Arkadaşlar pc de bir sata disk var bu 1. disk. 2. disk olarakta ide bir disk taktığımda ide olan disk 1. disk oluyor yani c: ide oluyor ve sistem açılmıyor doğal olarak. Biostan sıralama yapmama rağmen hala ide olan disk 1. disk olarak kalıyor. Bu sorunu format atmadan nasıl aşabilirim. Şimdiden teşekkürler...
master slave ayarlarından yapabilirsin bi forumdan araştır.
Master slave ayarlarında bi sorun olmamasına rağmen tüm ihtimalleri denedim yinede sonuç aynı......
kablolardan bağlantılarından eminmisin?
evet sorun yok çünkü aynı şekilde başka bir ide taktığımda sorun olmuyor ancak bu diski taktığımda her halükarda 1. disk oluyor.
o zaman bana göre bir ihtimal kalıyor ide olan diskte bir sorun vardır.
ide disk bozulmuş olabilirmi diye düşündüm ama mini PE ile ide de olan dosyalarımı görebiliyorum disk olduğu gib duruyo yani sorun yok
o zaman pc de bir sorun var gibi ama aklıma bişi daha geldi anakarttaki ide girişi sorunlu olabilir.
Ama dediğim gibi başka ide disk taktım sorun çıkmadı sorunlu olan ide disk te başk pc de çalışıyo yani anlıcan ben işin içinden çıkamadım delirtecek bu disk beni
valla bvende burda sinirlendim şimdi bence sistemde bi sorun var.
Sistemden kaynaklanması düşük bi ihtimal gibi geldi bana çünkü daha sistem açılmadan ide olan diski 1. disk yapmış oluyo. yokmu arkadaşlar başka fikri olan ???
valla benden fikirler bu kadar kusura bakma ALLAH a emanet ol
sağol yinede teşekkürler sende Allah'a emanet ...
Hocam biosdadır oyun ayarı.Siz es geçiyorsunuzdur.nasıl boot için device ları seçebiliyorsak diskler için de sıra seçebiliyorsunuz.O listede içinde hddnizin olduğu diski adını not edin hardware monitörden ve o sıralamada onu birinci sıraya çıkarın.saveleyerek çıkın biostan düzelmesi gerekir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme