Şimdi Ara

Harddisk Darboğaz Yaparmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

160 GB Samsun 8 MB HDD KUllanıyorum Bu İşlemcının Performansını Felan Etkılermı Darboğaz OLayı Yaşanırmı ?

Sistemden Istedıgım Performansı Alamadıgımı Dusunuyorum. HDD'Denmıdır Masaustu Hızı Felan.

Bu Arada Sisteme 500 W Power Yetmıyormu Acaba Yük Altında ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By DeaqLe -- 2 Ocak 2012; 23:49:56 >

• Diger bileşenler ne kadar iyi olursa olsun bilgisayar en kötü parçanın hızında çalışır.Günlük uygulamalarda,Office,Ps,3D vs.vs. hepsinde işlemci ne kdar iyi olursa olsun hdd nin hızına takılır ama oyunlarda fps farketmez bekleme süresi kısalır.Ayrıca bilgisayarda para verdigim içime en çok sinen parça ssd dir.
  • Öncelikle darboğaz olayını hatırlayalım. Kısaca işlemcinin yani CPU'nun, GPU'ya yani ekran kartına yetmemesidir.
    İmzanı göremiyorum ama HDD'ye bağlı olması şu şekilde olabilir. Mesela önbelleğe, RPM(Rev. Per Minute), diski nasıl böldüğünüz gibi etkenlere bağlıdır. Ama güç yetmemesi gibi bir problem olsa bilgisayar yük altında kapanır zaten. Ekran kartından verim alamamanda darboğaz yüzünden olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By DeaqLe

Sistemim İmzamdaki Gibi.

160 GB Samsun 8 MB HDD KUllanıyorum Bu İşlemcının Performansını Felan Etkılermı Darboğaz OLayı Yaşanırmı ?

Sistemden Istedıgım Performansı Alamadıgımı Dusunuyorum. HDD'Denmıdır Masaustu Hızı Felan.

Bu Arada Sisteme 500 W Power Yetmıyormu Acaba Yük Altında ?

HDD yalnız Windows açılışı ve programların çalışması (+oyunların yükleme ekranı gibi) anında hızını hissettir, kalan zamanların hepsinde tüm sistem RAM üzerinden çalışır.
    Hızda bir sorun oluyorsa işlemci, RAM, anakart ve ekran kartlarını düşünmelisin.

Öte yandan kullandığın düşük bir model olduğundan teknoloji olarak da eski. 2010 ve 2011 üretimi 500GB ve üzeri diskler saniyede 120-160 MB okuma yaparlarken senin diskin 60-80 MB/saniye'de kalır. Olanağın varsa diski 500 GB ya da 1 TB 7200 rpm SATA3 bir taneyle değiştir.

Veya şimdiki de 160 olduğuna göre 60 veya 120 GB'lık SSD'de düşünebilirsin. Eskisi depo olur, SSD'ye Windows'u kurarsın. SSD'lerin hızları 250 MB'dan başlayıp 550 MB'a kadar çıkıyor, çok ciddi hız farkı yaşatır, Windows 3-4 saniyede açılır.

• yapar ama bu herşey için geçerli değildir
  • 160 'Lıgı Depo Olarak Kullanıcam 120 SSD Alıcam Bakalım Ne Gibi Performans Saglıcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By DeaqLe

160 'Lıgı Depo Olarak Kullanıcam 120 SSD Alıcam Bakalım Ne Gibi Performans Saglıcak.

kemerini bağla ve uçmaya hazırlan ssd forever
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC darboğaz
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ssd ucurur
  • Bilgisayar en yavaş bileşeni kadar hızlı olabilir Darboğaz her parça için geçerli olabilir.

Geçen gün sata3 ssd ile çalışan makineme 160 gb sata disk takıp windows kurdum. Makine adeta yerlerde sürünüyor.
    diskin çalışıp çalışmadığını kontrol için takmıştım. Makineniz ne olursa olsun içerisinde herhangi bir bileşeni kötüyse bütün hızı törpüleniyor.
  • Bilgisayarda bulunan tum temel donanimlar darbogaz yapar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.