Şimdi Ara

Harddisk Kafa değişimi için uygun donör nasıl bulurum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 TB Seagate harddiskim masadan düşme sonucu bozuldu. uzun yazılımsal uğraşlarımdan sonra içini açmaya karar verdim. Sonuç olarak disklerde bir hasar veya çizik vs. yok ama kafalar hasarlı. Tekrardan forumlarda ve video sitelerinde uzun bir uğraştan sonra kafa değişimi yapabileceğim konusunda kendime güvenim var. Tabii burada önemli bir sorunum var: benim harddiskle aynı model bir donör bulmak. Burada sıkıntı şu ki benim harddiskle aynı model numarasına sahip herhangi bir harddisk işimi görür mü? Sonuçta 300-400 tl para verip içini açtıktan sonra kafanın benimkinden farklı olduğunu görüp diski çöpe atma riskini almak istemiyorum. Her halükarda her iki disk de çöpe gidecek zaten ama verilerimi kurtarırsam içim biraz ferahlar.
    Konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum çok teşekkür ederim.

• Kafa değişimi mümkün mü? Eğer mümkün olsaydı o kadar kurtarma şirketleri neden kuruluyor hocam? Sadece merakımdan soruyorum. Aynı şekilde 1 tb hdd var bende de taşınabilir olanından seagate marka. Kafa vuruyor. İçinde bütün resimlerim vs var. Kurtarabilirsem bende yapabilirim aynısından :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İşlemci: AMD Ryzen™ 7 7800X3D Ekran Kartı: EVGA RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING Monitör: ASUS ROG Strix XG259QN 380 Hz Monitor Anakart: MSI B650 GAMING PLUS WIFI Ram: Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 32 GB Kasa: CORSAIR 4000D AIRFLOW (ORIGIN ID: AltrnOgluTARKAN)
  • Kardeş herkes kendi dümeninin peşindedir. Bana sorarsan evet mümkün, tabii yapabiliyorsan, imkanın varsa. Kolay iş değil tabii, bütün verilerini sonsuza dek kaybetme riskini göze alacaksın. Ama mümkün... Araştır derim. İngilizcen varsa daha rahat bulursun birşeyler.
    ama eskilerden kalma 3 tb seagate bendede var ondada veri kurtarma bekliyor ama maliyetler öncelikler benim diskte kafa atma yok ama daha önce 1 tb wd diskimde kafa atma vardı sorunu çözmek için kafa yerine devre kartı değişimi öneriliyordu tabi benim diskin içinde önemsiz dosya olduğundan uğraşmak yerine çöpe atmıştım.
    benim tavsiyem bu şirketlerden birine gidip diskine uygun bir donör bulabilirsin.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.