Şimdi Ara

Hangisini tercih edeyim? (7D vs D7100)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aynı fiyata ve aynı temizlikle iki alternatif Digital SLR fotoğraf makinası arasında kaldım.
    Lütfen bu ikisi dışında farklı bir alternatifi gündeme getirmeyin.

Hangisini tercih edeyim? Ve elbette Neden?

A). Canon EOS 7D Body + Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM Lens

B). Nikon D7100 Body + Nikon 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX Lens

- Body'ler arasında teknik ve resim kalitesi olarak çok belirgin bir fark var mı?
    - (A) Canon alternatifindeki lens daha kaliteli bir lens diyebilirmiyiz? Eğer öyleyse toplamda iki alternatif arasındaki resim kalitesinde ne kadar belirleyicidir?
    - Resim kalitesi olarak hangi ikili daha iyi bir sonuç verir?

Yardımlarınız için Teşekkürler.

• canonun lensleri daha ucuz ve sizinde dediğiniz gibi canonun kit lensi önde bunların dışında canonun boyutu fazla ve 800 gram civarı nikon 650 civarı taşırken sıkıntı bence.
    7100 60 fps gerçi bu makineyle video çekmek için zengin olmanız lazım gerisini söylemeye gerek yok 7100'ün sensör boyutu vs çok iyi 7d ye göre
  • spor aktiviteleri, ornito falan çekmeyecekseniz çok fazla ve hızlı buffera ihtiyacınız yoksa kesinlikle D7100.

7d, d7100'ün gerisinde kalıyor fotoğraf kalitesi olarak. ama inanılmaz hızlı, bufferı yüksek ve en zorlu şartlara bile dayanabilen bi makine.

tamamen ihtiyaç doğrultusunda verilecek bir karar yani.
  • yorum yapan arkadaşlar sadece body lere bakarak yorum yapmışlar... bence yanlış değerlendirme yapmışlar....
    makinayı makina yapan aslında üzerindeki lenstir....

canon daki lens 15-85mm IS USM lens daha kısa aralıklı ve harika bir lensdir ve piyasa fiyatı 2600TL dir
    nikondaki lens 18-105mm G ED VR lens ortalama üstü bir kit lenstir ve piyasa fiyatı 750TL dir

ikili kombinasyonu olarak bakarsanız;;; canon 7d+15-85mm ıs usm çok daha kaliteli bir resim sunarlar....

ikili değerlendirme yapılmasını istediğiniz için yorum yapanların LENSLER ARASINDAKİ RESİM KALİTESİ FARKINA dikkat etmeleri gerekir...

konu Image Quality ise tartışmasız === Canon EOS 7D + Canon EF S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM

http://www.kenrockwell.com/canon/lenses/15-85mm.htm

http://www.kenrockwell.com/nikon/18-105mm.htm

canon 7d + 15-85 piyasa fiyatı 6000TL ===>>>>http://www.klasfoto.com.tr/Canon-7D-15-85-mm-Lensli-DSLR-Fotograf-Makinesi,PR-3277.html
    nikon d7100 + 18-105 piyasa fiyatı 3570TL ===>>>http://www.klasfoto.com.tr/Nikon-D7100-18-105-VR-Lensli-Fotograf-Makinesi,PR-5569.html

aynı paraya hala nikon d7100+18-105 alırım diyecek olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 25 Ocak 2015; 20:20:14 >

• http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-EOS-7D-vs-Nikon-D7100 Ben olsam 7100 alırdım alırdım kardeşim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne ağırlıklı çekeceksin? Sıfır mı ikinci el mi fiyatları ne kadar? Buna göre bir şey söylemek daha doğru olur.

Bu zamandan sonra sıfır 7D alınmaz. Üstelik Nikon D300s den sonra yeni cihazı D9300 hazırlığı içindeyken. Image kalitesi bakımından bakarsak. %10 sensör büyüklüğü nedeniyle D7100 her zaman daha iyidir ki DX lerde Canon ve Nikon arasında en iyi image seviyesi şu anda D7100 de; artı AA filtresi de kaldırıldı.

Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, Nikon 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX Lense o kadar para vermezdim. İlla o kadar aralıkta bir lens arıyor isem Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Lens tercih ederdim. O aralık önemli değil ise en güzeli sigma 17-50mm f/2.8 tercih ederdim. Bütçe ayarlayınca 28-70mm f/3.5-4.5 lensimi sigma 17-50mm f/2.8 ile değiştireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 27 Ocak 2015; 12:39:11 >

• EZBERE KONUŞUYORSUNUZ ARKADAŞLAR.... LENS FARKINI HİÇ GÖZ ÖNÜNE ALMIYORSUNUZ....
    FOTOĞRAFI ÇEKEN 1. İNSANDIR İKİNCİ LENS DİR... BODY EN SON GELİR....
    EĞER FOTOĞRAFÇI İSENİZ DEDİĞİM SİZE MANTIKLI GELİR... DEĞİLSE ZATEN NE DESEK BOŞ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren Al

Selam kardesim onceden sen makine kullaniyo muydun? Eger hangi makineyi kullaniyosan bence o markayla devam et. Ama ilk makinense fotoya onem veriyosan nikon video ise canon u tercih et ama soyle bi durum var. Nikonun lensi ortalama fiyati internette 750 tl civari canon tarafina baktigimizda o lens ortalama 300 tl civari (BU İFADE DOĞRU DEĞİL) benim makinem d5100 18 55 vr ve 50 mm 1.8d . Ben olsam nikon tercih ederdim eger neden derseniz 1. Sebep 18 105 vr lens sizi daha cok dayandirir. Eger siz profesyonellesmek istiyorsaniz bu lenslerin ikiside size yetmeyecektir. 2. Sebep ise nikon daha kaliteli fotolar cekiyo ve govdesi daha saglam. 3. Sebep biraz oznel ben nikona yatkinim o yuzden nikon derdim. 4. Sebep ise canon 7d eskimis bir makine. Bu makine dikkat ederseniz forumlarda eski oldugundan sikayet edilmis. Bu yuzden d7100 iyi bir alternatif. 5. Sebep nikonda megapixel cok daha fazla 6. Sebep ekran canona gore yuzde 34 daha net bu onemli bi ozellik 7. Sebep hdr cekim var, hava kosullarina dayanaklilik var, kart slot giris 2 adet,sensoru canona gore daha buyuk buda foto icin onemli ozellik ve son olarak odak noktasi daha fazla ve cozunurluk daha fazla. Benim kendi tercihim d7100 olurdu gerisi size kalmis.
    Kusura bakmayin biraz uzun yazdim.

canonun EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM lensi 300 TL değil 2600 TL ... nerden çıkarıyorsunuz 300 TL yi... eğer aynı lensi 300 TL yi bulun söz 100 tane alırım... önce dikkatli okuyun

evet nikonun 18-105 lensi 750TL lik orta kalite vasat bir lens.... ama canonda 2600TL lik canavar bir lens var... canonun lensi kalite olarak nikonun lensinden çok çok üstün....
    kullandım ve fotoğraf klubündeki arkadaşlardan tecrübem ve duyumum var... bazıları gibi boş boş konuşmuyorum...

bilmeyende alttaki linklerden lens farkını incelesinler bari boş boş konuşmasınlar....
    http://www.kenrockwell.com/canon/lenses/15-85mm.htm
    http://www.kenrockwell.com/nikon/18-105mm.htm

lens farkını göze almadan yorum yapana da ben fotoğrafçı demem... kimse kusuruma bakmasın...

AYRICA
    canon 7d + 15-85 piyasa fiyatı 6,000 TL ===>>>>http://www.klasfoto.com.tr/Canon-7D-15-85-mm-Lensli-DSLR-Fotograf-Makinesi,PR-3277.html
    nikon d7100 + 18-105 piyasa fiyatı 3,570 TL ===>>>http://www.klasfoto.com.tr/Nikon-D7100-18-105-VR-Lensli-Fotograf-Makinesi,PR-5569.html

FİYATLAR BÖYLE İKEN AYNI PARAYA NİKON ALIRIM DİYENİN AKLINDAN ŞÜPHE EDERİM....

ayrıca da ağzı olan konuşuyor derim sonra....

kalın sağlıcakla.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 28 Ocak 2015; 21:01:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eren Al

Sa kardesim ben 15-85 i yanlis gormusum. 18-55 zannettim rakam lar ayni ama yerleri farkli oldugu icin. Pardon gercekten. Yanlis tavsiye vermisim. Sizin soyledikleriniz dogru bu lens ortalama olarak 2600 tl. Kusuruma bakmayin. Ama eger arkadasin 6 bin tl gibi mevlasi varsa baska makinelere ve lenslere yonelmeli. Tekrar kusuruma bakmayin. Ben olsam 6 bin tl butceye. Nikon tarafinda nikon d610 body 50 mm 1.8g, tamron 70 300 vc li ve bir adette sigma 10 20 alirdim ama canon isterse: canon 6d body 50mm 1.8 , tamron 70 300 vc ve son olarak sigma 10 20 alirdim. Ben acemiyim biraz hatam varsa duzeltin.
    Kalin saglicakla.

