Şimdi Ara

Hangisini almaliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar agirlikli portre cekimi için makine arıyorum. Baska bir konu altinda sormustum sagolsun yardimci oldular butce 600-650 civari olunca 550d önerdiler fakat eski olduğu icin yeterli gelmeyecegini düşündüm. Butceyi 1000 lira yaptim ama alabilecegim makinalar 550d den cok farkli degil gibi. Magic lantern ile 550d sinif atliyor videolara baktim raw video çekimi vs bir suru ozellik ekleniyormus ama zarari var midir yok mudur net bir bilgiye ulasamadim.

Uzatmadan sorumu sorayım. Guncel butcem 1000 lira ne alayim.

D3100
    Nx2000,nx300
    D1100
    D550

Fotoğraf kalitesi olarak bu cihazlar arasinda cok fark var midir ?
    Birde shutter kac olmali en fazla alirken nelere dikkat etmeliyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Raw videoyu genelde bütçesi üst düzey kameralara yetmeyen, bütçesi kısıtlı kişiler kısa film çekmek için vs kullanıyorlar diye biliyorum.Color grading ve color correction esnekliği yüzünden.O amaçla kullanmayacaksanız zaten uzun videolarda uğraşılmayacak kadar zahmetli geldi bana.Ayrıca SD kartın çok iyi olması lazım ve kapasitenin yüksek olması vs gerekiyor.1000 liraya 22mm lensli eosm olabilir.650D nin aynısı.
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece renk olayı için değil kalite olarak da fark ediyor
    Karşılaştırma videoları var sonuçlar gayet iyi ama dediğiniz gibi zahmetli
    Eos m aynasız sanırım onuda araştırayım biraz.
  • Şu listedeki en iyi sensöre sahip makina Samsung NX300'dür Canon 750D'den bile iyidir sensörünün performansı. Foto için iyidir de video konusunda araştırmadım Samsung NX300'ü hiç.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Ne önerirsin peki hocam ?
    nx2000 600-700 , nx300 800-850 civarına bulunabiliyor. Ekran dışında farkları yok gibi.
    Lens konusunda sıkıntı yaşatır gibi
    Adaptörler var ama ne derece verimli olur bilmiyorum.
    Kafam karıştı
  • sulocanxxx kullanıcısına yanıt
    Samsung NX300 veya NX300M iyi tercih olur. Şunu unutmayın lensleri artık üretilmiyor ve herhangi bir sorunda ikinci ele bağlısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulocanxxx

Ne önerirsin peki hocam ?
    nx2000 600-700 , nx300 800-850 civarına bulunabiliyor. Ekran dışında farkları yok gibi.
    Lens konusunda sıkıntı yaşatır gibi
    Adaptörler var ama ne derece verimli olur bilmiyorum.
    Kafam karıştı

Demek ki biliyorsunuz... Ona göre alacaksanız bence çok da sorun olmaz. Ayrıca adaptörler gayet de verimli oluyor. Ancak öyle uçan kuşu havada çekeceğim derseniz sorun olur. Bunun harici aksiyon içerikli sahneler çekmediğiniz sürece adaptör ile 30 yıllık lensler ile bile buralarda milletin fotoğaftan tek anladığı şey olan BOK-eh'in alasını elde edebilirsiniz NX300 veya NX3000 ile... Bu seriyi öneriyorum en son modelden 1 önceki olması nedeni ile (Nx500 ve NX1) fakat Nx1000 ile de ben 10 küsür yılda gördüğüm en iyi fotolardan bazılarıı fotolamış birisine rastlamıştım.

Hangisini almaliyim ?
    Riverside by Andi Campbell-Jones, on Flickr

Hangisini almaliyim ?
    rainbow umbrellas by a.aytuğ has, on Flickr

Hangisini almaliyim ?
    küçükçekmece by a.aytuğ has, on Flickr

Yani ne alırsanız alın, bir engel değil yeterli bir araç olacaktır gördüğünüz gibi. "Siz bu aracı kullanmayı bilip-becerecek kadar yeterli zaman ve hevese sahip olacak mısınız ?" bence esas soru bu ve cevabınız da budur.

