Ya arkadaşlar çok uzun süredir araştırıyorum bir türlü bulamadım allah aşkına bana yardım edin. Ya linux kurmak için bilgisayarımdan 12 gb lık boş bir yer açtım. Burayı böldüm. Unallocalled disk haline geldi. Sonra o haldeyken linux kurmayı denedim yapamadım.
Vazgeçip harddiskime kurmaya karar verdim. Önce yaptığım değişikliği geri almak yani Unallocalled disk kısmını D diskine geri katıp tekrar normal hale getirip 12gb yı D diskinde kullanmaya devam etmek için MiniTool Partitation Wizard programı ile Unallocalled kısmını D'ye katmayı denedim.
Her deneyişimde bilgisayar yeniden başlıyor ayırırken çıkan ekranın aynısı çıkıyor 1 sn sonra gidiyor ve bir hata veriyor. (Bunlar bilgisayar kapalıyken oluyor)
Bu hatada baya şey yazıyor ama asıl özetlicek olan cümle System file check gibi bir cümleydi not alıp internette araştırdım. MiniTool wizard programının seçeneklerini kurcaladım ve aynı cümleyi buldum. Aynı cümle bir seçenekteydi hemen tıkladım karşıma şu ekran çıktı: [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2733826/b1bb3449-ffba-4855-8af6-88017a15b7d4.PNG [/simage] Bu ekranda direk 2. şık olan "Hataları tara ve tamir et" seçeneğini tikledim ve başlattım. Karşıma çıkan ilk soru (.... kısımlarını hatırlamıyorum) "Disk başka bir ..... tarafından kullanılıyor. Diski zorla çevrimiçi yapmak istermisiniz? (E/Y) Hatalara sebep olabilir" gibi bir soruydu tam hatırlayamasamda bu şekilde çevirmiştim. Her neyse bu soruya hayır dediğimde zaten işlem gerçekleşmiyor bende evet dedim. 2. Sorudada başlangıçta onarması için zamanlamamı istermisin gibi birşeydi evet dediğimde tekrar başlatığımda bir konsol çıkıyor yine diskleri birleştirmeye çalıştığımdaki aldığım hatayı alıyorum. Hayır dediğimdede işlem devam etmiyor. Bu anladığım kadarıyla chkdsk komutunu çalıştırıyor.
Bunların dışında chkdsk komutunu çalıştırmayıda denedim. Komut satırını açtım ve "chkdsk D: /f /x" yani diski çevrim dışı yap ve tara komutunu çalıştırdım. Yine MiniTool partitationdaki konsolda karşıma çıkan soruları verdi /x kullandığımda ilk soruyu vermiyordu /x kullanmadığımda ilk soru geliyordu sebebi zaten belli ama önemli olan o değil chkdsk komutu çalışmıyor sorun bu.
Yani hiçbir şekilde Unallocalled kısmı D diskine katamıyorum. Ne yapmalıyım ?