Şimdi Ara

Hangisi En Mantıklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar artık bir mac kullanıcısı olmak istiyorum ancak hangi modeli seçeceğime bir türlü karar veremedim.Şuan masaüstü pc kullanıyorum 19 inç ekranım var.Alacağım bilgisayarı %90 oranında evde kullanacağım.Oyun oynamayacağım sadece müzik,film,internet.Aşağıda seçenekleri söyleyeceğim siz olsanız hangisini seçerdiniz.

1-Mac Mini+Apple Wireless Keyboard+Super Drive 1670 TL

2,3 Ghz Dual Core i5 İşlemci
    Intel HD Graphics 3000
    2 gb RAM
    500 gb hard drive (5400 rpm)

2-Macbook Pro 13 inç yurtdışı ürünü ingilizce klavye. 2150 TL

2,3 Ghz Dual Core i5 İşlemci
    Intel HD Graphics 3000
    4 gb RAM
    320 g hard drive (5400 rpm)

Aslında ben 2000 tl yi pek aşmak istemiyorum.Birde artık bir notebook almam gerektiğini düşünüyorum ama ekran boyutu yüzünden mbp almak çok istemiyorum 19 inç ten 13 inçe geçmek biraz kötü olacak ve mbp alırsam klavyesi tr olmayacak.13 inç kullanan arkadaşlar memnun olup olmadıklarını belirtirlerse sevinirim.Mbp almak istiyorum aslında ama yukarda saydığım nedenlerden ve evde kullanacağımdan dolayı o seçenekten uzaklaşıyorum.Neyse lafı çok uzattım yorum yaparsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yafoo -- 29 Ağustos 2011; 1:34:44 >

• İhtiyaç meselesi ki eğer yanında taşıyacaksan ve sürekli bağlantı halinde olacaksan her türlü macbook derim fakat yanımda taşımam macbook alsamda sadece evde kullanırım diyor isen mac mini ve düzgün bir 20 inç monitör iyi gider
  • Sürekli yanımda taşımıyacam anca şehir dışına çıktığımda evden çıkarırım.
  • Evdeyken 19 inchlik ekrana baglarsiniz Macbook Pro'yu
  • Tesekkurler cevap icin baska cevabi olan varmi ?
  • Dostum bilgisayarların özellikleri ortada ve denk sayılır, tek önemli farkları taşınabilir olup olmamaları. Bu kararı da verecek olan sensin, biz değil.
  • Dediğiniz doğru o zaman o zaman mac mini daha mantıklı olacak.Bir soru daha sorayım ben sadece müzik dinlemek,hd film izlemek ve nette dolaşmak ve sunum hazırlamak için alıcam bilgisayarı bu özellikler yeterlimidir 2 gb ram az olurmu ?
  • şu an saydiklariniz icin yeterli fakat ilerisi icin yeterli mi o tartisilir. baska ihtiyaclariniz dogabilir bilgisayari uzun sure kullanicaksaniz ram in yuksek olmasini öneririm. ama 2-3 yil icin 2 GB yeterli
  • kullanım alanınıza yönelik ben olsam macbook pro tercih ederim, istediğimizde ekrana bağlıyabilir, istediğiniz zaman taşınabilir olabilmesi adına bence macbook pro daha mantıklı bir tercih.
  • @suvarsahayatvar Alacağım ürünün beni 3-4 yıl idare etmesini istiyorum.

@dozdoz sizin dediğinizde doğru ancak klavyenin türkçe olmaması büyük bir sorun gibi geliyor bana.Birde şu var gidipte daha yüksek özellikli laptoplar varken mbp ya 2150 tl vermek mantıklımı,alırsam pişman olurmuyum diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkbaba17
    ...Birde şu var gidipte daha yüksek özellikli laptoplar varken mbp ya 2150 tl vermek mantıklımı,alırsam pişman olurmuyum diye düşünüyorum

Ayni fiyata Mac Mini'den cok cok daha yuksek bir konfigurasyona sahip bir masaustu toplayabilirsiniz. Laptoplardaki fark masaustune nazaran daha azdir.
  • Bence MBPro
  • Mobiliteden yanayım ben de ;) Macbook Pro doğru cevap gibi geliyor...
  • Hepinize tesekkurler arkadaslar mbp daha mantikli
  • Hayırlısı olsun diyelim o zaman şimdiden :) Belki aynı gün alırız denk gelir de ben de 17"MBP alacağım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.