Şimdi Ara

Hangisini Seçmeliyim Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ikinci el / sıfır bir hazır sistem almak istiyorum. Birçok internet sitesinden araştırdım ancak fiyatlar çok yüksek ve buna karşın sistemleri pek beğenmedim. Bunun yerine sahibinden.com üzerinden araştırma yaptım. Bana uygun filtreler ile arama yaptığımda yüzlerce sonuç arasından beş tane sistem buldum.

Kriterlerim şunlar;
    Min. RAM: 8GB
    Min. Ekran Kartı: 4GB
    işlemci ortalama bir şey de olur ancak iş görmez kötü bir şey almak da istemiyorum
    Fiyat max. 2000TL'yi geçmemeli.

Bu kriterler altında bulduğum sistemler şunlar, sizce hangisini seçmeliyim?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1. Sistem:

2. Sistem:

3. Sistem:

4. Sistem:

5. Sistem:

Hangisini Seçmeliyim Yardım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3lackbess -- 18 Ocak 2020; 18:22:21 >

• Aralarında 1. sistem diğerlerinden daha güçlü fakat biraz daha bütçeyi artırarak daha güncel sistem toplamanızı öneririm bu ürünlere para vermeyin.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Bu işlerde bütçeyi arttırdıkça gidiyor, sonu yok :D Bu yüzden kendime maksimum bu bütçeyi belirledim. 1. sistemi seçmenizdeki neden nedir acaba?
  • i5 4570 rx480 ikilisi diğer ikililerin önünde yer alır. fakat modası geçmiş sistemler yerine 2600 2700 tl bütçe ile daha güncel birimlere sahip olabilirsiniz.
  • Sonu var, en güncel platformda en uygun sistemi toplayarak fp yi yakalayabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Peki bu fiyat ortalamasında önerebileceğiniz bir sistem var mı acaba? Performans olarak fedakarlık yapmak istemiyorum. En az bu sistemler kadar performanslı olmasını istiyorum. Bu fiyat segmentinde böyle bir sistem toplamak mümkün mü? Teşekkürler.
    Benim favorim de o sistem aslında ama o sistemde kullanılan 8gb rx480 in mining işleminde kullanıldığını düşünüyorum. Biraz araştırdım ve mining için çok uygun bir kart olduğunu öğrendim. Yorulmuş sıkıntılı bir sistem / kart almak da istemiyorum aslında. İkinci el bu noktada biraz riskli oluyor maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisini almalıyım
    geçen hafta açıldı
    Hangisini önerirsiniz?
    11 ay önce açıldı
    Hangisini almalıyım?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2700 e çıkın adam gibi birşey aldıralım size

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu bütçeye alınacak bilgisayarlar iş görmez mi diyorsunuz :) Peki o zaman, bundan 3-5 ay sonra alacakmışım gibi bir sistem tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Bütçem de dediğiniz gibi 2700 olsun +-300 lira da olabilir. İlginiz için teşekkür ederim

Bir de bir şeyi merak ediyorum, bu bütçe ile yukarıda önerdiğim sistemlerden herhangi bir tanesini almam neden benim için dezavantajlı bir durum oluştursun ki? Kullanıp 2-3 sene sonra geri satsam satamaz mıyım sizce? 2000 liraya alıp 1500 liraya satsam bile kabulüm. Neden yeni bir sistem toplandığında illa yeni nesil donanım parçaları tavsiye ediyorsunuz? Yani eskinin iyisi bugünün orta seviyesinden daha iyi olmaz mı? Sırf merak ettiğim için soruyorum lütfen yanlış anlamayın beni. Tekrardan teşekkür ederim, iyi forumlar :)

