< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Multijet vw motoru mu, başka yerde söyleme bunu.
Dizel motor için 1997 yılında common raili sistemini icat eden Fiat. Bosch'a sattıktan sonra bütün araçlar kullanmaya başladı. |
Üretemeyiz değil. CHP dışında bir partinin hükümet olduğu bir dönemde üretilirse CHP seçmeni çamur atacak yer arar. Mesela uçsa bu kamyonet buradaki en çok beğenilen yorum şu olur:
''Diğer kamyonetlerin hiçbiri uçmuyor bu ne saçmalık? Bir şeyi de düzgün yapın.'' |
Üretim değil üretim siyaseti yapılıyor.
Sadece ana akım yandaş gazete haberlerini değil, açın biraz objektif şekilde ülkemizin tarihini okuyun. Yarım asır önce 20 mühendisle 4.5 ayda araba yapıldı zaten. (Bkz Devrim) "Şark" kafasıyla düşünülüp "Garp" kafasına uyulduğu için devamı gelmedi. Vehbi Koç ve Bernar Nahum bu ülkede "YERLİ" (Otosan) seri üretim ilk arabayı üretip sattı. (Bkz. Anadol) Bu arabaya ülke içinde rekabette destek olunmadığı için ve Ford'lara Renault'lara yer açıldığı için yitip gitti. Devamı gelmedi. Motoru Ford vs muhabbetlerini geçin, çatır çatır araba üretilip satıldı. Yerli üretim felsefesi devam etseydi ve halk da bunu benimsemiş olsaydı 10 yıla kalmaz motor da üretilirdi şanzıman da. Kaldı ki şu an motor/şanzıman üniteleri ortak kullanım veya satın alma ile farklı markalar arasında paslaşılıyor. Hyundai, Otosan'dan 8 yıl sonra kuruldu. Hyundai kurulduğunda Anadol yollarda geziyordu. Şimdi Hyundai'nin dünyadaki durumuna bir bakın. ******************** Devletimiz 20 değil, 2000 mühendisi 100 pazarlamacıyı 100 yöneticiyi ve 100 reklamcıyı bir çatı altında toplayıp istihdam edebilecek durumda. Siyasetini yapacağına icraatini yaparsın, özelleştireceğine kamulaştırma yap, ön ayak ol. Bu ülke devletin işe el atmasıyla sanayiye kavuştu. Yine devletin işe el atmasıyla da araba sanayisine tekrar giriş yapabilir. Devir elektrikli araç devri, telefoncuya araba yaptırmaya kalkarsan iş böyle uzar işte. Ayrıca; BMC zaten araç üreten bir şirketti. Üstelik zaten yerliydi. Yani daha RTE İstanbul'da FETÖ'yle fotoğraf çektirirken BMC araç üretiyordu. Onluk bir durum yok yani. Ayıp olan; siyasetini yaptığın şeyi ürettiremiyor oluşundur. 18 yıldır iktidardasın. Var mı RTE ile kurulup da yerli araç üreten bir şirket? Yok. Nokta. |
Bıraktı derken?https://www.lamborghini-tractors.com/en-eu/
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 18 Ekim 2019; 16:1:41 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|