Şimdi Ara

Hangisini Tercih Etmeliyim ? ( Kırık Laptop Ekranı İçerir )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar elimde Hp - Ba009nt modeli giriş seviyesi bir laptop var. Maddi durumum el vermediği için yıllardır kullanıyorum. Aylar önce, laptopun yere düşmesi sebebiyle ekran hasar aldı. Panel kırıldı ve bu sebeple aylardır laptopu kullanamıyorum. Bilgisayarım olmadan hayatıma devam ediyorum.

Sizlerin fikrini almak istiyorum çünkü bu aşamadan sonra ne yapacağıma karar veremedim.

Aklıma gelen ilk seçenek, zaten laptop çok eski, haşat da oldu, bu saatten sonra hiç uğraşma, düşüncesi ile olduğu gibi satmak.

İkinci seçenek, kırık paneli tamamen iptal edip, monitör satın alıp kullanmak.

Üçüncü seçenek, ikinci el panel bulup, bir şekilde uğraşıp değişim yapmak.

Laptop girişlerinin içerisinde VGA girişi yok sadece HDMI var. İlanlara göz gezdirdim fakat HDMI girişli uygun fiyata monitör göremedim. Zannediyorum dönüştürücü bulmam ve ekstra ona ücret ödemem gerekecek.

Paneller hakkında yeterli bilgim olmadığı için ne yapmalıyım bilemiyorum. Herhangi bir markanın aynı çözünürlükte bir paneli işimi görecek mi mesela ? En uygun şekilde nasıl bir yol izleyebilirim ?

Bir yanım bu laptopu hayata döndürmek istiyor. Bir yanım yaşasa en iyi halini biliyorsun, uğraşmaya değmez, olduğu gibi sat kurtul diyor. Gerçekten uygun bir çözüm bulabilirsem uğraşıcam eğer yoksa da satacağım yahut öyle evde yatmaya devam edecek.

Hangisini Tercih Etmeliyim ? ( Kırık Laptop Ekranı İçerir )support.hp.com
    HP Dizüstü Bilgisayarı - 15-ba009nt (ENERGY STAR) Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
    https://support.hp.com/tr-tr/document/c05178750

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazen laptop modelinin adını yazınca panel fiyatları görünebiliyor:

Ama görünmezse kırık ekranı komple söküp arkasında veya çerçevelerde felan bir yerlerinde panelin modeli yazar öyle aratırsınız.

Evde Tv varsa Tvye bağlayıp kullanın hocam. Çift uç Hdmi kabloyla en masrafsız yoldan bu işi çözersiniz. Bu laptopa 860 lira panel parası, bilemiyorum eğer cihazla senelerce idare etmek ve taşınabilir olarak kullanmak zorundaysanız değebilir.

NOT: tabi düşme dolayısıyla sadece panelin hasar aldığını varsayıyorum. İçindeki sabit disk ve anakart dahi zarar görmüş olabilir düştüğü yere göre. Hdmi ile test etmeniz faydanıza olacaktır ekran taktırmadan önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 6 Aralık 2022; 22:14:34 >

• Selam,

Her şey bütçeyle alakalı, gönül ister ki içindeki harddiski alıp fırlatıp at :) Bütçen ne kadar? Ne kadara kadar çıkabilirsin? Onlardan bahsetmediğin için ne yazsak boş...

SEÇENEK #A, YENİ BİR LAPTOP: Modern bir laptop için en az 10 bin gözden çıkaracaksın. Buna bilhassa, elindeki modele bakarak karar verdim, ne olursa olsun harici bir ekran kartı var. Eğer durumlar müsait değilse eldekini değerlendireceksin.

SEÇENEK #B, TAMİR: Eğer eldekini değerlendireceksek taşınabilirliğe bakacağız. Taşınabilirlik çok mu mühim? Eğer öyleyse evet panel yapmak/yaptırmak elzem.. Neyse ne sıfır, uyumlu, temiz 2.el vs yaklaşık 1 bin TL'ye halledebiliyor olman lazım.

SEÇENEK #C: MONİTÖR: Eğer sabit kalacaksa, bence yani hele ki ikinci el panel almak delilik geliyor, ya bir sorunu varsa? Ki modeline baktım, alacağın panel 1366x768 60 Hz gibi bir şey, gözlerin gitti. Onun yerine geleceğe yatırım amaçlı örneğin (en uygunundan 144 Hz IPS 1080P 24 inç monitör şu an Hepsiburada satıcısında 3 bin, neden böyle bir modeli seçtim çünkü seçenek yok: Epey arama linki) monitör alırsan çok daha iyi olur. Kasa-fan temizliği, macun yenileme, bir de ek bir klavye alırsan, seni epey bir götürür.

• sreylare kullanıcısına yanıt

Öncelikle teşekkür ederim. Bugün laptopu hdmi ile tvye bağlayıp durumunu kontrol etme imkanım oldu. Albion Online oyununda 2 saat kadar zaman geçirdim. İnternet bağlantısı, işlemci, ekran kartı, hdd vs. hepsini bu şekilde test etmiş olurum diye düşündüm. Gördüğüm kadarıyla laptopta panelin kırık olması dışında donanımsal bir sorun yok.

Şu an için aklıma yatan fikir, ikinci el 60 Hz bir monitör alıp idare ettiği kadarıyla kullanmak. Laptopun tuşları yerinden sökük olduğu için zaten mobilite, tanışabilirlik beklentisinde değilim. Panel sağlamken de laptopu kablolu mouse ve klavye ile birlikte kullanıyordum. Monitör aldığımda da sabit bir şekilde kullanacağım.

