Şimdi Ara

Hangisi sonradan güncellemek için daha uygun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese almayı düşündüğüm iki hazır kasa arasında kaldım ve danışmak istedim.

Birinci sistemde: Ryzen 5500, A520 anakart, ASUS 6700XT, ASUS TUF 650W PSU, ASUS GT301 Kasa (15290 TL)

İkinci sistemde: Ryzen 5600, B550 (DS3H), ASUS 6700XT, XİGMATEK X-POWER 650W PSU, POWERBOOST GT3701W Kasa (16017)

(Kalan parçların hepsi aynı)

Danışmak istediğim asıl nokta siz hangi sistemi tercih eder ve hangi güncellemeleri öncelikli tutardınız.

İkinci sistemdeki kasa mesh olduğu için yeterli havalandırmayı sunabilir diye düşünüyorum fakat marka insanda önyargı oluşturuyor kullanan veya kasalardan anlayan varsa (laptop kullanıcısı olduğum için ne kadar araştırsam da uzağım.) ve idare eder olduğu düşünülürse ikinci sistem diğerine kıyasla tek eksikle daha mantıklı duruyor. (Birinci sistem sırf psu ve kasa fiyatından dolayı parçalar ayrı hesaplandığında 23.000+ fiyata geliyor ikinciden bile pahalı ve değer mi düşününce kar etme açısından.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sepran0 -- 16 Mart 2023; 5:32:58 >

• Selamlar. Uzun ömürlülük için en önemli 3 nokta PSU, Anakart ve Kasa dersek bence her iki sistemi de almayın. Üstüne 2000 TL daha verin (ki az sonra yazacağım sistem 12 taksit ile alınabiliyor) şöyle bir şey alın.

i3 12100F

MSI Pro B760M-P Ddr4 Soket 1700 Ddr4 4800(OC)

G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 Ram F4-3600C18D-16GVK

Sapphire AMD Radeon RX 6700 10GB GDDR6 PCI-Express 4.0

KINGSTON NV2 1TB 3500MB/2100MBS NVME PCIE M2 SSD SNV2S/1000G

Sharkoon Ss-Cool Zero 650W 80+ Gold Atx Güç Kaynağı

Nzxt H510 Flow CA-H52FB-01 Siyah Atx Mid-Tower Bilgisayar Kasası

Toplam: 18025 TL (Hepsiburada)

Full modüler 80+ PSU, çok kaliteli bir kasa, iyi bir anakart. Alacağınız sistemleri almayın dememin sebebi şu: 1. sistemin işlemcisi PCI-E 4 desteklemiyor diye biliyorum ve anakartı gerçekten alt segment, mutsuz eder uzun vadede. 2. sistemde ise kasa ve güç kaynağı biraz rahatsız ediyor.

• jiletullah kullanıcısına yanıt

İlk sistemde kasa ve psu olarak herhangi bir olumsuzluk yok aslında psu tier listten aratınca tier b olarak sınıflandırılmış. Evet birinci sistemde benimde ana 2 düşüncem anakart ve işlemci olmuştu. İkinci sistemde de psu ve kasa dediğiniz gibi rahatsız ediyor (B550 PCI-E 4 desteği barındırıyor en azından). Hazırladığınız sistemde hem bütçemi zorlar hem de 12100f ve 6700xt yerine 6700 tercih edeceğim ürünler değiller maalesef (tabii araştırıp liste hazırladığınız için teşekkür ederim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sepran0 -- 16 Mart 2023; 10:42:54 >
  • Sepran0 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. O zaman imkan var ise ikinci sistemin PSU'sunu değiştirip alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletullah -- 16 Mart 2023; 10:55:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ryzen 5600 var iken 5500 e pek bakınmamalı.. 5500, ilerde e.kartı upgradesinde yetersiz kalacaktır.

Kasa ,bi şekilde işinizi görür..Power çok kalite değil ama o da yeterli olacaktır.

2.ssitemi alınız Anakartta, üzmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 16 Mart 2023; 12:39:18 >
  • Ryzen 5600, B550 alırsanız tek yükseltme şansınız 5800X3d

• Kabaca 20 yıldır bu forumda arada bir tıkırdatırım. Yaşım da 50.

Nedense burada denenlerin genelde tersini yaptım.

2009'da PhenomIIx4-965'li makinamı toplarken çoğu kişi Athlon neyine yetmiyor, höö usb3'e ne gerek var, sata3'e boşa para gider gak guk cak cuk etmişlerdi. O makina halen çalışıyor. Hatta halen ekmek yiyorum onun sırtından. Geçen yıl PSU çortladı, değiştirdim. Bir de işim gereği (ve zamanında mining'e bulaştığım için) VGA değiştirdim. Ha SSD ekledim ama o saylanmaz. Celeron cpu'lu takoz örtmen laptoplarında bile o upgrade yapıldı. Halen gideri var bahsettiğim makinanın, sıpaya okul bilgisayarı yaptım, dedim ya; bi 5-10 yıl daha bu haliyle gideri var.

2012 de 3820'li bir deve topladım. Deve diyorum, zira cmaster stacker 810 kasa aldım. İyi de yapmışım. Ona da SSD ve VGA dışında ekleme yapmadım. (mining yüzünden)

:imdi işlerim neredeyse durdu. Deveyi de oyun bilgisayarı yaptı bizim keranacı. Onun daha fazla gideri var.

Bilemiyorum, belki yaşımdan dolayı accık boomer kafası yaşadığım için, alırım, suyu çıkana kadar kullanırım. O haliyle bile gideri olur.

Yok işlemci yükselteyim, ram ekleyim... işim olmaz. YTD

Ekleme: Kullanım amacı da önemli elbette. Ben bi kaç simulatör dışında oyun moyun da oynamam örneğin.

O yüzden; kullanım amacınıza göre analiz edip toplayın. Ahanda bu cümle yatırım tavsiyesi içerir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 16 Mart 2023; 13:4:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kasaya da sitelerde biraz bakındım. Çok da fena değilmiş.

• Cevaplar için teşekkür ederim ikinci sistemi almakta karar kıldım. Kullanım amacım zaten oyun amaçlı olacağı için işlemci ve anakartın daha performanslı olması daha iyi olur (Eğer psu pişmanlık yaratmayacaksa değişeceği süre gelinceye kadar). Ayrıca sürekli parça değişimi yapmam, bu sistemlerde hangisini upgrade etmek daha öncelikli olur diye merak etmiştim. Elimde biriken yüzlerce oyunu rahatlıkla oynatabilecek bir sistem zaten 5600-6700xt ikilisi 

• Sepran0 S kullanıcısına yanıt

Uymuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.