Şimdi Ara

Hani üniversitede devamsızlık olayı rahattı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisede bile 20-25 gün yaptıgınızda sorun olmazken , Üni. gibi bir ortamda kocaman adamlara tanınan hak 2 yada en fazla 3 haftaymış ? Yıllardır üni.ler için şunu duydum hep "İster gir ister girme derslere dersi ver yeter" "Üniversiteye gidin rahatlarsınız devamsızlık olayı yok" diye hocalardan.

Ama şimdi bakıyorum ki hepsi palavraymış demekki. Daha özgür rahat olacağına devamsızlık konusu çok daha sıkı liseden. Bir derse 3 defa gelmeyince kalmak ne demek ? Lisede bir derse bütün sene gelmeyen arkadaşlarımı biliyorum.

İşimiz zor harbiden.

• Bölüme-üniversiteye göre değişiyor.Bizde serbest mesela
  • Ege - Tarihte nasıldır ? Yani edebiyat fakültelerinde sıkı mıdır
  • Yav kanka bak şimdi.Öyle dedigin gibi ama bizim sınıfta bir avrat vardı tamammı 5 hafta devamsızlıgı oldu halde hocayla konustu geçirdi hoca bunu.Ben kışın dışarı cıkmaya üşenirdim yurtta kalorifer yanardı içerisi sıcacıktı.Sabah ben zıbarırdım okula giden arkadaşlar yerıme imza atardı.Ne dogru düzgün derslere girerdim nede okula giderdim.
  • İyi de benim her ay 10 gün devamsızlık yapmam gerekecek özel sebeplerden ötürü Kesin kalacağım hiç gidip masraf yapıp okula başlamaya gerek yok sanırım o yüzden
  • Eğer geçerli bir sebebin varsa hocalarla konuşup ayarlayabilirsin belki, hemen kestirip atma derim.
  • okula ve fakülteye göre değişir o.sen kendi okulundan bilgi almalısın önce.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • genelde yüzde 30 dur devamsızlık o da dönemde 4 hafta eder 2-3 haftaya da imza attırırsan 7 hafta eder zaten dönem 14 hafta oluyor
    hatta amfi ise yoklama bile almazlar genelde
  • hayatımda duyduğum en manasız serzeniş.
    %30 devamsızlık hakkı olur çoğu yerlerde. bazı hocalar yoklama almaz.
    bazıları alır, imzaları saymaz.
    bazıları çok sıkı olur. hocasına göre değişir.

ama derse gitmek istemiyorsan açıköğretim gibi bir seçenek var. örgün öğretime girerek, bu normal devam zorunluluğunu zaten kabul ediyorsun.

eğitim kurumunda eğitim görmenin zorunlu olmasını yadırgamak, işte Türkiye gerçeği.

mazeretin varsa da hocalarla konuşabilir, olmadı rapor alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 16 Eylül 2011; 16:05:22 >
  • eğitim fakültelerinde durum nasıldır bilen var mı ?
  • valla devamsızlıkla ilgili problemi olanları hukuk fakültesine bekleriz, yoklama filan yok (istanbul üniversitesi için konuşmaktayım) ilk haftalar yeni üniversiteli olmanın verdiği saflıkla ve heyecanla her derse katılan fakülte öğrencileri bi müddet sonra tek derse girip çıkma eğilimde oluyor, 4 sene boyunca okula uğramayıp sınavdan sınava gelenler var o derece yani, dersin ortasında elini kollunu sallayarak çıkadabilirsin kimse bişey demiyo, türkiyedeki hukuk eğitimi bu seviyede işte a dostlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: başak92

valla devamsızlıkla ilgili problemi olanları hukuk fakültesine bekleriz, yoklama filan yok (istanbul üniversitesi için konuşmaktayım) ilk haftalar yeni üniversiteli olmanın verdiği saflıkla ve heyecanla her derse katılan fakülte öğrencileri bi müddet sonra tek derse girip çıkma eğilimde oluyor, 4 sene boyunca okula uğramayıp sınavdan sınava gelenler var o derece yani, dersin ortasında elini kollunu sallayarak çıkadabilirsin kimse bişey demiyo, türkiyedeki hukuk eğitimi bu seviyede işte a dostlar

zaten görüyoruz hukuk sistemini bu ülkede hangi alanda olursa olsun eğitim tam anlamıyla hiçbir şekilde verilmiyor......

• Peki bu devamsızlık hakkı %50 ye vurdu söylentisinin altı dolu mu?
    Doğru ise çok kötü söverim Yök'e kalmış zaten okulun bitmesine en fazla 2 dönem
  • Gazi İİBF'de yoklama yok gibi birşey olması gerekende bu. Üniversite burası, herkes özgür. dersi dinlemek isteyen gelir dinler, istemeyen gelmez abi.
  • Dünya üzerinde böyle bir serzeniş görülmemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vikernes -- 17 Eylül 2011; 0:59:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: interrex

valla devamsızlıkla ilgili problemi olanları hukuk fakültesine bekleriz, yoklama filan yok (istanbul üniversitesi için konuşmaktayım) ilk haftalar yeni üniversiteli olmanın verdiği saflıkla ve heyecanla her derse katılan fakülte öğrencileri bi müddet sonra tek derse girip çıkma eğilimde oluyor, 4 sene boyunca okula uğramayıp sınavdan sınava gelenler var o derece yani, dersin ortasında elini kollunu sallayarak çıkadabilirsin kimse bişey demiyo, türkiyedeki hukuk eğitimi bu seviyede işte a dostlar

İstanbul Hukuk'un bir dersini görmüştüm, amfiler dolu olduğunda Beşiktaş'ın yeni açık tribününü andırıyor. Derslerde imza toplamaya kalksan sabahtan akşama ancak biter herhalde, kısacası mümkün değil. Sonuç: fotokopiden ezber yöntemiyle ders geçen ve Hukukçu/Mühendis/Ekonomist vb. olan bir nesil.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

quote:

İstanbul Hukuk'un bir dersini görmüştüm, amfiler dolu olduğunda Beşiktaş'ın yeni açık tribününü andırıyor. Derslerde imza toplamaya kalksan sabahtan akşama ancak biter herhalde, kısacası mümkün değil. Sonuç: fotokopiden ezber yöntemiyle ders geçen ve Hukukçu/Mühendis/Ekonomist vb. olan bir nesil.

.

• quote:

quote:

fotokopiden çalışarak geçmek zor tabi de açıköğretim misali kitapları çalışıp girip gayet de yüksek ortalamayla mezun olunur

• quote:

quote:

quote:

fotokopiden çalışarak geçmek zor tabi de açıköğretim misali kitapları çalışıp girip gayet de yüksek ortalamayla mezun olunur

Doğru söylüyorsun ancak bu durum eğitim kalitemize zarar veriyor. Derslere mümkün olduğunca devam sağlanmalı ve dersine göre ödev, proje, belli bir konuda araştırma, makale yazma, sunum vb. faaliyetlerin en azından birkaç tanesi yapılmalı. Düşün, öğrenci lisansı bitirmiş yüksek lisans yapıp, akademisyen olacak; üniversitede 1 tane sunum yapmamış, 1 tane kendi ürettiği bir projenin/çalışmanın makalesini yazmamış, alıntı nasıl yapılır bilmiyor, onu da geçtim doğru düzgün literatür taraması bile yapmamış. Zincirleme nesilden nesile böyle gidiyoruz malesef. Halbuki bu saydığım tipte çalışmalar akılca kalıcı oluyor ve kişiye mesleki bir formasyon katıyor. Diğer türlü açıköğretimden bir fark olmuyor dediğin gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.