Şimdi Ara

harddisk ve usb hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar dikkat ettimde bilgisayarımda ssd var ve usb belleğe birşey kopyalasam veya herhangi sıkıştırılmış bir dosyayı çıkarsam vs hep yavaş oluyor işlem.örnek bir tane satın aldığım usb bellek var mesela alırken yorumları okuyorum diyorlar şu kadar saniyede hızla kopyalıyor diye yazmışlar ama alakasız şekilde bende olan usbye bakıyorum çok yavaş kopyalıyor birde harddiskim işlemlerde yavaş kalıyor gibi.kullandığım bilgisayar toplama.anakartın sitesinde çeşitli driverlar var ben sadece chipset lan ve ses sürücüsünü kuruyorum.orda bazı harddisk uygulamaları var gibi onlarımı kurmam gerekiyor?sorun ne olabilir sizce?yani mesela usb belleğe birşey kopyalarken 3.0 olmasına rağmen bir kaç megabyte ile kopyalıyor birde kasanın ön veya arka kısmına takmak birşey farkettiriyormu acaba?ön kısımdaki usblerimde 3.0 diye biliyorum ama?

• Anakart kitapçığında usb özelliklerine bak bakalım aşağıdaki gibi teknik özellikler sayfasında bulabilirsin...

USB 2.0 mı yoksa 3.0 desteği var mı?

Ayrıca usb 3.0 driver kurulmamış olabilir.

Ayrıca usb bellek usb 3.0 olmayabilir.

Tüm bunlardan dolayı düşük hız alıyor olabilirsiniz

harddisk ve usb  hakkında yardım
  • kadobay kullanıcısına yanıt

belleğim usb 3.2 sürümü ayrıca özelliklerle şöyle yazıyor anakartın

birde driverlara baktım böyle birşey var ama alakası yok sanırım usb 3.0 ile onla alakalı birşey bulamadım

• anakart marka/model nedir?

• Ssd den usb ye kopyalama yaparken yavaş olması normal. Bende de usb3.2 bellek var 10 mb civarı. Bu usb belleğin yazma hızıyla alakalı. Teoride yazanla reel aynı olmuyor. Usb den ssd ye kopyalama yapın bakın hız daha yüksek çıkar. Ssd de kullanıma bağlı olarak zamanla performans kaybı olur. Hatta bilgisayarda takılmalar başlar en sonunda küt diye gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 25 Nisan 2023; 16:37:37 >

gigabyte b450m s2h

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

anladım ama şöyle birşey var usb bellek alırken yorumlara baktım herkes saniyede şu kadar hızla kopyalıyor diyordu yüksek hızlardan bahsediyorlardı,ayrıca tam hatırlamıyorum ama sanırım bende usb den ssd ye kopyalayıncada yavaş kopyalıyor gibi kalmış aklımda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hem ssd hem de usb nin modelini yazarmısınız.

• Hikvision C100 C100/480G SATA 3.0 2.5" 480 GB SSD

Kingston 32GB USB 3.2 Exodia Datatraveler Exodia

• usb 3.1 portu arka panelde aşağıda işaretlediğim yerler. USB flash belleği buraya takarak kullan, bir de böyle dene

https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_b450m-s2h-v2_e_v1.pdf

• Kingston 32GB USB 3.2 Exodia bende aynısını kullanıyorum m2 ssd den usb ye hızın resmini atıyorum. Max alabileceğin hız yazmada 15 mb. Birde datatraveler g4 var onda hız hem stabil değil hem de bunun yarısı kadar.

Bu da usb den m2 ssd ye gönderirken hız

Bu da senin ssd nin teorideki hızları.

Senin ssd sata olduğu için m2 deki hızı alamazsın. Sata ssd harddiskten hızlı m2 den yavaş olur. Ayrıca yazılan hızlar teoride, pratikde herşey farklı. Zamanla ssd de kayıp olur. Bir süre sonra ssd sorunlar başlayacak uyarıyım. Bende 1tb sata ssd almıştım, 8 ay sonra uçtu. Son zamanlarda yavaşlama, daha sonra takılmalar en sonunda da finish. Dosyalarının yedeğini almanı da tavsiye ederim.

deneyeceğim teşekkür ederim

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

anladım saolun cevabınız için bende usb sizinkinden bir kaç kat daha yavaş kopyalıyor birde arkadaki usb den deniyeceğim haricinde dediğim gibi yorumlardaki hızla ilgili yorumlar kafamı kurcalamıştı ondan açtım konuyu saolun anlaşıldı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.