Şimdi Ara

Hani İlaç Muadilleri Aynıydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Midem ara sıra fena ekşiyor ve saatlerce geçmiyor. Doktor Gaviscon Advance adlı ilacı yazmıştı. Üç senedir ara ara alıp kullanıyorum. Dün eczane gidip bu ilacı sordum ve ondan kalmadığını söyleyip muadili olan Pronat Advance ilacını verdi. Ben de güvenerek itiraz etmeden aldım ama normalde saniyesinde geçen ekşime bu sefer bir iki saat sonra geçti. Hani ilaç muadilleri aynı etkiliyi gösteriyordu?

• evdeki mirkop nedeniyle 10 sene mide yanması şikayetim varfı
    helico tedavisi gördüm fayda etmedi
    doktor mecburen sürekli lansaprol kullanacan defi
    2 yada 3 günde bir 1 kapsül kullanırdım senelerce

mirkopu evden kovdum 30 kilo verdim
    1 yıldır ilaç kullanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muadiller bire bir aynı olmuyor hocam
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Mikrop dediginiz kadin mi hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağlık bakanlığı orjinal ilaçla %80 aynı olması durumunda ruhsatı veriyor.Geri kalan %20 farklı olabiliyor.Bu farmakoloji karışık iş.Ben de muadil ilaçların %100 aynı olduğuna inanmıyorum.En basitinden vücuttaki verimliliği aynı olmayabilir.Biri 8 saat etki ediyordur diğeri 6 saat gibi.

• En son banada lustralin muadili selectra dır ikisinde ayni demislerdi sonuç 1 ay kullandık bırak etkiyi yan etkisi bile olmadı sanki ağzima şeker atıyordum.

• Muadil ilaçlara inanmayın :) bende doktordan ilaçlarım listesinin isteyip gidiyorum eczaneye herzaman . Ve ne zaman şundan kalmadı muadili var dediğinde tamam hepsi kalsın diyorum . Nasıl oluyorsa hemen aa bi tane kalmış deniyor ve hemen orjinal ilaç çıkıyor .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Muadil ilaçlara inanmayın :) bende doktordan ilaçlarım listesinin isteyip gidiyorum eczaneye herzaman . Ve ne zaman şundan kalmadı muadili var dediğinde tamam hepsi kalsın diyorum . Nasıl oluyorsa hemen aa bi tane kalmış deniyor ve hemen orjinal ilaç çıkıyor .

• eczacının yasaların ona tanımış olduğu muadil ilaç verme yetkisi var ve bu haklarını kullanarak muadil ilacı vermekteler, ancak bir sorun olduğunda bu argümanın arkasına sığınarak hastaya belirtmeden muadil ilacı verdiklerini belirtmektedirler.

ancak muadil ilaç hususunda hastalarla anlaşmazlık yaşamış ve yaşamamak isteyen bazı eczaneler hastaya elinde ilacın muadilinin olduğunu belirtip hasta kabul ettiği taktirde vermektedir.

kimi eczanelerin ise elinde hem orjinal hem muadili olduğu halde ısrarla hastaya belirtmeden nasıl olsa anlamaz etmez mantığıyla muadil ilacı vermesinin arkasındaki neden muadil ilaçların ecza depolarından kampanyalı mal fazlası ürün olarak satın alınması gerçeği yatmaktadır, yani tamamen muadil ilaç üzerinden dah fazla kar etme amacıdır.

Kendimde muadil ilaç kullanan biri olarak şunu belirtmeliyim, antibiyotik ilaçta hiç çekinmeden muadil ilacı alırım tansiyon ilacında alırım ağrı kesicide grip soğuk algınlığı ilacında mide koruyucu tablet ve kapsüllerde muadil ilacı kabul eder alırım. Ancak antidepresan, cilt kremi, boğaz gargarası, kolesterol ilaçları kimi öksürük şuruplarında muadil ilacı kabul etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: tazmannia

Mikrop dediginiz kadin mi hocam
    karı

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

evdeki mirkop nedeniyle 10 sene mide yanması şikayetim varfı
    helico tedavisi gördüm fayda etmedi
    doktor mecburen sürekli lansaprol kullanacan defi
    2 yada 3 günde bir 1 kapsül kullanırdım senelerce

mirkopu evden kovdum 30 kilo verdim
    1 yıldır ilaç kullanmıyorum
    Mirkop nedir panpa?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.