Şimdi Ara

Hangisinin önü daha açık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam İtü Odtü Ytü okullarında tek tek öğrenci olduğunuzu varsayın,
    Malzeme ve Metalurji Mühendisliği mi
    Kimya Mühendisliği mi?
    Hangi okulda hangisi okunur sizce? Hangi okul en iyisi diye sormuyorum okullar içerisinde hangisi daha iyi diye soruyorum.
    (örnek itüde okuyorsun, kimya mühendisliği mi malzeme metalurji mühendisliği mi?)

Odtüde kimya mühendisliği mi malzeme metalurji mi?
    İtü'de malzeme metalurji mi kimya mühendisliği mi?
    Ytüde malzeme metalurji mi kimya mühendisliği mi?

Ve sizce hangi bölüm daha iyi genel olarak. Hem iş bulma hem maaş olarak. Uzun vadede de ayrıca göz önünde bulundurun hangisinde iyi bir uzun süre deneyimli mühendis daha fazla maaş alır fln.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kimyanın çalışma alanı daha çok gibi
    Kimya, metalurjinin çalıştığı çoğu yerde çalışabilir ama tersi pek mümkün değil
    Mesela ilaç firmaları, gıda sektörü, boya-kozmetik vs alanlarında metalurji pek çalış(a)mazken kimyanın temel alanları aslında
    Ama mesela polimer üretimi, haddehane vs yerlerde metalurji olduğu gibi kimyacı da vardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç okulda da Kimya mühendisliği seçerdim.Potansiyeli çok yüksek bir bölüm ve metalurjiye göre daha geniş alana sahip.Sadece İlaç endüstrisi ve petrokimya bile çok büyük istihdama sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrifice003 -- 22 Kasım 2023; 22:15:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt
    Hocam peki sizce malzeme metalurji ytüde okunur mu? Benim ytülülerden duyduğum kadarıyla malzeme metalurji daha fazla rağbet görüyormuş kimya mühendisliğine göre. Zaten ikisinin sektörü de genişliyor ve ikisi de yakın sıralamalarla alıyor üniversiteye

• Kimya müh zıplatır…

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    İlgin varsa okunur fakat malzemenin kimyadan daha fazla rağbet gördüğü düşüncesi yanlış diye düşünüyorum.Tam tersine Kimya mühendisliği son yıllarda daha popüler.Sadece YTÜ değil tüm üniversitelerde yukarılara çıkıyor.Metalurji okurum diyorsan pişman olmazsın ama Kimyayı da düşünmek lazım

• sacrifice003 S kullanıcısına yanıt
    Ben zaten itü elektrik elektronik mühendisliği (kktc) okuyorum ama merak etmiştim acaba kimya mühendisliği veya malzeme metalurji yazılır mı diye. Kimya mühendisliğinde duyduğum bir başka şey kimyagerlerin yerine çalıştırma mevzusu dönüyormuş maalesef trde. Metalurji için ise makineciler ile rekabet olduğunu söylediler otomotiv sektöründe. Yani iki bölüm de iyidir eminim ikisi de ucu açık zaten itü odtü ytü çıkışlı olunca iş bulunur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkisi arasında
    Kimya müh. seç.
    Trust me.

• Kimyada daha çok kız var bu da bir etken

• önemli hocam

• İkisi de kötü (Türkiye şartlarında)

• Genelde kimya iyi ama malzeme alanında çalışılacağı kesin ise o daha iyidir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.