Şimdi Ara

Harddisk kilit kırma acil yardım (ntfs formatlama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ubuntu kurulu bir laptop var bende, ancak ben windows kurmak istiyorum. Şöyle bir sorunum var; windows dvdsini taktığımda harddiski görmediği için kuruluma başlayamıyor. 2 windows dvdsi denedim birisi mavi ekran veriyor, diğeri ise windows dosyaları kuruyor ekranından sonra kurulum kısmında hata veriyor.

Harddiski ntfs olarak dönüştüremiyorum. Windows kurulumu harddisk arama kısmında kapanıyor veya mavi ekran veriyor.
    Biosdan Sata Mode'u IDE'ye getirdim. SATA destekli bir windows xp cdsi ile ntfs'ye çevirdim ve windows XP x32 kurdum. Ancak ben windows 8 x64 kurmak istiyorum.
    Sata Mode ayarları IDE'de iken windows 8 dvd'im kurulum başlangıç ekranına geçmeden hata veriyor.
    Sata Mode ayarları AHCI'da iken windows 8 dvd'im kurulum kısmına geçiyor dil ayarlarını vs yapıyorum ancak yüklenecek sürücü kısmına geldiğinde gene aynı hatayı verip kapanıyor.

Harddiske sağlıklı bir ntfs formatı nasıl atarım ve Sata modlarında aldığım sorunları nasıl düzeltirim?

Yardımcı olursanız sevinirim,

Saygılarımla.

Laptopun özellikleri:

Intel® Core™ i7-3630QM 4-Cores; 6MB L3; 2.40GHz > 3.40GHz; 1600 MHz; 45W; 22nm
    Intel® HM77 Chipset
    3GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX 670MX 192-Bit DX11
    16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz SODIMM Kingston
    750GB Seagate® 3GB/sn 7200RPM 16MB ST9750420AS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exre -- 13 Şubat 2013; 20:06:32 >

• hdd yi başka bir pc ye takıp dos ortamında diskpart yapıp partition ları silmeniz sorunu çözebilir, büyük ihtimal gizli partition var hdd de
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk.berk

hdd yi başka bir pc ye takıp dos ortamında diskpart yapıp partition ları silmeniz sorunu çözebilir, büyük ihtimal gizli partition var hdd de

Laptop yeni garantisi sıkıntı çıkarmasın sonra?
    Harddiski çıkarmadan başka yöntem yok mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exre

quote:

Orijinalden alıntı: berk.berk

hdd yi başka bir pc ye takıp dos ortamında diskpart yapıp partition ları silmeniz sorunu çözebilir, büyük ihtimal gizli partition var hdd de

Laptop yeni garantisi sıkıntı çıkarmasın sonra?
    Harddiski çıkarmadan başka yöntem yok mudur?

farklı bir pc den olur ancak, image sağlam mı?
  • harddisk sıfır laptop daha geleli 5 saat oldu
  • iade et, yada bire bir değişim yaptır
  • Hocam netten cdden çalışan herhangi bir işletim sistemi indirip yazdırın. Sistemi cd üzerinden açıp hdd yi formatlayın. En basit yolu budur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan387

Hocam netten cdden çalışan herhangi bir işletim sistemi indirip yazdırın. Sistemi cd üzerinden açıp hdd yi formatlayın. En basit yolu budur.

bencede doğru çözüm. birde chedisk yapın hdd ye
  • Arkadaşım
    microsoft un bu link i incele işine yarayacaktır

http://support.microsoft.com/kb/314458/tr

www.acsbt.com
  • hemen deniyorum dediklerinizi arkadaşlar
  • Arkadaşlar bugün öğlen kadıköye teknik servise gittim ramlerden biri bozukmuş. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.