakem heyetine götürecek uğraş dur sonra. Tabi ki hakkınızı arayın ama malesef o iade gelen ürünleri imha etmiyorlar. Temizleyip sıfırlayıp yollamışlardır.

Kullanım bin saat filan olsa kabul edilemez ama bir kaç saat için değmez. Iade hakkınız varsa kullanın.

Bendeki hdd 515 günlük. Bu programı kullanmıyorum ben ama geçenlerde bakmıştım 520 olmuştur. 520x24 saat bendeki 8 yıllık hdd.

Geçmiş olsun bu arada.

Edit: Uyanık davranmalıydınız hocam. Hdd geldi ama kurulum yapmadan Windows açıldı sıfır değil başkasının hdd gelmiş sanırım karışıklık oldu ürünü size yolluyorum değişim olarak mümkünse kapalı kutu yollayabilir misiniz diyecektiniz.
    Garantilerle, müşteri hizmetleriyle uğrasa uğraşa onlar cinse siz de şeytan oluyorsunuz.

Bundan 3 yıl önce forumdan birisi Vatandan ssd alıyor, ssdyi takıyor direkt Windows açılıyor kurulum yapılmadan adama sıfır kutuda ikinci el ürün vermişler. Forumu o dönem takip edenler hatırlar. Bulabilirsem konunun linkini atarım.
    Dediğim gibi iade hakkı var. Adam iade ediyor firma onu imha edemez haliyle başkasına veriliyor. 480 saat kullanımı dert etmeyin.
    Bunun gibi dünya olay var. Iki anakart alıp en iyi oc olan anakartı deneyip diğerini iade eden mi ararsın aynı şekilde işlemci alıp overclockta sınır deneyip kendini tatmin edip iade eden mi?

Tekrar Edit:

Konunun bu olması lazım. Konu hakkında orada da tartışıldı. Sanırım sizin cihaz laptop onda nasıl işler konu bilmiyorum.

Konudan bir alıntı

quote:

Vatandan Sony Ericsson Arc aldım. 10 gün sonra 50 tl fazla fiyatına Arc S çıktı. Gittim telefonu verdim 50 lira da para verdim Arc S aldım. Benim verdiğim telefonu da fabrika ayarlarına çevrip bir güzel sıfırlarının arasına koydu. O günden beri Vatandan açılmış kutu ürün almam.

Beyler ürün 3800 tl o yuzden mahkemeye başvurmam gerekıyor,servisteki elemanlarında dunya umrunda değil zaten,garantiye verirken touchpadde boya atması vardı duzeltın dedım kullanıcı hatası dıyo dedım nasıl bı kullancı hatası olabılır,mahkemeye ver ozaman diyor :D tam mahalle servisi bu acer,üşenmesem mahkemeye vericem ama uğraşılmaz.Ayrıca arkadaşın dedği gibi 2 aylık hdd aşağı yukarı

Hocam 3.800 TL. madem ederi, tabii ki peşini bırakmayın. Ne yapacaksınız kullanılmış HDD'yi. Gider 2.el alırdınız kullanılmış isteseydiniz. Daha ucuza denk gelirdi öyle :)

Bu arada HDD neydi 3.800TL. merak ettim? :)

•  Harddiskim Sıfırmı 2.elmi

döşedim acer genel merkezee :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFromHe

quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

Geçmiş olsun bu arada.

Tekrar Edit:

Konudan bir alıntı

quote:

Beyler ürün 3800 tl o yuzden mahkemeye başvurmam gerekıyor,servisteki elemanlarında dunya umrunda değil zaten,garantiye verirken touchpadde boya atması vardı duzeltın dedım kullanıcı hatası dıyo dedım nasıl bı kullancı hatası olabılır,mahkemeye ver ozaman diyor :D tam mahalle servisi bu acer,üşenmesem mahkemeye vericem ama uğraşılmaz.Ayrıca arkadaşın dedği gibi 2 aylık hdd aşağı yukarı

Şimdiden kolay gelsin. 100 TLlik bir olay için petrolde arkadaşın adına davacı olduk da 1 sene 2 ay sonra sonuçlandı. Şikayetten 3 ay sonra sanırım ilk duruşma olduydu. Adli olaylar hızlı sonuçlanmıyor malesef.

Ve unutmayın orada siz Acer firmasına dava açacaksınız bir anlamda. Firmanın avukatları aç kurt gibi savunacaklardır.

Garantiden değişimde bakalım firmanın sıfır ürün takma gibi bir zorunluluğu var mı buna bakmak lazım. Sonuçta bir ürünün bir parçası arıza yapıyor firma onu tamir etmek zorunda ama sıfır takmak zorunda olmayabilir oradaki eleman sıfır taktık diyip az kullanılmış bir üründen bahsetmiş olabilir.

Hakkınızı arayın mutlaka. Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Hocam 3.800 TL. madem ederi, tabii ki peşini bırakmayın. Ne yapacaksınız kullanılmış HDD'yi. Gider 2.el alırdınız kullanılmış isteseydiniz. Daha ucuza denk gelirdi öyle :)

Bu arada HDD neydi 3.800TL. merak ettim? :)

Hocam laptop 3.800 tl di 18 ay once aldığımda sadece hdd vermedım laptopla beraber verdım sanırım orda yanlış anlattım kendımı
  • Beyler geç olmadan harddiskin kullanım süresini kanıt olarak sunabilmek için nasıl bi delil alabılırım pc den,zaman geçtikce ve ben az kullandıkça ben kullanmısım gibi bı durum cıkıcak ortaya,süre aleyhime işliyo ss alsam delil olurmu sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFromHe

Beyler geç olmadan harddiskin kullanım süresini kanıt olarak sunabilmek için nasıl bi delil alabılırım pc den,zaman geçtikce ve ben az kullandıkça ben kullanmısım gibi bı durum cıkıcak ortaya,süre aleyhime işliyo ss alsam delil olurmu sizce

Hukuk ile ilgili forumlar var oralara sorun isterseniz daha hızlı yanıt alırsınız bunu bir avukat daha iyi yanıtlar. Ekran kaydı kanıt olarak sunulamaz sonuçta 3. Parti bir uygulama ile alınan değerler. Bilir kişinin/kurumun raporu gerekir.

Ayrıca hocam takmayın ya 18 aylık cihaza 20 günlük hdd takmış adamlar daha ne istiyorsunuz. Normalde tamir edilip geri yollanır.

Servise verdiğiniz HDD değişimi mi yapıldı sadece? HDD arızalıydı da o yüzden mi verdiniz servise? Şimdi kaırştı iş. HDD arızası için laptop'ı servise verdiyseniz ve de tamir yerine başka kullanılmış HDD taktılar ise bu sorun teşkil etmeyebilir. Ne de osla sizin HDD'yi tamir etselerdi de eskisini kullanmaya devam edecektiniz. Bu arad laptop ne kadar sürelik bir ürün? Ayriyetten; size değişiminim yaparlar iken "0" HDD mi takcağız dediler? Yoksa komple Laptop mı değişti? :)

Eğer sadece HDD arızası için servise gitti ve yerine arızalı olmayan bir HDD takıldı ise normal bence bu. Kullanılmış olması çok önemli değil o zaman. Ben sanıyorum ki, firma kaynaklı arızadan ürün değişimi yapıldı :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.