Baktığım kadarıyla 500 lira ve altına ikinci el hdmi girişli monitör bulmak mümkün değil. Ne yazık ki denk gelemedim. İnsanlar da sağ olsunlar ilan açıklaması yazmaya pek sıcak değiller. Bir tık daha uygun fiyatlara VGA monitörler bulabildim. Laptopta VGA girişi olmadığı için zannediyorum dönüştürücü kullanmam gerekecek. Bunun kullanıma ne tür bir etkisi olacak bilemiyorum.

Laptopu satın alalı 6 yıl kadar olmuş. O zamanlar üniversite öğrencisiydim ve internete girsin, sunum hazırlayabileyim, araştırma yapabileyim yeterli diye düşünüyordum. Fazla da teknik bilgim olmadığı için 1300 liraya bu laptopu satın aldım. Bunu şundan söylüyorum. Kâğıt üzerinde o dönem için 8gb ram, işte 4 gb ekran kartı, işlemci değerleri eli yüzü düzgün bir model gibi görünüyor fakat sonradan tecrübe ettim ki alakası bile yok. Apu işlemci, verimsiz ekran kartı, yavaş hdd vb... Oyun oynayacağım kafasında biri olsaydım eminim kafayı yerdim.

Şunu söyleyim. Bu laptopun ekranı 6 aydır kırık ve başka bir bilgisayarım yok. 6 aydır internetten işlerimi sadece cep telefonumla hallediyorum. Üzerine para harcamaya nasıl diyeyim elim gitmiyor.

En uygun şekilde, belki ölücü gibi düşünüp, 300 liraya, 400 liraya hadi maksimum 500 liraya bu ekran sorununu bir şekilde çözmeyi umuyorum.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Öncelikle teşekkür ederim. İki kişiye ortak bir cevap vermeyi denedim de zannediyorum olmadı. Kısaca şöyle söyleyim.

Taşınabilirlik kaygım yok. Ekran varken de sabit bir şekilde kullanıyordum. Kablolu mouse ve klavye ile yine aynı şekilde kullanıma devam ederim.

Şu an seçenekler içerisinden harici monitör alıp onunla birlikte kullanmaya daha sıcağım. Bu düşünceyle ilanları inceliyorum. 250 - 500 lira arası monitörler karşıma çıkıyor. Bunların çoğu VGA girişli belki hepsi öyle. Hdmi girişli bir model bulabilir miyim ? Bulamazsam dönüştürücü ile kullanmak nasıl bir deneyim sağlayacak ? Bunları araştırıyorum.

Bugün tv bağlantısını gerçekleştirip laptopu test etme imkanım oldu. Bir sorunla karşılaşmadım. Tek sorunum kırık bir panel diyelim.

Geleceğe yatırım konusundaki önerinize katılıyorum. Oldukça da mantıklı. 3 bin lira bütçem olsa yine eski oyunları iyi kötü açabilecek, internette gezebileceğim. İkinci el sistemlere bakardım gibi geliyor. Bütçe konusunda maalesef baya bir sıkıntı yaşıyorum.

Harici ekran kartı olayı zamanında satın alırken benim de gözümü boyadı. Hp'nin orada bir illüzyonu var ve teknik bilgim yeterli olmadığı için tongaya düştüm. Siz de dilerseniz araştırabilirsiniz. Üzerine yatırım yapılacak bir laptop değil, panel sağlamken de ssd takmayı işte ikinci 8gb rami eklemeyi düşündüm. Performans kazancımın harcamalara değmeyeceğini düşünüp yapmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfpresets -- 7 Aralık 2022; 23:46:45 >

• elfpresets kullanıcısına yanıt

Başkan senin bütçe epey limitli. Letgo, Dolap, Sahibinden neresi varsa bakarsın artık. VGA çıkışlı Monitörün/TVnin HDMI cihaza bağlanabiliyor olsa çünkü aparatlar var.

Bu arada unuttuğum bir alternatif daha vereyim.

SEÇENEK #D: Usb üzerinden Android Telefon/Tableti ikinci ekran olarak kullanma: Evet elde bir tablet varsa veya hiç olmadı telefonunla gerçekleştirebilirsin. Cihazının HDMI veya MHL destekleyen özel yapısına ihtiyacın yok, sadece veri kablosu çalışan sıradan bir tablet/telefonla gerçekleştirebiliyor olman lazım... Tabi buradaki sorun biraz ekran büyüklüğü. 15.6 inç büyüklüğünde android cihaz bulamazsın, en yaygın olarak 10.1 tablet işini görebilir. Genelde 1280x800 oluyor çözünürlük. Telefon da olur elbet. Neyse Splashtop veya Spacedesk firmalarının uygulamaları var. Android cihazına bu firmaların .APK dosyasını kuruyorsun, bilgisayarına da bunların görüntü driverlarını kuruyorsun... Tabi bilgisayarda şu an ekranın olmadığı için, geçici olarak TV gibi bağlantıyla HDMI üzerinden yap, sonra otomatik çalışması için ayarlamalar yap.

- Splashtop Wired XDisplay ücretli (ama yani halledilir :), ADB ile (Geliştirici seçeneklerinden açarsın) çalışıyor, bunun kablosuz versiyonu da var, ben verim alamadığım için kabloluyu kullandım bir süre.

- Spacedesk ise 1 cihaza ücretsiz, USB Tether ile çalışıyor, yani android cihazının modem gibi kullanıyor, bu nedenle bilgisayarının WiFi'sini kullanamıyorsun sanırım, ben bunu kullanıyorum artık, çünkü 2 ekrana ihtiyacım olduğunda internete ihtiyacım olmuyor.

Her iki uygulamayla da normal USB veri yolundan bildiğin HDMI bağlamış gibi görüntüyü aktarıyorsun yani Windows tuşu + P ile project ayarlarında gezinebilir, çözünürlüğü de ayarlayabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi Laptop'u Almalıyım
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.