Şimdi Ara

Harddisk çalışıyor fakat bilgisayar harddiski görmüyor YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta dedigim gibi harddisk çalışıyor fakat bilgisayar harddiski görmüyor daha dün görmüştü şimdi görmüyor ve bilgisayar hiç açılmıyor disk boot failure insert system disk and press enter hatası veriyor yardım arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birsürü konu inceledim ama yok yok yok

• Bu hata başlangıç(boot) yapabileceği bir disk ortamı bulamadığında görüntülenen bir hata. Sabit diskiniz sizinle saklambaç oynayası gelmişse aşağıdaki adımları uygulayın

* Bilgisayarınıza bağlı bir flash disk vb bağlıysa bu hatayı verebilir. Sabit disk harici tüm boot edilebilir ortamları çıkarıp tekrar deneyin.
    * Sabit diske bağlı kablolar yerinden çıktığında bu hatayı verebilir. Kablolar yerinden çıkmış yada tam oturmamış olabilir. Çıkarıp geri takın.
    * Sata/Ide kablosu sorunluysa bu hatayı verebilir. DVDRW'ın kablosuda sata/ide ondan çıkarıp sabit diskinize bağlayıp bir deneyin. Çalışırsa yeni sata/ide kablosu alın.
    * Sata/ide portunun yerini değiştirmeyi deneyin. Bir ihtimal çalışabilir..
    * Sabit disk tamamen arızalıysa bu hatayı verebilir. Sabit disk'in yenisini almanın zamanı gelmiş demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailchakar -- 20 Mayıs 2014; 22:26:10 >
  • Hdd yi baska pc de deneyin. hdd nin tiremesi vs. Calıstıgı anlamına gelmez. içindeki karttada sıkıntı olabilir yani :)
    ama boot tan dolayıda olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailchakar

Bu hata başlangıç(boot) yapabileceği bir disk ortamı bulamadığında görüntülenen bir hata. Sabit diskiniz sizinle saklambaç oynayası gelmişse aşağıdaki adımları uygulayın

* Bilgisayarınıza bağlı bir flash disk vb bağlıysa bu hatayı verebilir. Sabit disk harici tüm boot edilebilir ortamları çıkarıp tekrar deneyin.
    * Sabit diske bağlı kablolar yerinden çıktığında bu hatayı verebilir. Kablolar yerinden çıkmış yada tam oturmamış olabilir. Çıkarıp geri takın.
    * Sata/Ide kablosu sorunluysa bu hatayı verebilir. DVDRW'ın kablosuda sata/ide ondan çıkarıp sabit diskinize bağlayıp bir deneyin. Çalışırsa yeni sata/ide kablosu alın.
    * Sata/ide portunun yerini değiştirmeyi deneyin. Bir ihtimal çalışabilir..
    * Sabit disk tamamen arızalıysa bu hatayı verebilir. Sabit disk'in yenisini almanın zamanı gelmiş demektir.

Diski ara sıra tanıyor ara sıra tanımıyor. Tanısa bile Windows başlatılıyor ekranına gelmiyor tanıdığı zaman xp cdsizyle cdromdan format gibi birşey denedim olmadı. Şuan hard diski görüyor cdrom U görüyor fakat cdromu çıkarınca harddiskte gözükmüyor anlamadım gitti

• Diski ara sıra tanıyor ara sıra tanımıyor. Tanısa bile Windows başlatılıyor ekranına gelmiyor tanıdığı zaman xp cdsizyle cdromdan format gibi birşey denedim olmadı. Şuan hard diski görüyor cdrom U görüyor fakat cdromu çıkarınca harddiskte gözükmüyor anlamadım gitti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IDE kablo kullanıyorsanız jumper ayarı yapmanız gerekiyor. bu konuyu inceleyin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailchakar

IDE kablo kullanıyorsanız jumper ayarı yapmanız gerekiyor. bu konuyu inceleyin..

Bana bunu detaylı anlatır misin orda tam anlayamadım detaylı kısa ve öz

• Sabit diskin jumperını çıkarın. CDRom jumperınıda ortadaki iki pin'e takın. Cdrom'unuz slave(ikincil) Sabit disk'inizde master(birincil) olarak çalışacaktır.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/822/30ff7e4c-6e75-49fd-a1db-6ad16657758a.jpg

Detaylı anlatım için tıklayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailchakar -- 21 Mayıs 2014; 14:26:26 >
  • hocam birde burada bir yöntem anlatıldı ben yaptım fark etti bayaa görsel anlatım var

http://anakartamiri.com/hard-disk-nasil-sokulur/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.