Hangisini almaliyim ?
    yerden by a.aytuğ has, on Flickr

Hangisini almaliyim ?
    esra by a.aytuğ has, on Flickr

Hangisini almaliyim ?
    marangoz by a.aytuğ has, on Flickr

Ben buralarda testlere göre bu aletten çok daha iyi nice ekipmanaları olan kişilerden böyle fotolar göremedim. Mesela benden !

Hangisini almaliyim ?
    kısırkaya by a.aytuğ has, on Flickr

Hangisini almaliyim ?
    yalıkavak chair by a.aytuğ has, on Flickr

NX300 + 18-55 kit lens ile çekmiş - Buna buralarda "çöp lens" derler !.. Derler ama işte...

Hangisini almaliyim ?
    stone house by a.aytuğ has, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Şubat 2018; 4:17:25 >

• Tabi bunlar direk makina çıktısı jpeg fotolar değillerdir. RAW çekip işleyerek bu sonuçlara ulaştı büyük ihtimalle bu fotoğrafçılar. Zaten RAW işlememişseniz minimum işlemeden bahsediyorum elinizdeki makinanın gerçek performansını asla görmemiş-bilmiyorsunuz demektir.
    Hocam resimler cok guzel fakat lens konusundan dolayi nx leri elemeyi dusunuyorum simdilik portre agirlikli cekecegim ama ilerde farkli seyler cekmek istersem kus cicek bocek vs. lens alip devam edebilmek isterim. Telefonla raw cekip ps de ugrasmistim daha once güzel seyler yapılabiliyor ama cok hakim degilim ps ye. Seytan diyor cek karta al d3400 ya da 200d ugrasma

• En ucuz iyi cozum pentax bur govde ve A modlu 50mm 1.7 lens.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 gundur araştırıyorum hala icime sinen bir cihaz bulamadim. 2.el olsun dedim bakıyorum uygun fiyata urunu buluyorum konustuk anlastik derken bir anda elden sattim diyorlar bu bir kez değil bir kac kez oldu.
    Dokunmatik ve donen ekran cok onemli mi degil mi karar verebilsem d3400 u coktan almistim.

• 650 liraya kiss x4 (550d) aldim .
    28k da 18-55 IS II + canta vs. Telefondan daha iyi imaj kalitesi var. Acemiligi atinca daha iyisine gecerim diye aldim gitti.

• sulocanxxx kullanıcısına yanıt
    İyi yapmışsınız hocam,bir de 17-50 f2.8 lens alırsanız güzel işler çıkarırsınız.
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    Eyvallah 17-50 f2.8 güzelmiş hocam incelemelerine bakmistim fakat şimdilik 18-55 le ne nedir bir ogreneyim ondan sonra lens degistirmeyi düşünürüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: sulocanxxx

Eyvallah 17-50 f2.8 güzelmiş hocam incelemelerine bakmistim fakat şimdilik 18-55 le ne nedir bir ogreneyim ondan sonra lens degistirmeyi düşünürüm.

Keşke d3400 ü alaydınız. Dolar da böyle fırlamamışken güncel birşey olurdu. Şimdi artık bekleyelim ki bu doların harareti düşsün... Düşer mi, yoksa daha beter ateşlenir mi ? Kaç sene sürer ! Bir daha daha iyisini almak için halimiz nicolur ?
    Hocam aradaki fiyat farki bayagi var birde ilk dslr im direk o kadar para vermeye cekindim acikcasi sizin mesajlardaki orneklerden sonra(Cantada yatan makineler). Şimdilik kiss x4 ihtiyacimi karsiladi sayilir imaj kalitesi olarak telefonumdan daha iyi gecen hafta sonu bol bol fotograf cektim. Video konusunda ise telefonu kullanıyorum 1080p@60fps ve 4k@30 fps cekebiliyor ikisi birlikte yeterli şimdilik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.