merhaba arkadaşlar dikkat ettimde bilgisayarımda ssd var ve usb belleğe birşey kopyalasam veya herhangi sıkıştırılmış bir dosyayı çıkarsam vs hep yavaş oluyor işlem.örnek bir tane satın aldığım usb bellek var mesela alırken yorumları okuyorum diyorlar şu kadar saniyede hızla kopyalıyor diye yazmışlar ama alakasız şekilde bende olan usbye bakıyorum çok yavaş kopyalıyor birde harddiskim işlemlerde yavaş kalıyor gibi.kullandığım bilgisayar toplama.anakartın sitesinde çeşitli driverlar var ben sadece chipset lan ve ses sürücüsünü kuruyorum.orda bazı harddisk uygulamaları var gibi onlarımı kurmam gerekiyor?sorun ne olabilir sizce?yani mesela usb belleğe birşey kopyalarken 3.0 olmasına rağmen bir kaç megabyte ile kopyalıyor birde kasanın ön veya arka kısmına takmak birşey farkettiriyormu acaba?ön kısımdaki usblerimde 3.0 diye biliyorum ama? |
harddisk ve usb hakkında yardım

-
-
-
belleğim usb 3.2 sürümü ayrıca özelliklerle şöyle yazıyor anakartın
birde driverlara baktım böyle birşey var ama alakası yok sanırım usb 3.0 ile onla alakalı birşey bulamadım
-
anakart marka/model nedir?
-
Ssd den usb ye kopyalama yaparken yavaş olması normal. Bende de usb3.2 bellek var 10 mb civarı. Bu usb belleğin yazma hızıyla alakalı. Teoride yazanla reel aynı olmuyor. Usb den ssd ye kopyalama yapın bakın hız daha yüksek çıkar. Ssd de kullanıma bağlı olarak zamanla performans kaybı olur. Hatta bilgisayarda takılmalar başlar en sonunda küt diye gider.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 25 Nisan 2023; 16:37:37 > -
gigabyte b450m s2h
-
anladım ama şöyle birşey var usb bellek alırken yorumlara baktım herkes saniyede şu kadar hızla kopyalıyor diyordu yüksek hızlardan bahsediyorlardı,ayrıca tam hatırlamıyorum ama sanırım bende usb den ssd ye kopyalayıncada yavaş kopyalıyor gibi kalmış aklımda
-
Hem ssd hem de usb nin modelini yazarmısınız.
-
Hikvision C100 C100/480G SATA 3.0 2.5" 480 GB SSD
Kingston 32GB USB 3.2 Exodia Datatraveler Exodia
-
usb 3.1 portu arka panelde aşağıda işaretlediğim yerler. USB flash belleği buraya takarak kullan, bir de böyle dene
https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_b450m-s2h-v2_e_v1.pdf
-
-
deneyeceğim teşekkür ederim
-
anladım saolun cevabınız için bende usb sizinkinden bir kaç kat daha yavaş kopyalıyor birde arkadaki usb den deniyeceğim haricinde dediğim gibi yorumlardaki hızla ilgili yorumlar kafamı kurcalamıştı ondan açtım konuyu saolun anlaşıldı.
Benzer içerikler
- denetim masası kısayolu
- f6flpy-x64 (intel® vmd).zip
- klasör veya dosya başka bir programda açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor
- hub bağlantı noktasında güç yüklenmesi
- kasada elektrik var ama pc açılmıyor
- vram nedir
- ekran kartı resetleme
- mavi ekran hatası
- zyxel modem kurulumu
- iso dosyası nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X