Şimdi Ara

HARDDİSK S.M.A.R.T. HATASI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum:

Bundan 15 gün önce 90 TL bilgisayarıma 500 GB lık ikinci el Segate harddisk almıştım. Aldığım kişi bana harddiskin bir ay kullandığını ve 22 ay garantisinin kaldığını söylemişti.

Fakat harddiski kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra bilgisyarın açılışında S.M.A.R.T. hatası aldım ve Everest Ultimate programında da S.M.A.R.T. diye ayrı bir menü vardı oraya da baktım vede bilgisayarımda bazen herzaman değil nedensiz kasmalar oluyordu ki hala arada sırada da olsa devam ediyor
    Adama gidip durumu anlattığımda getir bakalım dedi getirdim ve de bişey yok dedi.
    Bu duruma sizin yorumunuzu merak ediyorum doğrusu

BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİ
    Ana Kart Asus P5KSE
    3 GB DDR2 800 MHZ RAM
    Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @2.40 GHz
    Ekran Kartı ATI Readon HD 2600 Pro
    Windows 7 Ultimate 64 Bit Service Pack 1
    Asus Vento KASA

http://img23.imageshack.us/img23/2707/smarta.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 13 Kasım 2011; 15:50:14 >

• Harddisk kaç saat çalışmış? Power On-Time (Kod 09) => 8681 saat (!) => 361 gün ve 17 saat
    Harddisk kaç kere çalıştırılmış? (Power Cycle Count - Start/Stop Count => Buna Reset dahil) (Kod 04 / 05) => 3603 kere

Değiştirilen (Hatalı) sektör saysı? (Reallocated Sector Count) (Kod 5) => Adet 1

a) HD'yi satan sana kullanım süresi hakkında yalan söylemiş olabilir (HD'nin üretim yılını üzeinde bulunan çıkartmadan [label] okuyabilirmisin? Mesela JUNE 2010 yada 07.2010 şeklinde olabilir. Bu sana sadece bir fikir verir!)
    b) Bir adet sektör değiştirildiği için BIOS sana uyarı vermeye başlar. HD aslında sağlam, kullanmaya devam edebilirsin. (Fakat verileri ara sıra kontrol et => Reallocated Sector Count ve Current Pending Sector Count)
    c) Kasa içi sıcaklık yüksek (66 derece) Bunu düşürmen gerekiyor.

Sorun (kasma) kullandığın kablodan kaynaklanabilir.

en kesin çözümü hddtunepro olan deneme sürümünü indirip bi de ordan bakın
    ücretsiz olanı indirmeyin eski kalıyo hatalı bilgi veriyor

||Sony Xperia XZ Premium||with LiveSound HiFi/Sony SBH80|WH-1000XM4|||Android|9.0||
    DELİORMANLI.............İzleniyorsun Tıkla Öğren
  •  HARDDİSK S.M.A.R.T. HATASI YARDIM

HARDDİSK S.M.A.R.T. HATASI YARDIM
    senin dediğin progrram bu mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 6510 A R A N I Y O R !
    21 yıl önce açıldı
    S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky ->MOD<-
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.