Şimdi Ara

Hardcore Oyun Sistemi Topluyorum(Parça bazında öneriler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski sistemimi sattım ve üstüne uzun zamandır biriktirdiğim parayı da ilave edip önümüzdeki hafta sonu şöyle bir sistem toplayacağım.

-----------------------------------------------------------------------
    Mainboard: Msi X99s Sli Plus 700
    Cpu: Intel Core I7 5820K 1100
    Cpu Cooler: Cooler Master Seidon 240M 300
    Ram: Kingston 16Gb(4x4) 3000Mhz DDR4 Cl15 1.35V 1000
    Gpu: 2x Galax Gtx980 Soc 3500
    Ssd: Samsung 500Gb 840 Evo Sata 3 700
    Sound Card: Creative Sb-Z 300
    Psu: Evga Supernova 850 G2 850W 80+ Gold Modular 450
    Chasis: Corsair Graphite 380T 450
    Headset: Shure SRH 550-E 230
    -----------------------------------------------------------------------

Altakilerde eski sistemimden kalanlar.
    ------------------------------------------------------------------------
    Samsung S27A950D 27" 120Hz 1080P
    Logitech Z 5500 500W 5+1 DTS-DB
    Logitech G110
    Cm Storm Inferno 4000 Dpi
    Western Digital 2TB Caviar Black 7200Rpm
    ------------------------------------------------------------------------

Komple yeni bir sistem önerisi yerine parça bazında değişiklik önerileriniz varsa söyleyin lütfen.

Pahalı bir sistem topladığımın farkındayım ama fiyat olarak bunun üzerine çıkamam.(Örneğin gidip bu sistemin yanına 3000TL ye yeni bir ASUS PG278Q 27" ROG SWIFT alamam) Eski sistemimden kalan monitörü kullanacağım. 2K veya 4K monitör almak istemiyorum.

Ses kartı + headset ikiliside benim için önemli. Hoparlörleri günün belli saatlerinde kullanamıyorum.)

(Sistem hardcore-gaming için kullanılacak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KellMertAn -- 6 Aralık 2014; 18:49:38 >

• arkadaşım ciddi misin bilmiyorum bence değilsin ama cidden böyel bir sistem toplamayıda düşünüyorsan çok gereksiz bir sistem olur
  • 1080p için bu sistem fazla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KellMertAn K kullanıcısına yanıt
    Bu sistemi 1080p çözünürlük için mi alıyorsun
  • Böyle bir sistem için en az 2k 1 ms 144Hz monitör lazım.
    Gereksiz olmuş yani.
  • 2k ve veya 4k monitör istemiyorum çünkü mesela Metro Last Light örneğini vereyim. En yüksek grafik ayarlarında 2k Monitörde 65-70 fps lerde oynamaktansa 1080p 120 hz monitörde 120 fps de oynamayı tercih ederim. Bu kişiden kişiye değişebilir tabiki. 2k monitör demek direkt fps yi %50 düşürmek demek. Oyunlar açısından da 2k veya 4k çözünürlük beni pek etkilemiyor açıkcası.

Şu sistem 1080p 120 hz monitörümde uzun süre her türlü oyun su gibi akıtır.

Konu içerisinde de söylediğim gibi lütfen bunları tartışmak yerine sadece parça bazında önerileriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KellMertAn -- 6 Aralık 2014; 18:33:33 >
    bu sistemle 120 fps değil 520 fps alırsın 120 herz montöre bile fazla gelir bu sistem en az 2k çözünürlükte bir monitör olmalı ki sistemin hakkını versin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Creative ne zaman Z5500 diye bir urun cikardi ? Tahminimce can sikintisi icin gelmis arkadas.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

Creative ne zaman Z5500 diye bir urun cikardi ? Tahminimce can sikintisi icin gelmis arkadas.

Düzelttim.

3. Sefer belirticem ama parça bazında önerileriniz varsa söyleyin lütfen.

Bu attığınız mesaj ile konuya nasıl bir katkıda bulunduğunuzu anlayamadım.

Üslubunuzdan da pek yardımcı olma niyetinde olduğunuzuda sanmıyorum açıkcası.

Bu tür yardımcı olmayan mesajlara bundan sonra yanıt vermeyeceğim.

@Creative13 Örnek olması için atıyorum linki : http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_980_SLI/13.html

Keşke dediğiniz gibi olsada 500 fps verse. 980 sli almam gider 1 adet 970 alırdım. Ben çok uzun süreler oyun oynayan biriyim. Daha çok grafik tarafı ağır basan single player oyunları oynamaktan zevk alırım. Far Cry 4 gibi. Benim istediğim akıcılığı istediğim ayarlarda verebilecek tek sistemin bu ayarlar da olduğunu düşünüyorum.