EYVALLAH

konuyu açan kişi iki alternatif arasında kaldığını söylemiş ve lütfen bu ikisi dışında başka alternatif önermeyin diyor.... okudunuz herhelde...

aynı paraya (belliki ikinci el olacak)

A). Canon EOS 7D Body + Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM Lens (piyasa fiyatı 6000 TL)

B). Nikon D7100 Body + Nikon 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX Lens (piyasa fiyatı 3570 TL)

hangisini alısınız?

bence burada cevap çok açık ve seçik net... diğer alternatif hepten saçma olacak...

üstelik lens kalitesi arasında en az 3 misli fark var.... biri köşelerde netlik kaybı olan ve yumuşak foto çeken ve hatta ciddi fotoğrafçıların bu body e yakıştıramadıkları bir lens DİĞERİ ise çoğu ciddi CANON fotoğrafçının peşinde olduğu üst kalitede bir zoom lens... ehh artık işini bilen............ diyelim........ ve noktalayalım.....

EXCELLENT LENS

iyi fotoğrafçı bodyden daha fazla lense önem verir.... lens kötüyse body süper olsa hikaye...
    aynen hi-fi müzik seti alırken kaliteli müzik dinlemek için amfiden çok kolona önem verilmesi gerektiği gibi.....

the end.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 30 Ocak 2015; 3:07:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

Ne ağırlıklı çekeceksin? Sıfır mı ikinci el mi fiyatları ne kadar? Buna göre bir şey söylemek daha doğru olur.

Hocam kaynak sapıtmış !
    Sensör boyutu : Makina modeli !
    Peşpeşe çekim : Megapixel !
    İşlemci : 15 - 19 - 65 !

Özellik ler birer satır kayma yaşamış

• İllaki bu iki setten biri olacak şartınız yoksa
    Body olarak D7100 kullandım tavsiye ederim. Üstüne de Tamron 17-50 alabilirsiniz.
    Canon cephesinde 70D baya övünüyor lens olarak yine Tamron 17-50
    Fiyatlar üzerinden tavsiye verilmesini mantıklı bulmadım Canon 15-85 tabi ki Nikon 18-105 ten iyidir. Lakin fiyatlar teknik bir veri değildir. Öyle olsaydı her iki markanın 200 TL ye bulunabilen 50mm 1.8 leri tercih edilemezdi.
    Saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim.

Sayın @DoSöDoKöKo size biraz daha fazla teşekkür ederim.
    Çünkü; yaklaşık 2 haftadır zaman buldukça, sirkeci hayyam pasajındakiler de dahil olmak üzere, birçok profesyonel veya profesyonel olduğuna ikna olduğum fotoğrafçı ile sohbet ettim; ve hemen hemen hepsi de sizin yorumlarınız ile tamamen örtüşen şeyler söylediler.
    Özellikle, objektif kalitesinde çok bariz bir fark olduğu netleşti. Canon EF-S 15-85mm lensin Nikon 18-105mm lensten açık ara çok daha kaliteli bir lens olduğunu anlamış bulunmaktayım.
    Ve elbette, fotoğrafçılıkta objektifin body'den daha önemli bir parametre olduğunu biliyorum.

Sanıyorum, bazı arkadaşlar objektifler arasındaki bu çok ciddi kalite farkını dikkatte almadan çok acele bir yorum yaptılar. Canları sağolsun. Neyseki ben aceleci davranıp bu ciddi farkı atlamadım. :)

Topladığım doğru ve güvenilir bilgiler ile de sabit olduğu üzere;
    Nikon D7100, Canon 7D'ye göre daha yeni bir model ve minor avantajları olan bir body olsa da, fotoğraf karesine yansıyan sonuçlara baktığımızda Canon 7D daha keskin ve daha kaliteli sonuçlar veriyor. Ayrıca, hemen hemen tüm profesyonel fotoğrafçılar Canon 7D body kalitesi ve dayanıklılık olarak Nikon D7100'den daha iyidir ancak, biraz daha ağırdır diyorlar.

Olaya "body+lens ikilisi" olarak baktığımdan; araştırmalarım sonucunda "Canon EOS 7D + Canon EF-S 15-85mm ikilisinin" açık ara resim kalitesinin yanı IQ'sunun daha fazla olduğu kesinleşti.
    Ayrıca; ikisinin de temiz ikinci el fiyatı aynı olunca (benim için büyük ve nadir bir şans olduğunu itiraf etmem gerekir, elbetteki bu şansı kaçıramazdım) elbetteki tercihimi piyasa fiyatı diğerinin neredeyse iki katı olan Canon lehine yapmış bulunmaktayım.

Herkese yeniden çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElmaKent -- 9 Şubat 2015; 12:37:19 >

• Tartışmaya gerek var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ElmaKent kullanıcısına yanıt
    EYVALLAH

doğru karar... hayırlısı olsun.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.