Şimdi Ara

HARD DISK HATASI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarda çalışırken bir an elektrikler gidip geldi. Makineyi açtığımda kilitlendi. Bir kez daha başlattım ancak bu seferde "DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" hatası verdi. HD yi hiç göremiyorum başka makineye taktım HD oradada görünmüyor. Hard Diski Kurtarma şansım varmıdır?

Kolay Gelsin.

• HDD yi biosta görebiliyorsanız kurtarmanız için bir engel yok demektir. Biostan boot ayarlarını tekrar gözden geçirin. Bios türüne göre değişiklik gösterecektir ancak genelde "auto-hdd-detect" gibi bir seçenek vardır. Bu seçenekle HDD nizi yeniden bulmayı deneyebilirsiniz. Donanım açısından ise ide/sata kablonuzu çıkarıp tekrar takınız sata kullanıyor iseniz farklı anakarttaki farklı bir soket denenebilir. Keza aynı değişiklik PSU girişi için de geçerli. Gerekirse diğer tüm boot aygıtarının bağlantılarını keserek deneyin ( diğer diskler,cd-rom gibi ) Eski tip bir disk ise jumper ayarlarınızı değiştirerek denemeler yapın. Baştada belirttiğim gibi eğer bios diski görüyorsa içiniz rahat olsun en fazla format ile sorun çözülür. Ayrıca ilerisi için radikal bir önerim diski linux kurulu bir sistemde deneyin yapısal bozukluk yok ise ( yanma,bozulma gibi ) büyük ihtimalle linux diski görecektir ki bu durumda verilerinizi dahi kurtarabilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun

• HDD ye giden güç kablosunu değiştirmeyi farklı bir kablo ile güç vermeyi dene dene.

başarılı olucaksın umarım
  • Biosta HDD yi hiçbir şekilde göremiyorum, Buraya yazmadan önce biostan auto detect ile taramış ve kablo söküp takmış netice alamamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi momoli -- 2 Kasım 2009; 18:48:12 >
  • Bu pek iyi bir haber değil sanırım :( Ama umut kesmemek lazım Başka bilgisayarda da çalıştıramadığınızı söylemiştiniz kasıt orda da biosta görememek midir ? Son bir öneri olarak sistemi işletim sistemi cd si ile başlatarak kurulum yapmayı deneyebilirsiniz belki kurulum aşamasındaki tarama diski görebilir. Biosta görülmeyen bir disk için zor bir ihtimal ama denemekte fayda var. Umarım kurulum diski görerek format müteakip kurulum yapar.Saygılarımla
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

xp cdsini takıp onarmayı denedim ancak hardisk bulunamadı diye bir mesaj vedi.
    Başka makinaya taktım ama o makinanın biosundan tarama yapmadım. Onu hemen deneyeyim
  • Hiren's BootCD 10.0 sanırım son önerim olacak özellikle HDD Tools bölümündeki araçlar faydalı olabilir. Zamanında benzer sorunlarda çok işime yaramıştı.Yeni bir harddisk almak zorunda kalsanız dahi ilerideki başka sorunlarınız için de son derece kullanışlı bir kittir.

İçeriği hakkında bilgi için :

http://www.hiren.info/pages/bootcd

Kolay Gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Disk Format Atılmıyor
    15 yıl önce açıldı
    Hard disk 1 Fault !
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açılışta yazılan hata aynen şöyle:

Veriying DMI Pool Data ........... Update Success

Boot from CD/DVD:

DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
  • Merhaba , bu aralar sanırım internet aleminde hddlerin MBR lerini silen bi virüs var , cunki bu aralar herkez aynı hatayı almaya başladı ,, bikaç forumdan flanda aynı sorunlar var , bilmiyorum neden oluyo ama bu kesin bi virüsün işi.. benimde dün 500gb lık harddiskim senin bu bahsettiğin sorunların aynısını yaşattı bana .. Hdd bozuk duruyo 2 gündür elimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 3 Kasım 2009; 0:08:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.