Şimdi ki oyunları geçtim, bu sistemle çok uzun bir süre kasaya elimi sürmeden idare edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KellMertAn -- 6 Aralık 2014; 19:00:28 >

yanılıyorsunuz bu kadar para vermeye gerek yok sitediğinizi almanız için hele 980 sli'a hiç gerek yok tek 980+i7 4790k dahi istediğiniz performansı size sağlar 4k çözünürlük dışıdna bu sistem çok gereksiz 500 gb ssdde aynı şekilde oyunlarda size pek bir katkısı olmayacak onun yerine 240 gb ssd+ 2tb hdd daha verimli olur sonuçta 1080p için alıyorsunuz sistemi daha fazlasına gerek yok 980+i7 4790k size uzun süre 1080pde ultrada oyun oynama imkanı sunar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 6 Aralık 2014; 19:14:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KellMertAn

quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

Creative ne zaman Z5500 diye bir urun cikardi ? Tahminimce can sikintisi icin gelmis arkadas.

Düzelttim.

3. Sefer belirticem ama parça bazında önerileriniz varsa söyleyin lütfen.

Bu attığınız mesaj ile konuya nasıl bir katkıda bulunduğunuzu anlayamadım.

Üslubunuzdan da pek yardımcı olma niyetinde olduğunuzuda sanmıyorum açıkcası.

Bu tür yardımcı olmayan mesajlara bundan sonra yanıt vermeyeceğim.

@Creative13 Örnek olması için atıyorum linki : http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_980_SLI/13.html

Keşke dediğiniz gibi olsada 500 fps verse. 980 sli almam gider 1 adet 970 alırdım. Ben çok uzun süreler oyun oynayan biriyim. Daha çok grafik tarafı ağır basan single player oyunları oynamaktan zevk alırım. Far Cry 4 gibi. Benim istediğim akıcılığı istediğim ayarlarda verebilecek tek sistemin bu ayarlar da olduğunu düşünüyorum.

Şimdi ki oyunları geçtim, bu sistemle çok uzun bir süre kasaya elimi sürmeden idare edebilirim.

Forumda troller fazlasıyla mevcut.O yüzden yaklaşımım bu şekilde sabit.Ama bu yardımcı olmayacağım anlamına gelmiyor.Yardımcı olurum alırsın veya almazsin o senin bilcegin iş tabikide

• Hacı bence aynı böyle düşündüğün gibi al hiç parça değiştirmeye gerek yok mükemmel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KellMertAn

2k ve veya 4k monitör istemiyorum çünkü mesela Metro Last Light örneğini vereyim. En yüksek grafik ayarlarında 2k Monitörde 65-70 fps lerde oynamaktansa 1080p 120 hz monitörde 120 fps de oynamayı tercih ederim. Bu kişiden kişiye değişebilir tabiki. 2k monitör demek direkt fps yi %50 düşürmek demek. Oyunlar açısından da 2k veya 4k çözünürlük beni pek etkilemiyor açıkcası.

Şu sistem 1080p 120 hz monitörümde uzun süre her türlü oyun su gibi akıtır.

Konu içerisinde de söylediğim gibi lütfen bunları tartışmak yerine sadece parça bazında önerileriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.

O sadece metroda denebilir.
    Hem 2k monitörde istersen 1080p de oynayabilirsin.

2k bi ekran almalısın kesinlikle.vatana gidip aynı görüntüyü bi 1080pde bide 1440pde gör.oyun deneyimin değişiyor.ddr4 yerine ddr3 ram alabilirsin 2yıl sonra ddr4lerin fiyatı yarıya düştüğünde üzülme.ayrıca sli gtx980 2k da crysis3 ultrada +100fps veriyor
    http://www.youtube.com/watch?v=GIXzGF8lruU
    anakart+ram+ekran kartı+cpu bunların hiçbirini görmiyceksin.bunlar istersen 10bin$ lık olsun sonuç aynı olur senin için.1080p 120fps.Senin gördüğün şey o monitörün verdiği çözünürlükle alakalı.ben olsam biraz daha biriktirir 2k monitör alırdım keinlikle.

Ayrıca gerçekten 60fps ile 120fps yi ne kadar ayırt edebiliyosun bi düşün.Çoğu editör +40için akıcı 60için daha fazlasının anlamı olmadığını söylüyor.Şahsen ben de katılıyorum.Örneğin masaüstünde 120fps de dota2 oynarken dikey eşitlemeyi açınca 60fps sınırı geliyor ve cidden bir farkını göremiyorum.
    120fps fullhd 100fps 2k.Kararı sen vericeksin para senin sonuçta ama kişisel tavsiyem 2k bi monitör al derim.

• Cool sytsem

• Hocam 1080p için 120 Hz monitörü tek başına bir GTX980 çok rahat karşılar. "Bence" boşuna para saçmayın bunun için. Tek karta düşünce doğal olarak işlemci ve anakart da çok üst seviye kalıyor. Onları da düşürebilirsiniz biraz. Yukardaki sistem 1080p için çok çok fazla israf olur. Yine senin tercihin tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.