Şimdi Ara

harddisk bölmek ve d'den oyun oynamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, benim sorun şu ki; elimde 320gb harddisk var, bunu 50-270 ayırsam, 50'ye sadece program ve işletim sistemimi, 270'e de tüm oyun ve belgelerimi yüklesem performans ve sağlık açısından sorun teşkil eder mi?

işletim c'den çalışıp oyun d'de çalışsa, c-d arası gidip gelmekten harddisk zarar görür mü? ya da (tam bilmiyorum) d'den oyun bilgilerini alıp c'de işleyip sunuyorsa aynı harddisk üzerinde işlem yapmak performans düşürmez mi?

şimdiden teşekkürler

• spam için özür diliyorum ama biraz acelem var, bugün formatlayıp hazırlayıp yarına kullanmam gerek, zaten recovery ile kuruyorum 3-4 saati buluyor, hatta geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

merhaba arkadaşlar, benim sorun şu ki; elimde 320gb harddisk var, bunu 50-270 ayırsam, 50'ye sadece program ve işletim sistemimi, 270'e de tüm oyun ve belgelerimi yüklesem performans ve sağlık açısından sorun teşkil eder mi?

işletim c'den çalışıp oyun d'de çalışsa,- c-d arası gidip gelmekten harddisk zarar görür mü? ya da (tam bilmiyorum) d'den oyun bilgilerini alıp c'de işleyip sunuyorsa aynı harddisk üzerinde işlem yapmak performans düşürmez mi?

şimdiden teşekkürler

-performans ve sağlık açısından sorun teşkil eder mi?
    -etmez
    - c-d arası gidip gelmekten harddisk zarar görür mü?
    -görmez
    -c'de işleyip sunuyorsa aynı harddisk üzerinde işlem yapmak performans düşürmez mi?
    -c ye alıp işleme gibi bişey sözkonusu olmadığı için perf düşmez

• Hiçbir sorun olmaz ama benden bir tavsiye: Diski üçe böl.
    1- İşletim sistemi ve programlar. 2- Oyunlar. 3- Yedekler ve ıvır zıvır.
    Oyunlara ayıracağın bölümü mümkün olduğu kadar küçük tut. Bu sayede veri okuma birazcık daha hızlı olur ve disk birleştirme daha çabuk olur.
    Ve bir püf noktası olarak oyunlar bölümünü formatlarken cluster boyutunu (ayırma birimi boyutu) en büyüğe ayarla. Okuma yazmayı biraz daha hızlandırmış olursun. Ufak bir dezavantajı var dosyalar biraz daha fazla yer kaplayabilir ama önemsiz bir değerde.
  • çok teşekkürler, sadece belgeler değil oyunları tekrar yüklemek de ayrı bir dertti, bu dertten kurtardın beni :)

peki c'de sadece işletim sisteminin olmasının işletim sistemi çalışmana performans katkısı var mı? hani daha az dosya barındırdığı için çalışma ortamı daha sakin? bir de, c-d arasında gitmek hdd için ısı problemi oluşturur mu, notebook kullanıyorum zaten ısınma problemi başımda :)
  • Sadece iştetim sistemi için bölüm oluşturmak fazlaca angarya bir iş olur, performansa katkı sağlayacağını sanmam. c-d arasında gitmek derken?
    Eğer kopyalama, taşıma gibi işlemleri kastediyorsan ısıya, elektrik tüketimine vs. hiçbir etkisi yoktur. İstersen diski 100 e böl, sonuçta bir tane fiziksel disk olduğu için bişey farketmez.

Güncelleme: Eğer oyunları direkt harddiske kopyalayıp öyle çalıştırıyorsan dediğin gibi tekrar kurmak gerekmez. Ama kurarak çalıştırıyorsan c ye format attığın zaman büyük olasılıkla oyun çalışmaz. Çünkü kayıt defteri girişleri de silinmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 5 Mayıs 2010; 0:07:24 >
  • 3 bölüm oluşturmak mantıklı gibi göründü, sanırım 50-100-150 oluştursam, 150 belgelerime, 50 işletim sistemi ve gerekli programlara, 100 de sadece oyunlara ayırabilirim.

fiziksel ve mantıksal arasındaki farkı tam bilmediğim için sorularım biraz abest oluyor :) velev ki harddisk'in diskleri 10cm yarıçaplı olsalar, bölüm oluştururken, alana göre harddiskin 2cm'lik daire ve 2-10cm arasındaki alan kalan diye mi ayırır? eğer böyle ise harddisk kafası git gel yapar sürekli, bu da sağlıksız bi çalışma oluşturur diye düşündüm.

işletim sistemi için ayrı bölüm oluşturmak niye angarya olsun ki? tek problem aklıma takılan, c sürücüsünde az yer kalırsa, d veya e den ekleme yaparsam ne olur? eğer aklımdaki dairesi parçalara ayırmak şeklinde ise, c mesela ilk 2cm içindeki alan ve harddiski büyütme sonrası 9-10cm arasındaki simit olur ki çok kötü bir çalışma alanı oluşturur.

bu bölümleme işi, bölüm büyütme zararı olmayan, sadece klasör oluşturmak gibi birşey midir yoksa bu dairenin alansal bölgeleri midir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.