• 2-3 yıl zaman dilimi kayda değer bir zaman dilimi buradaki 7 den 70 e her birey sizi elinizdeki paraya en iyi bileşenleri toplamanız için uğraşır asla bu linkteki sistemleri alın kullanın sonra 500 tl zarar ile satarsınız şeklinde geri bildirimlerde bulunmaz ki bu 3 yıl sonra pek mümkün değil çok zarar edersiniz ve linkteki sistemdeki ürünler geçmiş yılın üst seviye ürünleri değil yine orta seviye sayılacak ürünleri haliyle geçmişin ortası günümüzün giriş seviyesi seviyesinde kalır bu bilgisayarlar oyun oynatmaz mı işlem yapmaz mı elbette ama hem 2. el olmaları ne şekilde kullanıldı bunun belirsizliği ve yorulmuş güncelliğini kaybeden cihazlar olduğu için bir kaç ay yada yıl sonra nasıl bir sorun ile sizi uğraştırır bilinmez zihin berraklığı ve uzun ömürlülük için günümüz şartlarında eli güçlü ve fiyat olarak uygun modellere erişmek mümkün 2k 2.ele vereceğinize 3k 0 ürüne verin hem başınız ağrımaz hem daha kaliteli ve güçlü modeller kullanırsınız sonra satıyor musunuz ekleme mi yapıyorsunuz bu tamamen size kalmış daha fazla uzatmayalım konu aşağı yukarı bu şekilde 3k ya alacağınız sistem ise alttaki ayarda olmalıdır.
    https://www.itopya.com/wildcats-chartreux-amd-ryzen-5-1600-sapphire-rx590-pulse-8gb-16gb-ddr4-1tb-disk-gaming-bilgisayar/

Kasaya sadece 120/240 gb ssd ekleyerek sipariş verebilirsiniz işlemci ve ekran kartı günümüz şartlarında fazlasıyla yeterlidir. ilerde 8gb ram eklemesi yaparak sistemin performansını bir miktar daha artırırsınız.

Verdiğiniz yanıt için çok teşekkür ederim şimdi daha iyi ikna oldum. Ayrıca ilgi ve desteğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Bu verdiğiniz linkte stok yok yazıyor acaba yakında stok eklenir mi ya da bu ayarlarda kendim mi sistem toplayayım?

Yeni bir sistem toplarken bu bütçe için olmazsa olmaz dediğiniz neler var acaba? Örneğin anakart B450 olmazsa olmaz ya da işlemci min. ryzen 5 olmalı gibi diyebileceğiniz neler var? Ben ona göre farklı seçeneklere de bakayım ve dediklerinizi kenara not alayım. Çünkü belirttiğim gibi sistemi en erken 3-4 ay sonra toplayabilirim. Bu yüzden şimdiden vereceğiniz tüyolar ileride işime yarayabilir diye düşünüyorum. Teşekkürler.
  • Stok sorunu mühim bir şey değil aynı ayar ürünlere başka sitelerden ulaşabilirsiniz bu bütçede olmazsa olmaz..

r5 1600 hatta r5 2600
    b450 giriş orta ayar anakart
    8gb min bellek (ilerde bir kit daha eklersiniz.)
    rx580 min ekran kartı alternatif olarak gtx1650 süper modeller değerlendirilebilir.
    240/480gb ssd olmazsa olmaz istenildiği takdirde 1tb depolama için hardisk alınabilir tamamen size kalmış
    min 500w kasa daha üstü olursa daha iyi olur ortalam 400/500 tl ye erişmek mümkün
  • R5 1600 600 TL
    B450 anakart 500 TL
    8gb 3000 ram 220 TL
    250gb SSD 200 TL
    Fsp 500 watt PSU + kasasıyla 500 TL
    Kalan 1100 TL ye rx570 yada 580 kovalarsan oturaklı olur o gösterdiğin sistemleride üst üste koyar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende arkadaşla aynı düşünceler içerisinde gidip geliyorum.Elimde bir sistem var,i7 960 ve r9 290 ekran kartlı ama işlemcisi artık çok kasıyor. Şöyle 3500 tl ye kadar bir sistem mi satın alsam diyordum 2. el ama burada yorumları okuyunca kararsız kaldım. Ekran kartım fena değil onu sonra alsam da olur,acaba 3500 tl ye kadar ekran kartsız bir sistem mi toplasam?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.